stdClass Object ( [id] => 1370482 [title] => Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu u Splitu? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina! [alias] => zasto-je-uskok-preuzeo-pucnjavu-na-skalicama-cubu-su-gadali-u-prsa-petraku-radicima-i-varnici-prijeti-do-35-godina [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon što je USKOK objavio da preuzima progon i istragu protiv Nenada Petraka, 44-godišnjaka iz Zagreba kojeg označavaju kao šefa narkokartela te Ante Varnice (45), Jerka Radića (43) i njegova nećaka Alena Radića (22) i to zbog sumnje da su u travnju prošle godine pokušali likvidirati Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba odnosno "razradili plan da usmrte osobu oko koje je okupljena suprotstavljena grupa", a kako bi "stekli prevlast u prodaji droga", postavilo se logično pitanje na osnovi čega USKOK temelji takve ozbiljne optužbe.

---

---

Naime, ovakva dodatna kvalifikacija, ako tijekom istrage bude potvrđena i u optužnici, nosi za svu četvoricu i dodatni "uteg" dugogodišnje robije.

Kako je poznato, Petraka se kao vođu zločinačke organizacije, a Varnicu i starijeg Radića kao njene visokorangirane članove, do sada teretilo za organiziranje i šverc tone kokaina, marihuane i hašiša u zemlje Europske unije od čega su imali višemilijunsku zaradu i za to im je prijetilo od tri do 15 godina zatvora.

No, sad je dodano (ne)djelo ubojstva u pokušaju za što je propisana kazna zatvora od pet do 20 godina pa je sasvim jasno da, kad se zbroje ove propisane sankcije, trojcu prijeti najmanje 30-ak godina iza rešetaka. To, pak, još dodatno komplicira i moguće eventualno razmišljanje bilo koga od okrivljenih na nagodbu s tužiteljstvom jer je sad "ljestvica" mogućeg raspona kazni dodatno podignuta.

Prvi tekst o tome možete pročitati na donjem linku:

USKOK preuzeo slučaj pokušaja ubojstva Josipa Čubelića na Skalicama: ‘Pucali su Ante Varnica i Jerko Radić‘

Novost je i to da je i najmlađi od okrivljenih, Alen Radić sada "dodan" u članstvo Petrakove zločinačke organizacije i to kao pomagač u pokušaju ubojstva, za što mu prijeti ista kazna kao i ostaloj trojici, te kao jedan od dilera prokrijumčarene droge kojeg je angažirao stric Jerko.

Nakon pucnjave na Skalicama činilo se da je sve posljedica "mladenačke vruće krvi" jer su do sada dostupne informacije govorile da je do sukoba došlo nakon što se 10. travnja u noćnim satima mladi Radić sukobio u jednom splitskom noćnom klubu, a potom i na parkingu ispred tog kluba s Ivicom K. i Markom P., Čubelićevim prijateljima. Mlađi je Radić izvukao "deblji kraj" i dan poslije oko 13 sati ispred kafića na Bačvicama kada su ga navedena dvojica ponovno ozlijedili. Pričalo se tada po ulici da je moguće da je sukob vezan za drogu, ali i da je uzrok svega jedna zgodna crna djevojka koja je bila u vezi s jednim od protagonista. Dapače, može se reći i da se forsirala priča da sukob nema nikakve veze s ikakvim "mutnim poslovima", već da su "Alenov stric i ostali došli braniti dečka i kumče, a ne ubiti nekoga".

---

image

Jerko Radić, Josip Čubelić i Ante Varnica

---

Istraga za pucanje na Čubelića protiv navedene četvorke utvrdila je, pak, po stavu USKOK-a da je ozljeđivanje mlađeg Radića zapravo iskorišteno kao povod da se razradi plan ubojstva vođe suparničke narkoskupine. Zbog toga su se u restoranu u centru Splita tog 11. travnja sastali Petrak, dva Radića i Varnica, a tijekom istrage je utvrđeno da su s njima bili i Ivan S. te Tomislav Miletić, 40-godišnjak iz Solina, drugookrivljeni u Petrakovoj narko-hobotnici koji je još uvijek u bijegu. Ivan S. nije uključen u ovu priču jer je utvrđeno da je prvi, desetak minuta prije nego ostali, izišao iz lokala i nije bio s njima kada su krenuli na dogovoreni sastanak s Čubelićem, dok je Miletić ostao s njima i bio je u Petrakovom Mercedesu S 500 kojim su se dovezli do Skalica. No, on zasad nije okrivljen za nikakvo kazneno djelo u ovom slučaju.

