stdClass Object ( [id] => 1277636 [title] => Profesionalno smaknuće na Kočinjem brdu: djevojka ga je uzalud čekala, ubijenog Bračanina jedva su prepoznali [alias] => profesionalno-smaknuce-na-kocinjem-brdu-zbog-krvi-na-licu-nisu-odmah-prepoznali-mladica-nadene-su-dvije-vrste-cahura [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Na makadamskom putu na Kočinjem brdu kod Klisa u ponedjeljak 6. prosinca 2010. godine, oko 16 sati, pronađeno je tijelo muškarca. Žrtvu zločina pronašao je mještanin koji je tim putem, koji se nalazi oko 150 metara od glavne ceste, išao po drva.

– Kad sam bio gotov s poslom i došao kući, krenuo sam gore autom po drva. Tamo nam je put za stare kuće i nakon nekih 60 metara vidim ispred sebe čovjeka kako leži na leđima.

Vidio sam i da nigdje nema automobila. Vratio sam se dolje u selo po jednog susjeda pa smo ponovno krenuli gore. Odlučili smo da nećemo odmah zvati policiju jer je mogao biti neki pijanac.

Došli smo gore nakon 20-ak minuta, bilo je oko 15.40, te smo vidjeli da je čovjek i dalje na istome mjestu. Nismo se približavali, nego smo nazvali policiju – kazao je.

Otežani uvjeti očevida

Čim su došli, policajci su utvrdili da se radi o mladiću usmrćenom s dva hica iz vatrenog oružja u glavu. Ubijeni mladić kod sebe nije imao osobne dokumente, mobitel ni novčanik, te je zbog toga, ali i zbog zgrušane krvi na licu, prepoznavanje bilo otežano.

Na zglobu je imao ručni sat. Budući da je policiji prethodnoga dana prijavljen nestanak mladića njegova opisa, krenulo se od pretpostavke da se radi upravo o njemu.

---

image

Nestanak Ive Stipetića prijavila je njegova djevojka, a pronašao ga je mještanin koji je išao po drva

Duje Klarić/Cropix
---

Ubrzo je utvrđeno da je ubijeni Ivo Stipetić (22), podrijetlom iz Postira na Braču. Živio je u Splitu, odakle se prije nekoliko godina preselio iz Zagreba.

Nestanak mladića prijavila je njegova 22-godišnja djevojka, s kojom je bio u vezi dvije godine, dan prije, u nedjelju, Drugoj policijskoj postaji u Splitu. Dežurnom je policajcu kazala da je svoga mladića zadnji put vidjela u petak 3. prosinca.

CRNI NOTES (16): Tijelo je pronađeno na stijenama pokraj mora. Muškarac je bio gol, pun modrica, s metkom u glavi i prsima...

Tog joj se dana javio oko 17.30 i kazao da ide još nešto obaviti, nakon čega su se trebali naći u 18 sati. Budući da nije došao niti se javio, nazivala ga je i slala mu poruke, ali odgovora nije bilo.

– On je prema meni bio u redu. Tu i tamo sudjelovao je u nekoj tučnjavi, ali tu sigurno nije bila riječ o mafijaškom obračunu, kako se po nekim medijima pisalo, jer se on nije bavio takvim stvarima.

Da se bavio time, vozio bi skupe aute i ne bi imao problema s plaćanjem stana od 320 eura – kazala je očajna djevojka.

CRNI NOTES (15): Pljačka na Braču sa stravičnim krajem: ‘Silvija nije trebala umrijeti, htjeli smo samo uzeti novac za plaćanje dugova‘

Očevid se tijekom ponedjeljka navečer odvijao u otežanim uvjetima zbog vjetra i mraka te je nastavljen sutradan ujutro. Pokraj tijela su nađene dvije čahure, jedna kalibra 9 mm, dok je druga bila bez oznake, a izmjeren je njezin promjer od 5,8 mm.

Drugog dana očevida nađene su još dvije istog promjera. Oko tijela nije bilo tragova povlačenja, tako da se pretpostavljalo da je ubijen na mjestu gdje je nađen.

---

image

Policijska vozila na Kočinjem brdu u noći kada je pronađeno tijelo 

Jakov Prkić/Cropix
---

Nakon što je na Odjelu patologije u KBC-u Split obavljena obdukcija, patolog je dao okvirno vrijeme smrti.

– Nije mrtav dulje od 24 sata. Na glavi ima dvije ulazne i dvije izlazne rane. Jedna počinje pokraj desnog oka, a završava na lijevom uhu, dok je druga na zatiljnom dijelu glave u vlasištu, a izlazi na desnoj obrvi.

Osim prostrijelnih rana na glavi, nisu bili vidljivi drugi tragovi nasilja ni obrambene ozljede. Ima dvije tetovaže, vojnika na jednoj i panteru na drugoj ruci – kazao je sudski vještak.

Ustrijelna rana na zatiljku ukazivala je na to da je mrtvi mladić okrenut s prsa na leđa kad je ubijen. Nađen je na leđima s lagano raširenim rukama, koje su tako pale uz tijelo pri okretanju tijela.

Položaj je potvrđivao da je ubijen upravo na mjestu gdje je nađen jer bi, da je ubijen negdje drugdje i izbačen na Kočinjem brdu, tijelo imalo drugačiji, zgrčeni položaj. Ivo Stipetić je do godinu i pol dana prije smrti trenirao u jednom kickboxing u klubu u Splitu.

Policiji je otprije bio poznat po nekoliko kaznenih djela za koja je bio prijavljen, pa tako i po iznudi i nanošenju teških tjelesnih ozljeda nakon svađe u prometu. U obradi njegova ubojstva inspektori su ispitali više od 30 osoba, od kojih su mnoge doveli u službene prostorije.

