StoryEditorOCM
Crna kronikaKAŽNJEN IZGREDNIK

U kafiću u Jelsi radio nered: danima dolazio i vrijeđao osoblje lokala, gazdi po automobilu prosuo cement

Piše P. Č.
22. studenog 2023. - 18:04

Prekršajni sud u Splitu osudio je 40-godišnjaka na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana jer je u Jelsi na Hvaru radio nered nekoliko dana za redom. Zbog narušenih međuljudskih odnosa s vlasnikom kafića, u njegovom lokalu je narušavao javni red i mir vrijeđajući osoblje raznim pogrdnim riječima.

Sukob je kulminirao krajem veljače ove godine kada je poslije još jedne svađe s vlasnikom kafića otišao na parking gdje je iz svog kamioneta bacio vreću cementa na auto vlasnika kafića. Zatim je po tome prolio vodu s ciljem lijepljenja cementa za površinu auta.

I nakon dolaska policije 40-godišnjak je nastavio s vrijeđanjem vlasnika kafića upućujući mu uvrede poput: “Đubre jedno, mene ćeš krast, šta si vamo doša, miči auto odavde smrade jedan”.

Okrivljenik se branio navodeći kako je vlasnik kafića njegov dužnik koji odbija vratiti dug.

- Istina je da mi se na kamionu “digla kipa" i da je na vozilo  pala vreća cementa, ali  nešto nije u redu s elektronikom kamiona i nisam mogao kontrolirati dizanje i spuštanje "kipe". Moguće je da su mi našli THC u organizmu jer povremeno zapalim prije spavanja - naveo je.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kao svjedoci su na sud pozvani vlasnik kafića, konobarica te policajac koji je bio prisutan u trenutku prekršaja.  Konobarica je na sudu događaj opisala kao vrlo stresan i uznemirujuć. 

- Danima prije toga je dolazio I bio neugodan prema osoblju i gostima kafića – rekla je. 

Sud je uzeo u obzir kao olakotnu okolnost činjenicu da 40-godišnjak prethodno nije osuđivan te da u trenutku činjenja prekršaja bio smanjeno ubrojiv. Kao otegotnu okolnost uzeto je u obzir okrivljenikovu iznimnu grubost i upornost u činjenju prekršaja te prkošenje policiji.

Zato se sud odlučio na kaznu zatvora, smatrajući da novčana kazna ne bi polučila valjani preventivni efekt. Kazna od 20 dana izrečena je uvjetno, što znači da okrivljenik u slučaju da u idućih godinu dana ne počini nikakav prekršaj kaznu neće morati odslužiti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:48