Kad su došli do križanja Ulica Table i Put Skalica iz automobila izlaze suvozač Varnica i mlađi Radić koji je sjedio iza njega, dok su vozač Petrak, stariji Radić koji je sjedio iza vozača i Miletić ostali u vozilu. Naoružan pištoljem Varnica prema Čubeliću ispaljuje tri metka. U tom trenutku i stariji Radić otvara stražnja lijeva vrata Mercedesa te ispaljuje više metaka iz pištolja, od kojih jedan metak pogađa Čubelića u lijevu potkoljenicu i lomi mu kosti noge.

Kao jedan od argumenata da se, usprkos "samo" prostrijelnoj rani noge, ipak radi o pokušaju ubojstva, istražitelji USKOK-a temelje na činjenici da je naknadnim vještačenjem gornjeg dijela "Nike" trenirke koju je Čuba imao na sebi u trenutku pucnjave utvrđeno da postoje tri oštećenja nastala prolaskom dijela zrna streljiva i to na prednjoj desnoj strani, s unutarnje strane kapuljače par centimetara udaljeno od otvora za vrat te na donjem rubu trenirke gdje se nalaze i neki tragovi nalik na krv. Sve to govori istražiteljima da su Radić i Varnica pucali ne samo prema Čubinim nogama nego i prema vratu, prsnom košu i trbuhu, ali samo zahvaljujući sreći i nepreciznosti nisu ga pogodili i ubili.

Dio su splitske krim scene 25 godina, sa članovima ove obitelji nije se pametno igrati. Evo velike priče o klanu Radić

Nadalje, u istrazi USKOK-a u kojoj se analizirala komunikacija koju su Petrak i njegovi vodili preko kriptirane SKY ECC aplikacije očito su pronađeni i razgovori koji, osim na organiziranje šverca droge, ukazuju i na to da je grupa nabavljala oružje i planirala osvetu i ubojstva "pripadnika njima suprotstavljenih udruženja". Takav zaključak proizlazi i iz nadziranja telefona žrtve i njemu bliskih osoba. Isto tako, da je Čubino ubojstvo unaprijed isplanirano, USKOK zaključuje i iz Petrakove uloge kao "glave" udruženja koji je taj dan slavio rođendan, jer smatraju da se ostali ne bi usudili krenuti u sukob s Čubom na dan šefova rođendana, a da to nije prije dogovoreno.

Također, po USKOK-u su Petrak, Varnica i stariji Radić bili do tada toliko oprezni u svom zločinačkom djelovanju da je gotovo nemoguće da bi se tako naivno izlagali i usred bijela dana u prometnoj ulici među stambenim zgradama, ugrožavajući građane, pucali na Čubelića samo radi tučnjave mlađeg Radića i dvojice "Čubinih" mladića, a da to nije povezano s borbom za prevlast u dilanju droga na splitskom području. Podsjetimo i da je u toj pucnjavi umalo stradala žena koja je prolazila s djetetom i koja je pobjegla u obližnji ulaz kad su počeli "fijukati" meci.

---

image

Izvođenje Petraka iz hotela nakon uhićenja

Screenshot X
---

Jedan od pokazatelja namjere da ga likvidiraju istražitelji pronalaze i u tome da je sam Josip Čubelić došao na mjesto sastanka naoružan i s "pancirkom", što ukazuje da je očekivao da bi moglo doći od oružanog obračuna. Na jednoj od snimki nadzornih kamera vidi se i da je, dok je dolazio, držao desnu ruku u džepu gornjeg dijela trenirke.