---

image

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD
---

Pojedinima od njih napravili su i parafinske rukavice, odnosno odljev dlana kojim se otkrivaju tragovi barutnih čestica na koži. Deset dana prije smrti Ivo Stipetić je s Kristijanom Stojanovićem (29) remetio javni red i mir u kafiću u Supetru.

Razbijali su boce i čaše po kafiću te gađali goste, a u neredu je lakše ozlijeđen jedan muškarac. U postaju su stoga doveli i Kristijana Stojanovića i muškarca ozlijeđenog u kafiću i obojica su prošli testiranje poligrafom, tzv. detektorom laži.

Napravljene su im i parafinske rukavice, koje također nisu dale nikakav trag. Stojanović je sam priznao kako je vidio Ivu Stipetića na dan kad je nestao, ali ništa ga nije povezivalo sa zločinom. Stoga je pušten na slobodu.

Istraga u Zagrebu

Kako su roditelji ubijenoga živjeli u Zagrebu, istraga se proširila i na krug njegovih prijatelja i poznanika s tog područja, također bez rezultata. Mjesec dana nakon smrti Ive Stipetića i dalje nisu imali osumnjičenu osobu, a nije se ni znalo koliko je osoba bilo kraj mladića u njegovim posljednjim trenucima.

CRNI NOTES (14): Ubojita ljubav: priča s Hvara koja se povlači po sudovima, zaljubio se u deset godina stariju ženu pa nasrnuo na ujaka

Prisutnost dviju vrsta čahura ukazivala je na dvije vrste oružja. Kalibar 9 mm, kojeg je bila jedna čahura, dosta je čest i imaju ga sve marke pištolja.

Ostale tri čahure, vanjskog promjera 5,8 mm, karakteristične su za kalibar 22LR, jedan od najstarijih kalibara u proizvodnji oružja. Karakterističan je uglavnom za revolvere, a na našem crnom tržištu bilo je starih koltova s bubnjem zapremnine četiri metka kalibra 22 LR.

CRNI NOTES (13): Marjanska grobnica za mladu Selenu: brat i sestra putovali su Europom i stigli u Split. Nikad je više nije vidio živu

Međutim, kako su u revolveru meci u bubnju, te čahure ne izlijeću nakon ispaljenja, nego treba izvaditi bubanj i isprazniti ga - postavljalo se pitanje zašto bi ubojica ostavljao tragove. Stoga su istražitelji bili skloniji teoriji da je koristio pištolj koji automatski izbacuje čahure.

---

image

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD
---

Pištolji kalibra 22 LR rjeđi su od revolvera, ali postoje. Zrna ispaljenih metaka nisu nađena. Tek krajem svibnja 2013. godine, dvije i pol godine nakon ubojstva, policija se odlučila na konkretni korak: uhićen je Kristijan Stojanović i osumnjičen za teško ubojstvo Ive Stipetića.

Učinili su to nakon iskaza svjedoka, koji je kumstvom bio povezan sa Stojanovićem. U studenom iste godine i optužen je te ga se teretilo da je od 17 sati do 18.30 na prijevaran način odvezao Ivu Stipetića na skrovito mjesto, lažno mu prikazavši da će isprobavati strojnicu nepoznate marke.

Na Kočinjem brdu ubio ga je iz pištolja marke Astra ili Češka zbrojovka, kalibra 9 mm, navodilo se u optužnici. Nije se spominjala druga osoba koja bi bila s njim, kao što nije bila navedena ni marka strojnice slovenske proizvodnje Gorenje MGV, koja je također rijetkog kalibra 22LR, s prepoznatljivim okruglim bubnjem s gornje strane oružja, o kojoj se u jednoj fazi istrage nagađalo.

U optužnici nije bio razjašnjen motiv, što je pogotovo otežavala činjenica da su Ivo Stipetić i Kristijan Stojanović bili prijatelji.

U prosincu 2014. godine prvi put je osuđen na 14 godina zatvora, ali je Vrhovni sud odluku ukinuo. Na drugom suđenju oslobođen je krivnje, ali Vrhovni je sud i tu presudu ukinuo.

U svojoj obrani Kristijan Stojanović negirao je ikakvu povezanost sa smrću Ive Stipetića.

– Nisan ja cviće, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja. Pa mi nikad nismo imali niti najmanju svađicu međusobno, a kamoli da bi jedan drugom išli činiti zlo.

---

image

Kristijan Stojanović: ‘Nisan ja cviće, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja‘

Cropix
---

Ja sam mislio da mene moj kum tereti zbog duga od 20 tisuća eura, što ne sporim, ali sad vidim da on ima puno dublje upetljane prste u ovo ubojstvo. Prvo je ubijen Ivo, pa je nestao jedan naš prijatelj, za kojeg se do danas ne zna gdje je. A onda su na mene dva puta pucali i napadači nikad nisu otkriveni – kazao je Stojanović.

‘Neosnovane tvrdnje’

U prosincu 2019. godine, nakon trećeg suđenja, pred trećim sudskim vijećem, ponovno je oslobođen krivnje. Ni uz najbolju volju to sudsko vijeće nije uspjelo smjestiti optuženog Stojanovića na Kočinje brdo, kazao je tada sudac i obrazložio vrijeme Stojanovićeva kretanja.

– U 17.30 Stojanović je pokupio Stipetića ispred Druge policijske postaje i bili su zajedno do 17.59, kad je Stipetić razgovarao sa svojom tadašnjom djevojkom. Stojanović ga ostavlja ispred teretane u 18 sati, on ulazi u drugi automobil, a Stojanović ulazi u teretanu, gdje trenira oko sat i pol.

