Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
HrvatskaNOVE MJERE

Iz Njemačke se ne može u Split, ni obratno: Croatia Airlines ukinula međunarodne letove prema moru, sve ide preko Zagreba, evo što s kupljenim kartama

Piše PSD
14. ožujka 2020. - 09:20
Tom Dubravec/Hanza Media

Croatia Airlines do daljnjega je obustavila planirane letove iz međunarodnih odredišta u jadranske destinacije Split, Dubrovnik i Rijeku. Putnici će iz stranih zemalja do odredišta u Hrvatskoj biti prevoženi preko Zagreba.

Ukinuti su izravni letovi na linijama Split - Frankfurt - Split, Split - München -Split, Dubrovnik - Frankfurt - Dubrovnik i Rijeka - München – Rijeka.

Osim mogućnosti leta preko Zagreba, putnici s otkazanih letova imaju pravo promijeniti datum leta, a mogu tražiti i povrat novca za kupljenu kartu, u slučaju da u cijelosti odustaju od putovanja.

Iz domaće aviokompanije su najavili kako se zbog negativnih posljedica epidemije koronavirusa razrađuje i scenarij vezan za izmjene u sezonskome letenju, čiji je početak bio planiran uoči Uskrsa.

Promjene bi mogle zahvatiti i odgodu primjene dvije nove ovogodišnje sezonske linije na pravcima Zagreb – Sofija i Zagreb – Podgorica, javljaju iz Croatia Airlinesa.

Karantena i izolacija na vlastiti trošak

Zagrebačka zračna luka "Franjo Tuđman“ tako do daljnjega ostaje glavna hrvatska međunarodna zračna luka. U njoj od petka vrijede upute o karanteni i izolaciji koje je za sve putnike koji ulaze u Hrvatsku objavio hrvatski zračni prijevoznik, ovisno o zemljama iz kojih putuju.

Tako će svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku, a da su u posljednjih 14 dana posjetili Italiju, Iran, Kinu (provincija Hubei), Koreju (grad Daegu i provincija Cheongdo) i Njemačku (Heinsberg u Saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija) biti zadržani u 14-dnevnoj karanteni na vlastiti trošak.

image
Zagrebačka zračna luka Dr. Farnjo Tuđman
Darko Tomaš/Hanza Media

U dvotjednu samoizolaciju morati će svi strani državljani koji ulaze u Hrvatsku, a da su u zadnjih 14 dana posjetili Francusku, Švedsku, Švicarsku, Španjolsku, Njemačku (osim Heisenberga), Austriju, Veliku Britaniju, Nizozemsku, Kinu (osim provincije Hubei), Koreju (osim iz već spomenutog grada i provincije), Japan, Hong Kong, Singapur, Maleziju, Bahrein i Sloveniju (Bela Krajina).

Ako putnici koji su strani državljani nemaju prebivalište ili adresu u Hrvatskoj na kojoj će sljedećih 14 dana boraviti u samoizolaciji, biti će također upućeni u karantenu na vlastiti trošak. Svi koji ovaj protokol odbiju primijeniti, biti će vraćeni u zemlju polaska.

Svi hrvatski državljani koji ulaze u Hrvatsku, ako su u prethodna dva tjedna posjetili spomenute države ili područja, morat će provesti 14 dana u kućnoj samoizolaciji, naveli su iz Croatia Airlinesa.

#UKIDANJE LETOVA#CROATIA AIRLINES

Izdvojeno