Tijekom istrage ŽDO-a, Čubelić kao žrtva nije rekao tko je pucao u njega i nije teretio nikoga od četvorice okrivljenih. Tvrdio je da je sasvim normalno razgovarao s Varnicom i Petrakom i da oni sigurno nisu pucali u njega te da Jerka Radića nije ni vidio. Kada su se nakon dvomjesečnog bijega predali, i Varnica i stariji Radić su rekli da nemaju veze s pucnjavom. Radić je rekao da je sjedio u Mercedesu 30-ak metara dalje, da Varnica nema veze s pucnjavom i da nije imao nikakva razloga pucati jer je u odličnim odnosima s Čubelićem. Jedino je najmlađi Radić priznao povezanost s pucnjavom kazavši da je on pucao u Čubu, no jasno je da istražitelji ne vjeruju u tu priču zbog toga što se njega tereti samo za pomaganje.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi detalji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => novi detalji 2 0 7166 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-08 10:06:43 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-08 14:09:13 [modified_by] => 3229 [publish_up] => 2024-03-08 13:38:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu na Skalicama? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina! page_title=Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu na Skalicama? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina! [metakey] => Nenad Petrak, Josip Čubelić, Ante Varnica, Jerko Radić, Alen Radić, pucnjava, Skalice [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/08\/26730729.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/08\/26099595.png","\/images\/slike\/2024\/03\/08\/25107950.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Screenshot X",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Izvo\u0111enje Petraka iz hotela nakon uhi\u0107enja<\/p>","

Jerko Radi\u0107, Josip \u010cubeli\u0107 i Ante Varnica<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["81:44","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x702","hd_26730729_1920.jpg":"1920x1080","k_26730729_1280.jpg":"1280x1280","k_26730729_1024.jpg":"1024x1024","k_26730729_640.jpg":"640x640","k_26730729_480.jpg":"480x480","k_26730729_340.jpg":"340x340","k_26730729_220.jpg":"220x220","o_26730729_1280.jpg":"1280x702","o_26730729_1024.jpg":"1024x561","o_26730729_640.jpg":"640x351","o_26730729_480.jpg":"480x263","o_26730729_340.jpg":"340x186","o_26730729_220.jpg":"220x120","h_26730729_1280.jpg":"1280x854","h_26730729_1024.jpg":"1024x683","h_26730729_640.jpg":"640x427","h_26730729_480.jpg":"480x320","h_26730729_340.jpg":"340x227","h_26730729_220.jpg":"220x147","pp_26730729_1280.jpg":"1280x1628","pp_26730729_1024.jpg":"1024x1303","pp_26730729_640.jpg":"640x814","pp_26730729_480.jpg":"480x611","pp_26730729_340.jpg":"340x432","pp_26730729_220.jpg":"220x280"},{"size0":"893x414","hd_26099595_1920.png":"1920x1080","k_26099595_1280.png":"1280x1280","k_26099595_1024.png":"1024x1024","k_26099595_640.png":"640x640","k_26099595_480.png":"480x480","k_26099595_340.png":"340x340","k_26099595_220.png":"220x220","o_26099595_1280.png":"1280x593","o_26099595_1024.png":"1024x474","o_26099595_640.png":"640x296","o_26099595_480.png":"480x222","o_26099595_340.png":"340x157","o_26099595_220.png":"220x101","h_26099595_1280.png":"1280x854","h_26099595_1024.png":"1024x683","h_26099595_640.png":"640x427","h_26099595_480.png":"480x320","h_26099595_340.png":"340x227","h_26099595_220.png":"220x147","pp_26099595_1280.png":"1280x1628","pp_26099595_1024.png":"1024x1303","pp_26099595_640.png":"640x814","pp_26099595_480.png":"480x611","pp_26099595_340.png":"340x432","pp_26099595_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25107950_1920.jpg":"1920x1080","k_25107950_1280.jpg":"1280x1280","k_25107950_1024.jpg":"1024x1024","k_25107950_640.jpg":"640x640","k_25107950_480.jpg":"480x480","k_25107950_340.jpg":"340x340","k_25107950_220.jpg":"220x220","o_25107950_1280.jpg":"1280x853","o_25107950_1024.jpg":"1024x682","o_25107950_640.jpg":"640x426","o_25107950_480.jpg":"480x320","o_25107950_340.jpg":"340x226","o_25107950_220.jpg":"220x146","h_25107950_1280.jpg":"1280x854","h_25107950_1024.jpg":"1024x683","h_25107950_640.jpg":"640x427","h_25107950_480.jpg":"480x320","h_25107950_340.jpg":"340x227","h_25107950_220.jpg":"220x147","pp_25107950_1280.jpg":"1280x1628","pp_25107950_1024.jpg":"1024x1303","pp_25107950_640.jpg":"640x814","pp_25107950_480.jpg":"480x611","pp_25107950_340.jpg":"340x432","pp_25107950_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38199908 Threads: 6 Questions: 7085907000 Slow queries: 3297661 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608044321 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/zasto-je-uskok-preuzeo-pucnjavu-na-skalicama-cubu-su-gadali-u-prsa-petraku-radicima-i-varnici-prijeti-do-35-godina-1370482 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/zasto-je-uskok-preuzeo-pucnjavu-na-skalicama-cubu-su-gadali-u-prsa-petraku-radicima-i-varnici-prijeti-do-35-godina-1370482?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 712399 [name] => Nenad Petrak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-12 08:20:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nenad-petrak [link] => /tag/nenad-petrak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 357546 [name] => Josip Čubelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-cubelic [link] => /tag/josip-cubelic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 712398 [name] => Ante Varnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-12 08:20:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-varnica [link] => /tag/ante-varnica ) [3] => stdClass Object ( [id] => 712396 [name] => Jerko Radić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-12 08:20:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jerko-radic [link] => /tag/jerko-radic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 712397 [name] => Alen Radić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-12 08:20:00 [main_article_id] => 0 [alias] => alen-radic [link] => /tag/alen-radic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 430565 [name] => pucnjava [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pucnjava [link] => /tag/pucnjava ) [6] => stdClass Object ( [id] => 600678 [name] => skalice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => skalice [link] => /tag/skalice ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi detalji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu u Splitu? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/08/26730729.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/08/26730729.jpg [title] => Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/08/26099595.png [title] =>