---

image

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD
---

Djelatnica teretane rekla je da je on došao oko 17 sati, a onda je izišao i vratio se za sat, sat i pol, dakle nakon 18 sati. Vještak za telekomunikacije iskazao je da je po signalu mobitela i baznim stanicama mobitel koji je Stojanović koristio u 18 sati i sedam minuta bio u radu, ali bez signala u podrumskom prostoru, te da se signal pojavljuje u 19.42, kad je izišao iz teretane.

Bazne stanice locirale su mobitel na području Splita, a poslije Stobreča i Žrnovnice, no ni u jednom trenutku nije zabilježeno da je mobitel lociran u blizini Klisa ili Kočinjeg brda – kazao je sudac.

U travnju prošle godine presudu je potvrdio Vrhovni sud, navodeći kako su sve tvrdnje Državnog odvjetništva neosnovane i proizvoljne. Time je Kristijan Stojanović pravomoćno oslobođen krivnje za smrt prijatelja, a slučaj ubojstva Ive Stipetića do danas nije razriješen.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (17) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Crni notes (17) 2 0 9683 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-24 23:52:12 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-04-01 07:33:07 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-04-01 07:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1033 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Na makadaskom putu kraj Klisa pronađen je mrtav mladić, dvaput prostrijeljen u predjelu glave. Tek dvije i pol godine kasnije uhićen je i za teško ubojstvo osumnjičen Kristijan Stojanović. Krivnja mu nije dokazana - nakon trećeg suđenja pravomoćno je [metadata] => robots= author= title=Profesionalno smaknuće na Kočinjem brdu: zbog krvi na licu nisu odmah prepoznali mladića, nađene su dvije vrste čahura [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo Makarska, gojko vujčić, milan nikolić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24612300.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578682.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578629.png","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578632.png","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578681.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578680.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/21203046.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578630.png","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/12300366.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/24578631.png","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/21290582.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/25\/1235575.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Duje Klari\u0107\/Cropix","SD","SD","Duje Klari\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Cropix","SD","Cropix","SD","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tijelo je na\u0111eno na makadamskom putu na Klisu; Policijski o\u010devid je trajao do dugo u no\u0107; Faksimil naslova<\/p>","

Mjesto na Ko\u010dinjem brdu pokraj Klisa gdje je prona\u0111en Ivo Stipeti\u0107\u00a0
\n\u00a0<\/p>","

Faksimil teksta u \u2018Slobodnoj Dalmaciji\u2018<\/p>","

Faksimil teksta u \u2018Slobodnoj Dalmaciji\u2018<\/p>","

Nestanak Ive Stipeti\u0107a\u00a0prijavila je njegova djevojka,\u00a0a prona\u0161ao ga je mje\u0161tanin koji je i\u0161ao\u00a0po drva<\/p>","

Policijska vozila na Ko\u010dinjem brdu u no\u0107i kada je prona\u0111eno tijelo\u00a0<\/p>","

Kristijan Stojanovi\u0107: \u2018Nisan ja cvi\u0107e, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja\u2018<\/p>","

Faksimil teksta u \u2018Slobodnoj Dalmaciji\u2018<\/p>","

Kristijan Stojanovi\u0107 je tri puta su\u0111en prema optu\u017enici koja ga je teretila za smrt prijatelja<\/p>","

Faksimil teksta u \u2018Slobodnoj Dalmaciji\u2018<\/p>","

Kristija Stojanovi\u0107 na \u017dupanijskom sudu u Splitu
\n\u00a0<\/p>","

