StoryEditorOCM
HrvatskaNIJE DUHOVITO

Dupli faul! Bartulicu je u crvenom Ferrariju vozio kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva, inače blizak Bujancu

Piše vijesti sd
11. lipnja 2024. - 20:02

Novoizabranog eurozastupnika Stephena Bartulicu u izbornoj je noći u stožer Domovinskog pokreta u svom crvenom Ferrariju dovezao višestruko osuđivani kriminalac Ivko Marić koji je, između ostalog, osuđen i za pokušaj ubojstva - javlja Index.

Bartuličino paradiranje u Ferrariju pred stožerom Domovinskog pokreta iz neposredne blizine je nadgledao Velimir Bujanec, neonacist osuđen za plaćanje prostitutke kokainom i ekstremistički TV voditelj. U govoru u izbornom stožeru DP-a Bartulica je, podsjetimo, kazao da će "biti glas običnih ljudi".

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Tko je Ivko Marić, Bartuličin vozač kojemu je šaka te večeri bila zamotana u zavoj? Radi se o 45-godišnjem vlasniku zagrebačke roštiljarnice "By the Way. Marić je rođen u Doboju, u Bosni i Hercegovini. Predsjednik je 365 Stranke rada i solidarnosti BiH, odnosno bosansko-hercegovačke inačice stranke pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, čime se i sam hvali na društvenim mrežama. 

Index je u posjedu presude zagrebačkog Županijskog suda iz listopada 2013., prema kojoj je Marić osuđen za pokušaj ubojstva i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od 4 godine i 3 mjeseca.

U presudi se navodi kako je Marić 31. srpnja 2011., oko 22 sata u Jalševcu Nartskom, prišao muškarcu, pitao ga "u čemu je problem" te potom udario šakom u predjelu glave, a potom ga pokušao ubiti nožem. Kako se navodi u presudi, Marić je muškarca nožem ubo u leđa i tako mu zadao ozljedu opasnu po život. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 12:52