StoryEditorOCM
HrvatskaJE LI MOGUĆE...

Hrvatski poslodavac želi čistačicama na mobitel instalirati kontroverznu aplikaciju? Digle su bunu, evo o čemu se radi

Piše VIJESTI SD
2. svibnja 2023. - 15:05

Radničkoj fronti se javio jedan radnik iz Hrvatske. Njegovo pismo su objavili na svojoj stranici.

- Poštovani, ne znam da li ćete dobiti uopće ovu poruku ili ne, ali vrijedi pokušati poslati. Naime volio bih Vam se anonimno obratiti vezano za probleme radnica (čistačica) u tvrtki ..........

Sadašnji vlasnik želi uvesti praćenje radnika putem mobilne aplikacije, koja bi pratila apsolutna kretanja radnika. Da stvar bude još gora, poslodavac pasivno vrši pritisak na jadne žene koje su na minimalcu da tu istu aplikaciju moraju instalirati na osobni mobilni uređaj, a ne na poslovni, jer logično poslovne mobitele niti nemaju.

image

f b

Gurnuto im je na silu da potpišu privolu koju šaljem niže u nastavku, gdje se također uopće ne objašnjava da li je ta aplikacija uopće aktivna samo u trajanju od 8 radnih sati ili također prati kretanja zaposlenika i u privatno vrijeme.

Smatram da je ovo jedan gnjusan i podli čin koji narušava privatnost zaposlenica koje su u najnižem platnom razredu. Jadne žene se nemaju kome obratiti za svoja radnička prava, te su u kompletnom strahu od poslodavca. Molim ako ikako možete ovo javno objaviti jer bojim se da drugačije tim jadnim ženama nemamo nitko pomoći - navela je ta radnica, te je Fronti dostavila i dokument.

image

RADNIČKA FRONTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:56