Jedno od su\u0111enja Kristijanu Stojanovi\u0107u<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24612300_1920.jpg":"1920x1080","k_24612300_1280.jpg":"1280x1280","k_24612300_1024.jpg":"1024x1024","k_24612300_640.jpg":"640x640","k_24612300_480.jpg":"480x480","k_24612300_340.jpg":"340x340","k_24612300_220.jpg":"220x220","o_24612300_1280.jpg":"1280x853","o_24612300_1024.jpg":"1024x682","o_24612300_640.jpg":"640x426","o_24612300_480.jpg":"480x320","o_24612300_340.jpg":"340x226","o_24612300_220.jpg":"220x146","h_24612300_1280.jpg":"1280x854","h_24612300_1024.jpg":"1024x683","h_24612300_640.jpg":"640x427","h_24612300_480.jpg":"480x320","h_24612300_340.jpg":"340x227","h_24612300_220.jpg":"220x147","pp_24612300_1280.jpg":"1280x1628","pp_24612300_1024.jpg":"1024x1303","pp_24612300_640.jpg":"640x814","pp_24612300_480.jpg":"480x611","pp_24612300_340.jpg":"340x432","pp_24612300_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1324","hd_24578682_1920.jpg":"1920x1080","k_24578682_1280.jpg":"1280x1280","k_24578682_1024.jpg":"1024x1024","k_24578682_640.jpg":"640x640","k_24578682_480.jpg":"480x480","k_24578682_340.jpg":"340x340","k_24578682_220.jpg":"220x220","o_24578682_1280.jpg":"1280x882","o_24578682_1024.jpg":"1024x706","o_24578682_640.jpg":"640x441","o_24578682_480.jpg":"480x331","o_24578682_340.jpg":"340x234","o_24578682_220.jpg":"220x151","h_24578682_1280.jpg":"1280x854","h_24578682_1024.jpg":"1024x683","h_24578682_640.jpg":"640x427","h_24578682_480.jpg":"480x320","h_24578682_340.jpg":"340x227","h_24578682_220.jpg":"220x147","pp_24578682_1280.jpg":"1280x1628","pp_24578682_1024.jpg":"1024x1303","pp_24578682_640.jpg":"640x814","pp_24578682_480.jpg":"480x611","pp_24578682_340.jpg":"340x432","pp_24578682_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24578629_1920.png":"1920x1080","k_24578629_1280.png":"1280x1280","k_24578629_1024.png":"1024x1024","k_24578629_640.png":"640x640","k_24578629_480.png":"480x480","k_24578629_340.png":"340x340","k_24578629_220.png":"220x220","o_24578629_1280.png":"1280x1880","o_24578629_1024.png":"1024x1504","o_24578629_640.png":"640x940","o_24578629_480.png":"480x705","o_24578629_340.png":"340x499","o_24578629_220.png":"220x323","h_24578629_1280.png":"1280x854","h_24578629_1024.png":"1024x683","h_24578629_640.png":"640x427","h_24578629_480.png":"480x320","h_24578629_340.png":"340x227","h_24578629_220.png":"220x147","pp_24578629_1280.png":"1280x1628","pp_24578629_1024.png":"1024x1303","pp_24578629_640.png":"640x814","pp_24578629_480.png":"480x611","pp_24578629_340.png":"340x432","pp_24578629_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24578632_1920.png":"1920x1080","k_24578632_1280.png":"1280x1280","k_24578632_1024.png":"1024x1024","k_24578632_640.png":"640x640","k_24578632_480.png":"480x480","k_24578632_340.png":"340x340","k_24578632_220.png":"220x220","o_24578632_1280.png":"1280x1880","o_24578632_1024.png":"1024x1504","o_24578632_640.png":"640x940","o_24578632_480.png":"480x705","o_24578632_340.png":"340x499","o_24578632_220.png":"220x323","h_24578632_1280.png":"1280x854","h_24578632_1024.png":"1024x683","h_24578632_640.png":"640x427","h_24578632_480.png":"480x320","h_24578632_340.png":"340x227","h_24578632_220.png":"220x147","pp_24578632_1280.png":"1280x1628","pp_24578632_1024.png":"1024x1303","pp_24578632_640.png":"640x814","pp_24578632_480.png":"480x611","pp_24578632_340.png":"340x432","pp_24578632_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1304","hd_24578681_1920.jpg":"1920x1080","k_24578681_1280.jpg":"1280x1280","k_24578681_1024.jpg":"1024x1024","k_24578681_640.jpg":"640x640","k_24578681_480.jpg":"480x480","k_24578681_340.jpg":"340x340","k_24578681_220.jpg":"220x220","o_24578681_1280.jpg":"1280x869","o_24578681_1024.jpg":"1024x695","o_24578681_640.jpg":"640x434","o_24578681_480.jpg":"480x326","o_24578681_340.jpg":"340x230","o_24578681_220.jpg":"220x149","h_24578681_1280.jpg":"1280x854","h_24578681_1024.jpg":"1024x683","h_24578681_640.jpg":"640x427","h_24578681_480.jpg":"480x320","h_24578681_340.jpg":"340x227","h_24578681_220.jpg":"220x147","pp_24578681_1280.jpg":"1280x1628","pp_24578681_1024.jpg":"1024x1303","pp_24578681_640.jpg":"640x814","pp_24578681_480.jpg":"480x611","pp_24578681_340.jpg":"340x432","pp_24578681_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1132","hd_24578680_1920.jpg":"1920x1080","k_24578680_1280.jpg":"1280x1280","k_24578680_1024.jpg":"1024x1024","k_24578680_640.jpg":"640x640","k_24578680_480.jpg":"480x480","k_24578680_340.jpg":"340x340","k_24578680_220.jpg":"220x220","o_24578680_1280.jpg":"1280x754","o_24578680_1024.jpg":"1024x603","o_24578680_640.jpg":"640x377","o_24578680_480.jpg":"480x283","o_24578680_340.jpg":"340x200","o_24578680_220.jpg":"220x129","h_24578680_1280.jpg":"1280x854","h_24578680_1024.jpg":"1024x683","h_24578680_640.jpg":"640x427","h_24578680_480.jpg":"480x320","h_24578680_340.jpg":"340x227","h_24578680_220.jpg":"220x147","pp_24578680_1280.jpg":"1280x1628","pp_24578680_1024.jpg":"1024x1303","pp_24578680_640.jpg":"640x814","pp_24578680_480.jpg":"480x611","pp_24578680_340.jpg":"340x432","pp_24578680_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x853","hd_21203046_1920.jpg":"1920x1080","k_21203046_1280.jpg":"1280x1280","k_21203046_1024.jpg":"1024x1024","k_21203046_640.jpg":"640x640","k_21203046_480.jpg":"480x480","k_21203046_340.jpg":"340x340","k_21203046_220.jpg":"220x220","o_21203046_1280.jpg":"1280x853","o_21203046_1024.jpg":"1024x682","o_21203046_640.jpg":"640x426","o_21203046_480.jpg":"480x319","o_21203046_340.jpg":"340x226","o_21203046_220.jpg":"220x146","h_21203046_1280.jpg":"1280x854","h_21203046_1024.jpg":"1024x683","h_21203046_640.jpg":"640x427","h_21203046_480.jpg":"480x320","h_21203046_340.jpg":"340x227","h_21203046_220.jpg":"220x147","pp_21203046_1280.jpg":"1280x1628","pp_21203046_1024.jpg":"1024x1303","pp_21203046_640.jpg":"640