StoryEditor
Crna kronikabio je pijan

Luka Štimac, sin bivšeg nogometaša, zaradio prijavu za obiteljsko nasilje: nakon svađe s ocem napao i sestru, policija prekinula mučne scene

22. svibnja 2020. - 16:27

Luka Štimac, sin poznatog bivšeg nogometaša Igora Štimca, prijavljen je prekršajno za obiteljsko nasilje i remećenje javnog reda i mira.

Nakon privođenja u policiju u četvrtak navečer bio je toliko pijan da nije mogao razgovjetno kazati što se dogodilo.

Kako saznajemo malo iza 19 sati došlo je do svađe između sina i oca da bi u nekom trenutku pijani mladić napao i sestru.

Prvo je vikao na oca ispred zgrade i na stepeništu zgrade na rubnom dijelu grada. Kada je situacija eskalirala, počeo je fizički nasrtati na njega i udarati ga rukama gdje god je stigao.

Pokušavajući smiriti situaciju, njegova sestra je izašla vani nakon čega dolazi do situacije u kojoj se i nasilni mladić ozlijedio.
Naime, pokušao je preskočiti ogradu terase, ali kako je bio pod utjecajem alkohola pao je i ozlijedio se.

Prilikom toga nastavio je s vikanjem i galamom i pokušajima prelaska ograde. Kada ga je sestra ponovno pokušala smiriti udario je i nju. Svemu su svjedočili susjedi ne usuđujući se miješati u situaciju, ali su pozvali policiju.

Nakon dolaska policije odveden je na Hitnu pomoć gdje je utvrđeno da ima teške tjelesne ozljede frakturu potkoljenice i ručnog zgloba. Sestra mu i otac nisu trebali liječničku pomoć.

Zapisnik su napravili službenici Druge policjiske postaje Split koji su podnijeli i optužni prijedlog protiv mladića u kojem su navedena dva prekršaja. Nakon što se otrijeznio u petak ujutro priveden je na Prekršajni sud u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. srpanj 2021 10:12