StoryEditorOCM
Hrvatskahoror nakon oluje

Vatrogasac se bori za život: ‘Prvo je udario grom, onda se počelo dimiti. Buknula je vatra pa zaredale eksplozije!‘

Piše Mario Pušić/JL
28. svibnja 2024. - 20:06

Tijekom gašenja požara na krovištu kuće u karlovačkoj gradskoj četvrti Borlin, koju ja zapalio udar groma uslijed popodnevnog nevremena teško je ozlijeđen 52-godišnji pripadnik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca. Iako još nema službene potvrde, po iskazima svjedoka, susjeda i kolega vatrogasca izvjesno je da je ranjen krhotinama nekog eksplozivnog sredstva, odnosno gelerom. Nakon izbijanja požara susjedi iz tri susjedne kuće kažu nam da su čuli pucnjeve na stotine metaka te nekoliko snažnih eksplozija, možda od bombi ili čak dinamita.

Susjeda Sinišu Popovića od opožarene kuće dijeli samo dvorište prenosi Jutarnji list. 

- Prvo je udario grom, onda se počelo dimiti, nastao je plamen, a onda su zaredale eksplozije, to je bilo strašno, zato je i stradao vatrogasac. Najprije sitna municija, pa onda eksplozije - rekao nam je susjed Popović.

- Da su bili tada, bilo bi svašta. Onda su se popeli i počeli gasiti, tada je opet ruknulo, i ovaj vatrogasac je samo pao, kažu da je imao rupu od 2 centimetra, ali nije krvario - govori Vladimir.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image

 

 

Robert Fajt/Cropix

Svoju hrabrost i predanost poslu karlovački vatrogasci pokazali su još jednom. Nakon što im je kolega teško stradao, i iako svjesni da im se pod nogama možda nalazi još ubojitog materijala, oni nisu prestajali s gašenjem vatre, sve dok požarište skroz nisu stavili pod kontrolu.

U obitelji Buturajac su sigurni da bi sukljajući požar zahvatio i njihovu kuću koja je udaljena samo 10 metara da je puhao vjetar. Srećom, vjetra nije bilo, a oni su jedni od rijetkih koji su se danas radovali kiši.

Vlasnik opožarene kuće Janko Trupković preminuo je 28. prosinca prošle godine, bio je branitelj i očito je imao pohranjen arsenal oružja na tavanu. Zanimljivo je da je bio u zavadi s jednom obitelji zbog čega mu izvršen pretres, te mu je tom prilikom oduzet pištolj, govore susjedi. Čini se da tom prilikom nije pretražen tavan. Iza njega je ostala supruga Mira, koja ima poteškoća sa zdravljem, te se na vrijeme sklonila.

Ravnateljica Opće bolnice Karlovac dr. Ivana Kovačić nam je potvrdila da su zaprimili karlovačkog vatrogasca s teškim telesnim ozljedama prsnog koša, te je hitno prebačen na daljnje liječenje u Zagreb.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

 

 

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:10