x814","pp_21203046_480.jpg":"480x611","pp_21203046_340.jpg":"340x432","pp_21203046_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24578630_1920.png":"1920x1080","k_24578630_1280.png":"1280x1280","k_24578630_1024.png":"1024x1024","k_24578630_640.png":"640x640","k_24578630_480.png":"480x480","k_24578630_340.png":"340x340","k_24578630_220.png":"220x220","o_24578630_1280.png":"1280x1880","o_24578630_1024.png":"1024x1504","o_24578630_640.png":"640x940","o_24578630_480.png":"480x705","o_24578630_340.png":"340x499","o_24578630_220.png":"220x323","h_24578630_1280.png":"1280x854","h_24578630_1024.png":"1024x683","h_24578630_640.png":"640x427","h_24578630_480.png":"480x320","h_24578630_340.png":"340x227","h_24578630_220.png":"220x147","pp_24578630_1280.png":"1280x1628","pp_24578630_1024.png":"1024x1303","pp_24578630_640.png":"640x814","pp_24578630_480.png":"480x611","pp_24578630_340.png":"340x432","pp_24578630_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_12300366_1920.jpg":"1920x1080","k_12300366_1280.jpg":"1280x1280","k_12300366_1024.jpg":"1024x1024","k_12300366_640.jpg":"640x640","k_12300366_480.jpg":"480x480","k_12300366_340.jpg":"340x340","k_12300366_220.jpg":"220x220","o_12300366_1280.jpg":"1280x852","o_12300366_1024.jpg":"1024x681","o_12300366_640.jpg":"640x426","o_12300366_480.jpg":"480x319","o_12300366_340.jpg":"340x226","o_12300366_220.jpg":"220x146","h_12300366_1280.jpg":"1280x854","h_12300366_1024.jpg":"1024x683","h_12300366_640.jpg":"640x427","h_12300366_480.jpg":"480x320","h_12300366_340.jpg":"340x227","h_12300366_220.jpg":"220x147","pp_12300366_1280.jpg":"1280x1628","pp_12300366_1024.jpg":"1024x1303","pp_12300366_640.jpg":"640x814","pp_12300366_480.jpg":"480x611","pp_12300366_340.jpg":"340x432","pp_12300366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24578631_1920.png":"1920x1080","k_24578631_1280.png":"1280x1280","k_24578631_1024.png":"1024x1024","k_24578631_640.png":"640x640","k_24578631_480.png":"480x480","k_24578631_340.png":"340x340","k_24578631_220.png":"220x220","o_24578631_1280.png":"1280x1880","o_24578631_1024.png":"1024x1504","o_24578631_640.png":"640x940","o_24578631_480.png":"480x705","o_24578631_340.png":"340x499","o_24578631_220.png":"220x323","h_24578631_1280.png":"1280x854","h_24578631_1024.png":"1024x683","h_24578631_640.png":"640x427","h_24578631_480.png":"480x320","h_24578631_340.png":"340x227","h_24578631_220.png":"220x147","pp_24578631_1280.png":"1280x1628","pp_24578631_1024.png":"1024x1303","pp_24578631_640.png":"640x814","pp_24578631_480.png":"480x611","pp_24578631_340.png":"340x432","pp_24578631_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x2989","hd_21290582_1920.jpg":"1920x1080","k_21290582_1280.jpg":"1280x1280","k_21290582_1024.jpg":"1024x1024","k_21290582_640.jpg":"640x640","k_21290582_480.jpg":"480x480","k_21290582_340.jpg":"340x340","k_21290582_220.jpg":"220x220","o_21290582_1280.jpg":"1280x1992","o_21290582_1024.jpg":"1024x1594","o_21290582_640.jpg":"640x996","o_21290582_480.jpg":"480x747","o_21290582_340.jpg":"340x529","o_21290582_220.jpg":"220x342","h_21290582_1280.jpg":"1280x854","h_21290582_1024.jpg":"1024x683","h_21290582_640.jpg":"640x427","h_21290582_480.jpg":"480x320","h_21290582_340.jpg":"340x227","h_21290582_220.jpg":"220x147","pp_21290582_1280.jpg":"1280x1628","pp_21290582_1024.jpg":"1024x1303","pp_21290582_640.jpg":"640x814","pp_21290582_480.jpg":"480x611","pp_21290582_340.jpg":"340x432","pp_21290582_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1692","hd_1235575_1920.jpg":"1920x1080","k_1235575_1280.jpg":"1280x1280","k_1235575_1024.jpg":"1024x1024","k_1235575_640.jpg":"640x640","k_1235575_480.jpg":"480x480","k_1235575_340.jpg":"340x340","k_1235575_220.jpg":"220x220","o_1235575_1280.jpg":"1280x1128","o_1235575_1024.jpg":"1024x902","o_1235575_640.jpg":"640x564","o_1235575_480.jpg":"480x423","o_1235575_340.jpg":"340x299","o_1235575_220.jpg":"220x193","h_1235575_1280.jpg":"1280x854","h_1235575_1024.jpg":"1024x683","h_1235575_640.jpg":"640x427","h_1235575_480.jpg":"480x320","h_1235575_340.jpg":"340x227","h_1235575_220.jpg":"220x147","pp_1235575_1280.jpg":"1280x1628","pp_1235575_1024.jpg":"1024x1303","pp_1235575_640.jpg":"640x814","pp_1235575_480.jpg":"480x611","pp_1235575_340.jpg":"340x432","pp_1235575_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7971217 Threads: 1 Questions: 1657554804 Slow queries: 4927990 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111945219 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/profesionalno-smaknuce-na-kocinjem-brdu-zbog-krvi-na-licu-nisu-odmah-prepoznali-mladica-nadene-su-dvije-vrste-cahura-1277636 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/profesionalno-smaknuce-na-kocinjem-brdu-zbog-krvi-na-licu-nisu-odmah-prepoznali-mladica-nadene-su-dvije-vrste-cahura-1277636?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 328574 [name] => ubojstvo Makarska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-makarska [link] => /tag/ubojstvo-makarska ) [2] => stdClass Object ( [id] => 710428 [name] => gojko vujčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-25 08:48:49 [main_article_id] => 0 [alias] => gojko-vujcic [link] => /tag/gojko-vujcic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 658820 [name] => milan nikolić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-04 17:39:56 [main_article_id] => 0 [alias] => milan-nikolic [link] => /tag/milan-nikolic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (17) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Profesionalno smaknuće na Kočinjem brdu: djevojka ga je uzalud čekala, ubijenog Bračanina jedva su prepoznali [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24612300.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Tijelo je nađeno na makadamskom putu na Klisu; Policijski očevid je trajao do dugo u noć; Faksimil naslova