Izvođenje Petraka iz hotela nakon uhićenja

Screenshot X ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/08/25107950.jpg [title] =>

Jerko Radić, Josip Čubelić i Ante Varnica

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon što je USKOK objavio da preuzima progon i istragu protiv Nenada Petraka, 44-godišnjaka iz Zagreba kojeg označavaju kao šefa narkokartela te Ante Varnice (45), Jerka Radića (43) i njegova nećaka Alena Radića (22) i to zbog sumnje da su u travnju prošle godine pokušali likvidirati Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba odnosno "razradili plan da usmrte osobu oko koje je okupljena suprotstavljena grupa", a kako bi "stekli prevlast u prodaji droga", postavilo se logično pitanje na osnovi čega USKOK temelji takve ozbiljne optužbe.

---

---

Naime, ovakva dodatna kvalifikacija, ako tijekom istrage bude potvrđena i u optužnici, nosi za svu četvoricu i dodatni "uteg" dugogodišnje robije.

Kako je poznato, Petraka se kao vođu zločinačke organizacije, a Varnicu i starijeg Radića kao njene visokorangirane članove, do sada teretilo za organiziranje i šverc tone kokaina, marihuane i hašiša u zemlje Europske unije od čega su imali višemilijunsku zaradu i za to im je prijetilo od tri do 15 godina zatvora.

No, sad je dodano (ne)djelo ubojstva u pokušaju za što je propisana kazna zatvora od pet do 20 godina pa je sasvim jasno da, kad se zbroje ove propisane sankcije, trojcu prijeti najmanje 30-ak godina iza rešetaka. To, pak, još dodatno komplicira i moguće eventualno razmišljanje bilo koga od okrivljenih na nagodbu s tužiteljstvom jer je sad "ljestvica" mogućeg raspona kazni dodatno podignuta.

Prvi tekst o tome možete pročitati na donjem linku:

USKOK preuzeo slučaj pokušaja ubojstva Josipa Čubelića na Skalicama: ‘Pucali su Ante Varnica i Jerko Radić‘

Novost je i to da je i najmlađi od okrivljenih, Alen Radić sada "dodan" u članstvo Petrakove zločinačke organizacije i to kao pomagač u pokušaju ubojstva, za što mu prijeti ista kazna kao i ostaloj trojici, te kao jedan od dilera prokrijumčarene droge kojeg je angažirao stric Jerko.

