StoryEditorOCM
Crna kronikadetaljan pregled

Ovo su najsmrtonosnije dionice stare ceste Split-Zagreb! Podaci su zastrašujući, najviše je stradalih nedaleko od Splita

Piše Toni Paštar
17. lipnja 2024. - 07:34

Kroz proteklih deset godina na oko 110 kilometara državne ceste broj 1 (DC1) na području Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije najveći broj prometnih nesreća dogodio se na dionicama Karakašica – Brnaze koja je pod nadzorom prometne policije iz Policijske postaje Sinj i Klis – Bilice na području Prometne policije Split.

Iako su dionice DC1 Solin (rotor) – Vrlika na području Splitsko-dalmatinske i Vrlika – granica Šibensko-kninske i Zadarske županije gotovo podjednake dužine, oko 55 kilometara svaka, dio ove državne ceste položen u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz minulih deset godina bio je neusporedivo pogibeljniji od dionice iste ceste na šibensko-kninskom području.

To kazuju policijski podaci o broju prometnih nesreća na ovih 110 kilometara DC1 i njihovim posljedicama. Kompletnija slika pogibeljnosti vidljiva je kada se sistematiziraju podaci o lokalitetima prometnih nesreća sa smrtnim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 07:35