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24612300.jpg [title] => Cropix; SD

Tijelo je nađeno na makadamskom putu na Klisu; Policijski očevid je trajao do dugo u noć; Faksimil naslova

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578682.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Mjesto na Kočinjem brdu pokraj Klisa gdje je pronađen Ivo Stipetić 
 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578629.png [title] => SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578632.png [title] => SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578681.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Nestanak Ive Stipetića prijavila je njegova djevojka, a pronašao ga je mještanin koji je išao po drva

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578680.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Policijska vozila na Kočinjem brdu u noći kada je pronađeno tijelo 

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/21203046.jpg [title] => Cropix

Kristijan Stojanović: ‘Nisan ja cviće, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja‘

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578630.png [title] => SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/12300366.jpg [title] => Cropix

Kristijan Stojanović je tri puta suđen prema optužnici koja ga je teretila za smrt prijatelja

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/24578631.png [title] => SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/21290582.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Kristija Stojanović na Županijskom sudu u Splitu
 

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/25/1235575.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Jedno od suđenja Kristijanu Stojanoviću

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Na makadamskom putu na Kočinjem brdu kod Klisa u ponedjeljak 6. prosinca 2010. godine, oko 16 sati, pronađeno je tijelo muškarca. Žrtvu zločina pronašao je mještanin koji je tim putem, koji se nalazi oko 150 metara od glavne ceste, išao po drva.

– Kad sam bio gotov s poslom i došao kući, krenuo sam gore autom po drva. Tamo nam je put za stare kuće i nakon nekih 60 metara vidim ispred sebe čovjeka kako leži na leđima.

Vidio sam i da nigdje nema automobila. Vratio sam se dolje u selo po jednog susjeda pa smo ponovno krenuli gore. Odlučili smo da nećemo odmah zvati policiju jer je mogao biti neki pijanac.

Došli smo gore nakon 20-ak minuta, bilo je oko 15.40, te smo vidjeli da je čovjek i dalje na istome mjestu. Nismo se približavali, nego smo nazvali policiju – kazao je.

Otežani uvjeti očevida

Čim su došli, policajci su utvrdili da se radi o mladiću usmrćenom s dva hica iz vatrenog oružja u glavu. Ubijeni mladić kod sebe nije imao osobne dokumente, mobitel ni novčanik, te je zbog toga, ali i zbog zgrušane krvi na licu, prepoznavanje bilo otežano.

Na zglobu je imao ručni sat. Budući da je policiji prethodnoga dana prijavljen nestanak mladića njegova opisa, krenulo se od pretpostavke da se radi upravo o njemu.

---

image

Nestanak Ive Stipetića prijavila je njegova djevojka, a pronašao ga je mještanin koji je išao po drva

Duje Klarić/Cropix
---

Ubrzo je utvrđeno da je ubijeni Ivo Stipetić (22), podrijetlom iz Postira na Braču. Živio je u Splitu, odakle se prije nekoliko godina preselio iz Zagreba.

Nestanak mladića prijavila je njegova 22-godišnja djevojka, s kojom je bio u vezi dvije godine, dan prije, u nedjelju, Drugoj policijskoj postaji u Splitu. Dežurnom je policajcu kazala da je svoga mladića zadnji put vidjela u petak 3. prosinca.

CRNI NOTES (16): Tijelo je pronađeno na stijenama pokraj mora. Muškarac je bio gol, pun modrica, s metkom u glavi i prsima...

Tog joj se dana javio oko 17.30 i kazao da ide još nešto obaviti, nakon čega su se trebali naći u 18 sati. Budući da nije došao niti se javio, nazivala ga je i slala mu poruke, ali odgovora nije bilo.

– On je prema meni bio u redu. Tu i tamo sudjelovao je u nekoj tučnjavi, ali tu sigurno nije bila riječ o mafijaškom obračunu, kako se po nekim medijima pisalo, jer se on nije bavio takvim stvarima.

Da se bavio time, vozio bi skupe aute i ne bi imao problema s plaćanjem stana od 320 eura – kazala je očajna djevojka.

CRNI NOTES (15): Pljačka na Braču sa stravičnim krajem: ‘Silvija nije trebala umrijeti, htjeli smo samo uzeti novac za plaćanje dugova‘

Očevid se tijekom ponedjeljka navečer odvijao u otežanim uvjetima zbog vjetra i mraka te je nastavljen sutradan ujutro. Pokraj tijela su nađene dvije čahure, jedna kalibra 9 mm, dok je druga bila bez oznake, a izmjeren je njezin promjer od 5,8 mm.

Drugog dana očevida nađene su još dvije istog promjera. Oko tijela nije bilo tragova povlačenja, tako da se pretpostavljalo da je ubijen na mjestu gdje je nađen.

---

image

Policijska vozila na Kočinjem brdu u noći kada je pronađeno tijelo 

Jakov Prkić/Cropix
---

Nakon što je na Odjelu patologije u KBC-u Split obavljena obdukcija, patolog je dao okvirno vrijeme smrti.

