StoryEditor
Crna kronikaplanulo u potkrovlju

U požaru obiteljske kuće u Trogiru smrtno stradao vlasnik (42), žena (46) teško ozlijeđena, liječnici u splitskoj bolnici joj se bore za život

20. travnja 2021. - 08:27
Tom Dubravec/ Cropix

U požaru obiteljske kuće u Trogiru smrtno je stradala jedna osoba, a dvije, od kojih je jedan vatrogasac, su ozlijeđene.

Vatra je izbila u ponedjeljak oko 22.20 sati u Ulici Matice Hrvatske u staroj jezgri na kojoj je došlo do urušavanja potkrovlja koje je potpuno izgorjelo, saznajemo iz Vatrogasnog operativnog centra.

image
Tom Dubravec/ Cropix

- Požar je izbio u krovišnom dijelu jednog stana te se proširio na ostale stanove u krovištu zgrade. Sumnjamo da je u požaru smrtno stradala jedna osoba, dok je 46-godišnja žena prevezena u bolnicu gdje je utvrđeno da je životno ugrožena.

U vrijeme izbijanja požara u zgradi se nalazilo još sedam stanara koji su uspjeli izići neozlijeđeni - saznajemo od Željke Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Na mjesto događaja izašli su pripadnici javne vatrogasne postrojbe Trogira s pet vozila i 16 vatrogasaca, DVD Trogir s tri vozila te DVD Marina, Okruk i Slatine s po jednim vozilom. Na terenu je ukupno bilo 11 vozila s 37 vatrogasaca.

U 00.15 sati požar je stavljen pod kontrolu, a u 2.00 sati je lokaliziran. Jutros u 07.00 sati se još radilo na sanaciji. Tijekom intervencije ozlijeđen je jedan vatrogasac kojem su utvrđene lakše tjelesne ozlijede.

Mjesto događaja je osigurano i slijedi obavljanje očevida kojim će se utvrditi okolnosti izbijanja požara, kažu iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2021 11:11