Nakon pucnjave na Skalicama činilo se da je sve posljedica "mladenačke vruće krvi" jer su do sada dostupne informacije govorile da je do sukoba došlo nakon što se 10. travnja u noćnim satima mladi Radić sukobio u jednom splitskom noćnom klubu, a potom i na parkingu ispred tog kluba s Ivicom K. i Markom P., Čubelićevim prijateljima. Mlađi je Radić izvukao "deblji kraj" i dan poslije oko 13 sati ispred kafića na Bačvicama kada su ga navedena dvojica ponovno ozlijedili. Pričalo se tada po ulici da je moguće da je sukob vezan za drogu, ali i da je uzrok svega jedna zgodna crna djevojka koja je bila u vezi s jednim od protagonista. Dapače, može se reći i da se forsirala priča da sukob nema nikakve veze s ikakvim "mutnim poslovima", već da su "Alenov stric i ostali došli braniti dečka i kumče, a ne ubiti nekoga".

---

image

Jerko Radić, Josip Čubelić i Ante Varnica

---

Istraga za pucanje na Čubelića protiv navedene četvorke utvrdila je, pak, po stavu USKOK-a da je ozljeđivanje mlađeg Radića zapravo iskorišteno kao povod da se razradi plan ubojstva vođe suparničke narkoskupine. Zbog toga su se u restoranu u centru Splita tog 11. travnja sastali Petrak, dva Radića i Varnica, a tijekom istrage je utvrđeno da su s njima bili i Ivan S. te Tomislav Miletić, 40-godišnjak iz Solina, drugookrivljeni u Petrakovoj narko-hobotnici koji je još uvijek u bijegu. Ivan S. nije uključen u ovu priču jer je utvrđeno da je prvi, desetak minuta prije nego ostali, izišao iz lokala i nije bio s njima kada su krenuli na dogovoreni sastanak s Čubelićem, dok je Miletić ostao s njima i bio je u Petrakovom Mercedesu S 500 kojim su se dovezli do Skalica. No, on zasad nije okrivljen za nikakvo kazneno djelo u ovom slučaju.

Kad su došli do križanja Ulica Table i Put Skalica iz automobila izlaze suvozač Varnica i mlađi Radić koji je sjedio iza njega, dok su vozač Petrak, stariji Radić koji je sjedio iza vozača i Miletić ostali u vozilu. Naoružan pištoljem Varnica prema Čubeliću ispaljuje tri metka. U tom trenutku i stariji Radić otvara stražnja lijeva vrata Mercedesa te ispaljuje više metaka iz pištolja, od kojih jedan metak pogađa Čubelića u lijevu potkoljenicu i lomi mu kosti noge.

Kao jedan od argumenata da se, usprkos "samo" prostrijelnoj rani noge, ipak radi o pokušaju ubojstva, istražitelji USKOK-a temelje na činjenici da je naknadnim vještačenjem gornjeg dijela "Nike" trenirke koju je Čuba imao na sebi u trenutku pucnjave utvrđeno da postoje tri oštećenja nastala prolaskom dijela zrna streljiva i to na prednjoj desnoj strani, s unutarnje strane kapuljače par centimetara udaljeno od otvora za vrat te na donjem rubu trenirke gdje se nalaze i neki tragovi nalik na krv. Sve to govori istražiteljima da su Radić i Varnica pucali ne samo prema Čubinim nogama nego i prema vratu, prsnom košu i trbuhu, ali samo zahvaljujući sreći i nepreciznosti nisu ga pogodili i ubili.

Dio su splitske krim scene 25 godina, sa članovima ove obitelji nije se pametno igrati. Evo velike priče o klanu Radić

Nadalje, u istrazi USKOK-a u kojoj se analizirala komunikacija koju su Petrak i njegovi vodili preko kriptirane SKY ECC aplikacije očito su pronađeni i razgovori koji, osim na organiziranje šverca droge, ukazuju i na to da je grupa nabavljala oružje i planirala osvetu i ubojstva "pripadnika njima suprotstavljenih udruženja". Takav zaključak proizlazi i iz nadziranja telefona žrtve i njemu bliskih osoba. Isto tako, da je Čubino ubojstvo unaprijed isplanirano, USKOK zaključuje i iz Petrakove uloge kao "glave" udruženja koji je taj dan slavio rođendan, jer smatraju da se ostali ne bi usudili krenuti u sukob s Čubom na dan šefova rođendana, a da to nije prije dogovoreno.