– Nije mrtav dulje od 24 sata. Na glavi ima dvije ulazne i dvije izlazne rane. Jedna počinje pokraj desnog oka, a završava na lijevom uhu, dok je druga na zatiljnom dijelu glave u vlasištu, a izlazi na desnoj obrvi.

Osim prostrijelnih rana na glavi, nisu bili vidljivi drugi tragovi nasilja ni obrambene ozljede. Ima dvije tetovaže, vojnika na jednoj i panteru na drugoj ruci – kazao je sudski vještak.

Ustrijelna rana na zatiljku ukazivala je na to da je mrtvi mladić okrenut s prsa na leđa kad je ubijen. Nađen je na leđima s lagano raširenim rukama, koje su tako pale uz tijelo pri okretanju tijela.

Položaj je potvrđivao da je ubijen upravo na mjestu gdje je nađen jer bi, da je ubijen negdje drugdje i izbačen na Kočinjem brdu, tijelo imalo drugačiji, zgrčeni položaj. Ivo Stipetić je do godinu i pol dana prije smrti trenirao u jednom kickboxing u klubu u Splitu.

Policiji je otprije bio poznat po nekoliko kaznenih djela za koja je bio prijavljen, pa tako i po iznudi i nanošenju teških tjelesnih ozljeda nakon svađe u prometu. U obradi njegova ubojstva inspektori su ispitali više od 30 osoba, od kojih su mnoge doveli u službene prostorije.

---

image

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD
---

Pojedinima od njih napravili su i parafinske rukavice, odnosno odljev dlana kojim se otkrivaju tragovi barutnih čestica na koži. Deset dana prije smrti Ivo Stipetić je s Kristijanom Stojanovićem (29) remetio javni red i mir u kafiću u Supetru.

Razbijali su boce i čaše po kafiću te gađali goste, a u neredu je lakše ozlijeđen jedan muškarac. U postaju su stoga doveli i Kristijana Stojanovića i muškarca ozlijeđenog u kafiću i obojica su prošli testiranje poligrafom, tzv. detektorom laži.

Napravljene su im i parafinske rukavice, koje također nisu dale nikakav trag. Stojanović je sam priznao kako je vidio Ivu Stipetića na dan kad je nestao, ali ništa ga nije povezivalo sa zločinom. Stoga je pušten na slobodu.

Istraga u Zagrebu

Kako su roditelji ubijenoga živjeli u Zagrebu, istraga se proširila i na krug njegovih prijatelja i poznanika s tog područja, također bez rezultata. Mjesec dana nakon smrti Ive Stipetića i dalje nisu imali osumnjičenu osobu, a nije se ni znalo koliko je osoba bilo kraj mladića u njegovim posljednjim trenucima.

CRNI NOTES (14): Ubojita ljubav: priča s Hvara koja se povlači po sudovima, zaljubio se u deset godina stariju ženu pa nasrnuo na ujaka

Prisutnost dviju vrsta čahura ukazivala je na dvije vrste oružja. Kalibar 9 mm, kojeg je bila jedna čahura, dosta je čest i imaju ga sve marke pištolja.

Ostale tri čahure, vanjskog promjera 5,8 mm, karakteristične su za kalibar 22LR, jedan od najstarijih kalibara u proizvodnji oružja. Karakterističan je uglavnom za revolvere, a na našem crnom tržištu bilo je starih koltova s bubnjem zapremnine četiri metka kalibra 22 LR.

CRNI NOTES (13): Marjanska grobnica za mladu Selenu: brat i sestra putovali su Europom i stigli u Split. Nikad je više nije vidio živu

Međutim, kako su u revolveru meci u bubnju, te čahure ne izlijeću nakon ispaljenja, nego treba izvaditi bubanj i isprazniti ga - postavljalo se pitanje zašto bi ubojica ostavljao tragove. Stoga su istražitelji bili skloniji teoriji da je koristio pištolj koji automatski izbacuje čahure.

---

image

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD
---

Pištolji kalibra 22 LR rjeđi su od revolvera, ali postoje. Zrna ispaljenih metaka nisu nađena. Tek krajem svibnja 2013. godine, dvije i pol godine nakon ubojstva, policija se odlučila na konkretni korak: uhićen je Kristijan Stojanović i osumnjičen za teško ubojstvo Ive Stipetića.

Učinili su to nakon iskaza svjedoka, koji je kumstvom bio povezan sa Stojanovićem. U studenom iste godine i optužen je te ga se teretilo da je od 17 sati do 18.30 na prijevaran način odvezao Ivu Stipetića na skrovito mjesto, lažno mu prikazavši da će isprobavati strojnicu nepoznate marke.

Na Kočinjem brdu ubio ga je iz pištolja marke Astra ili Češka zbrojovka, kalibra 9 mm, navodilo se u optužnici. Nije se spominjala druga osoba koja bi bila s njim, kao što nije bila navedena ni marka strojnice slovenske proizvodnje Gorenje MGV, koja je također rijetkog kalibra 22LR, s prepoznatljivim okruglim bubnjem s gornje strane oružja, o kojoj se u jednoj fazi istrage nagađalo.

U optužnici nije bio razjašnjen motiv, što je pogotovo otežavala činjenica da su Ivo Stipetić i Kristijan Stojanović bili prijatelji.

U prosincu 2014. godine prvi put je osuđen na 14 godina zatvora, ali je Vrhovni sud odluku ukinuo. Na drugom suđenju oslobođen je krivnje, ali Vrhovni je sud i tu presudu ukinuo.

U svojoj obrani Kristijan Stojanović negirao je ikakvu povezanost sa smrću Ive Stipetića.

– Nisan ja cviće, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja. Pa mi nikad nismo imali niti najmanju svađicu međusobno, a kamoli da bi jedan drugom išli činiti zlo.

---

image

Kristijan Stojanović: ‘Nisan ja cviće, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja‘

Cropix
---

Ja sam mislio da mene moj kum tereti zbog duga od 20 tisuća eura, što ne sporim, ali sad vidim da on ima puno dublje upetljane prste u ovo ubojstvo. Prvo je ubijen Ivo, pa je nestao jedan naš prijatelj, za kojeg se do danas ne zna gdje je. A onda su na mene dva puta pucali i napadači nikad nisu otkriveni – kazao je Stojanović.

‘Neosnovane tvrdnje’

U prosincu 2019. godine, nakon trećeg suđenja, pred trećim sudskim vijećem, ponovno je oslobođen krivnje. Ni uz najbolju volju to sudsko vijeće nije uspjelo smjestiti optuženog Stojanovića na Kočinje brdo, kazao je tada sudac i obrazložio vrijeme Stojanovićeva kretanja.

– U 17.30 Stojanović je pokupio Stipetića ispred Druge policijske postaje i bili su zajedno do 17.59, kad je Stipetić razgovarao sa svojom tadašnjom djevojkom. Stojanović ga ostavlja ispred teretane u 18 sati, on ulazi u drugi automobil, a Stojanović ulazi u teretanu, gdje trenira oko sat i pol.

---

image

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD
---

Djelatnica teretane rekla je da je on došao oko 17 sati, a onda je izišao i vratio se za sat, sat i pol, dakle nakon 18 sati. Vještak za telekomunikacije iskazao je da je po signalu mobitela i baznim stanicama mobitel koji je Stojanović koristio u 18 sati i sedam minuta bio u radu, ali bez signala u podrumskom prostoru, te da se signal pojavljuje u 19.42, kad je izišao iz teretane.

Bazne stanice locirale su mobitel na području Splita, a poslije Stobreča i Žrnovnice, no ni u jednom trenutku nije zabilježeno da je mobitel lociran u blizini Klisa ili Kočinjeg brda – kazao je sudac.

U travnju prošle godine presudu je potvrdio Vrhovni sud, navodeći kako su sve tvrdnje Državnog odvjetništva neosnovane i proizvoljne. Time je Kristijan Stojanović pravomoćno oslobođen krivnje za smrt prijatelja, a slučaj ubojstva Ive Stipetića do danas nije razriješen.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Duje Klarić/Cropix SD SD Duje Klarić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Cropix SD Cropix SD Jakov Prkić/Cropix Joško Šupić/Cropix
Cropix; SD

Tijelo je nađeno na makadamskom putu na Klisu; Policijski očevid je trajao do dugo u noć; Faksimil naslova

Duje Klarić/Cropix

Mjesto na Kočinjem brdu pokraj Klisa gdje je pronađen Ivo Stipetić 
 

SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

Duje Klarić/Cropix

Nestanak Ive Stipetića prijavila je njegova djevojka, a pronašao ga je mještanin koji je išao po drva

Jakov Prkić/Cropix

Policijska vozila na Kočinjem brdu u noći kada je pronađeno tijelo 

Cropix

Kristijan Stojanović: ‘Nisan ja cviće, ima san problema sa zakonom, ali nisan ubija svog prijatelja‘

SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

Cropix

Kristijan Stojanović je tri puta suđen prema optužnici koja ga je teretila za smrt prijatelja

SD

Faksimil teksta u ‘Slobodnoj Dalmaciji‘

Jakov Prkić/Cropix

Kristija Stojanović na Županijskom sudu u Splitu
 

Joško Šupić/Cropix

Jedno od suđenja Kristijanu Stojanoviću

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/profesionalno-smaknuce-na-kocinjem-brdu-zbog-krvi-na-licu-nisu-odmah-prepoznali-mladica-nadene-su-dvije-vrste-cahura-1277636 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b748853b790b4db7785d45388c6ccd30a6478407 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Profesionalno+smaknu%C4%87e+na+Ko%C4%8Dinjem+brdu%3A+djevojka+ga+je+uzalud+%C4%8Dekala%2C+ubijenog+Bra%C4%8Danina+jedva+su+prepoznali&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fprofesionalno-smaknuce-na-kocinjem-brdu-zbog-krvi-na-licu-nisu-odmah-prepoznali-mladica-nadene-su-dvije-vrste-cahura-1277636 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fprofesionalno-smaknuce-na-kocinjem-brdu-zbog-krvi-na-licu-nisu-odmah-prepoznali-mladica-nadene-su-dvije-vrste-cahura-1277636 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (17) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (17)

Profesionalno smaknuće na Kočinjem brdu: djevojka ga je uzalud čekala, ubijenog Bračanina jedva su prepoznali

1. travnja 2023. - 09:15

Na makadamskom putu na Kočinjem brdu kod Klisa u ponedjeljak 6. prosinca 2010. godine, oko 16 sati, pronađeno je tijelo muškarca. Žrtvu zločina pronašao je mještanin koji je tim putem, koji se nalazi oko 150 metara od glavne ceste, išao po drva.

– Kad sam bio gotov s poslom i došao kući, krenuo sam gore autom po drva. Tamo nam je put za stare kuće i nakon nekih 60 metara vidim ispred sebe čovjeka kako leži na leđima.

Vidio sam i da nigdje nema automobila. Vratio sam se dolje u selo po jednog susjeda pa smo ponovno krenuli gore. Odlučili smo da nećemo odmah zvati policiju jer je mogao biti neki pijanac.

Došli smo gore nakon 20-ak minuta, bilo je oko 15.40, te smo vidjeli da je čovjek i dalje na istome mjestu. Nismo se približavali, nego smo nazvali policiju – kazao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 16:04