Također, po USKOK-u su Petrak, Varnica i stariji Radić bili do tada toliko oprezni u svom zločinačkom djelovanju da je gotovo nemoguće da bi se tako naivno izlagali i usred bijela dana u prometnoj ulici među stambenim zgradama, ugrožavajući građane, pucali na Čubelića samo radi tučnjave mlađeg Radića i dvojice "Čubinih" mladića, a da to nije povezano s borbom za prevlast u dilanju droga na splitskom području. Podsjetimo i da je u toj pucnjavi umalo stradala žena koja je prolazila s djetetom i koja je pobjegla u obližnji ulaz kad su počeli "fijukati" meci.

---

image

Izvođenje Petraka iz hotela nakon uhićenja

Screenshot X
---

Jedan od pokazatelja namjere da ga likvidiraju istražitelji pronalaze i u tome da je sam Josip Čubelić došao na mjesto sastanka naoružan i s "pancirkom", što ukazuje da je očekivao da bi moglo doći od oružanog obračuna. Na jednoj od snimki nadzornih kamera vidi se i da je, dok je dolazio, držao desnu ruku u džepu gornjeg dijela trenirke.

Tijekom istrage ŽDO-a, Čubelić kao žrtva nije rekao tko je pucao u njega i nije teretio nikoga od četvorice okrivljenih. Tvrdio je da je sasvim normalno razgovarao s Varnicom i Petrakom i da oni sigurno nisu pucali u njega te da Jerka Radića nije ni vidio. Kada su se nakon dvomjesečnog bijega predali, i Varnica i stariji Radić su rekli da nemaju veze s pucnjavom. Radić je rekao da je sjedio u Mercedesu 30-ak metara dalje, da Varnica nema veze s pucnjavom i da nije imao nikakva razloga pucati jer je u odličnim odnosima s Čubelićem. Jedino je najmlađi Radić priznao povezanost s pucnjavom kazavši da je on pucao u Čubu, no jasno je da istražitelji ne vjeruju u tu priču zbog toga što se njega tereti samo za pomaganje.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Screenshot X
Screenshot X

Izvođenje Petraka iz hotela nakon uhićenja


Jerko Radić, Josip Čubelić i Ante Varnica

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/zasto-je-uskok-preuzeo-pucnjavu-na-skalicama-cubu-su-gadali-u-prsa-petraku-radicima-i-varnici-prijeti-do-35-godina-1370482 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=543ef2d96694218c8c3c503fe8ae974b98393ff9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Za%C5%A1to+je+USKOK+preuzeo+pucnjavu+u+Splitu%3F+%C4%8Cubu+su+ga%C4%91ali+u+prsa%2C+Petraku%2C+Radi%C4%87ima+i+Varnici+prijeti+do+35+godina%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fzasto-je-uskok-preuzeo-pucnjavu-na-skalicama-cubu-su-gadali-u-prsa-petraku-radicima-i-varnici-prijeti-do-35-godina-1370482 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fzasto-je-uskok-preuzeo-pucnjavu-na-skalicama-cubu-su-gadali-u-prsa-petraku-radicima-i-varnici-prijeti-do-35-godina-1370482 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => novi detalji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikanovi detalji

Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu u Splitu? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina!

Piše Vladimir Urukalo
8. ožujka 2024. - 14:38

Nakon što je USKOK objavio da preuzima progon i istragu protiv Nenada Petraka, 44-godišnjaka iz Zagreba kojeg označavaju kao šefa narkokartela te Ante Varnice (45), Jerka Radića (43) i njegova nećaka Alena Radića (22) i to zbog sumnje da su u travnju prošle godine pokušali likvidirati Josipa Čubelića (36) zvanog Čuba odnosno "razradili plan da usmrte osobu oko koje je okupljena suprotstavljena grupa", a kako bi "stekli prevlast u prodaji droga", postavilo se logično pitanje na osnovi čega USKOK temelji takve ozbiljne optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 16:37