stdClass Object ( [id] => 624149 [title] => Novi trend na splitskoj krim sceni: dok su muževi u zatvoru ili u bijegu, pripadnici podzemlja napadaju im žene; Evo zašto policija nevoljko rješava ovakve slučajeve [alias] => novi-trend-na-splitskoj-krim-sceni-dok-su-muzevi-u-zatvoru-ili-u-bijegu-pripadnici-podzemlja-napadaju-im-zene-evo-zasto-policija-nevoljko-rjesava-ovakve-slucajeve [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prepad vatrenim oružjem i otimanje Renaulta Petri Rašidagić (47), treći je napad na splitskom području od početka godine na žensku osobu kojoj je partner iz kriminalnog miljea. Njen suprug Damir Rašidagić (38) zvani Rašo, trenutno je u istražnom zatvoru pod optužbom zbog dilanja i premlaćivanja jedne osobe.

U srpnju je u Solinu brutalno polomljena Blaženka Radić (38) koja je tri i pol godine bila u vezi s Igorom Dokićem (44), poznatim izgrednikom, dok je u siječnju u Okrugu Gornjem izrešetan Mercedes Višnje Giljanović (35), supruge Ivana Giljanovića (37) zvanog Giljo, osuđivanog zbog iznuda, trenutno u istražnom zatvoru zbog pokušaja ubojstva.

Trend je to koji je nekada bio nezamisliv u krugovima gdje su se suparnici u ilegalnom poslu obračunavali međusobno, a ne preko nezaštićenih supruga, dok su im muževi daleko. Dodatni poticaj napadačima na žene je što policija u obradu takvih napada u pravilu ide nevoljko, pod devizom “dobile su što su tražile”, aludirajući na izbor životnih partnera.

Petra Rašidagić dočekana je u utorak oko 20 sati na raskrižju na predjelu splitskih Brda gdje inače živi u obiteljskoj kući s dvoje maloljetne djece koje ima iz braka s Damirom Rašidagićem. On se od lipnja nalazi u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. Kraj Renaulta Scenic, francuskih registarskih oznaka kojeg je vozila, zaustavio se bijeli automobil kojim je upravljala ženska osoba. Iz njega su izašla dva muškarca i prijeteći pištoljima natjerali je da izađe iz vozila. Kroz prozor Renaulta su izbacili njenu torbu i udaljili se u nepoznatom smjeru.

Tko je fatalna plavuša kojoj su oteli automobil u Splitu? Poznata je po vezama s dva narko bossa: s jednim se vjenčala u zatvoru i rodila mu dvoje djece, drugoga je poslala na dugogodišnju robiju

Napad na suprugu poznatog splitskog dilera: dvojica naoružanih muškaraca uz prijetnju pištoljem izvukli je iz automobila i oteli ga

Napad je prijavila policiji istu večer u stanju potpunog rastrojstva zbog oružja koje je bilo upereno u nju. Međutim, ono što je kazala nije se donosilo samo na otmicu vozila već i na prijetnje koje je dobivala duže od mjesec dana. Osim pozivima i porukama, prijetilo joj se i verbalno s više strana. Od nje se tražio automobil koji joj je otet tu večer, ali i drugi koji koristi. Osim toga, prijetnjama se pokušavalo natjerati je da iseli iz kuće s djecom.

Prijetnje navodno nisu bile samo fizičkim napadom na nju i djecu već i puštanjem u javnost priča da surađuje s policijom. Išlo se tako daleko da joj se govorilo kako će se namjestiti dokazi da je ona kriva za uhićenje svog supruga Damira, oca njene djece.

U toj priči je možda najzanimljivije da je verzija o navodnoj suradnji s policijom matrica koja se ponavlja. Isti scenarij koristio se, naime, u slučaju Blaženke Radić koja je završila u splitskoj bolnici s polomljenim potkoljenicama obje noge, slomljenom desnom rukom i frakturom jagodične kosti.

Prema mišljenju liječnika, lomovi su napravljeni palicom. Blaženka je bila izvanbračna supruga Igora Dokića s kojim je provela u vezi više od tri godine, a prekinuli su u veljači ove godine. Upravo njihov prekid, nakon kojeg su ostali u dobrim odnosima, i njegov odlazak preko granice van Hrvatske, očito su ohrabrili osobe kojima se zamjerila.

"Sačekuša" je napravljena početkom srpnja kraj kuće u kojoj živi na solinskom predjelu Mezanovci oko 23,30 sati. Napala su je dvojica muškaraca od kojih se pokušala obraniti, ali su je svladali i pretukli nanijevši joj teške tjelesne ozlijede. Počinitelji nisu do danas uhićeni.

Saznalo se kasnije kako su napadu prethodile priče o tome kako je ona kriva za pojedina uhićenja. Prvo se govorilo o postojanju snimki koje je kompromitiraju vezano za uhićenje jedne osobe da bi je u konačnici takoreći okrivili za uhićenje Damira Rašidagića.

Par dana nakon napada prilikom razgovora u splitskoj bolnici Blaženka Radić nam je otkrila kako su je upravo Petra i Damir Rašidagić zamolili da ga skloni na neko vrijeme jer je tada bio u bijegu. Ona mu je našla smještaj u Solinu na tjedan dana, nakon čega je otišao na novu adresu.

Njegovo uhićenje je uslijedilo dva tjedna kasnije u lipnju kada mu je na Pazdigradu otkriveno skladište droge i oružja u unajmljenoj garaži. Kako nam je kazala tada u bolnici, Rašidagić je pozvao večer prije nego li je uhićen te se našao s njom i njenom prijateljicom.

Rekao je tada da ne vjeruje pričama koje su došle do njega da ga je izdala te da ga “pumpaju” protiv nje. Sudeći po tome može se pretpostaviti kako se prije faktičkog napada ide na diskreditiranje koje služi da se prikriju pravi motivi. Razina je to obračuna svojstvenija scenarijima sapunica, nego razračunavanjima u krim svijetu, ali očito nova vremena nose nove običaje.

Posjetili smo pretučenu Solinjanku koja u stravičnom stanju leži u bolnici: otkrila nam je priču punu nasilja i droge; Tvrdi da za napad nisu krivi njeni ozloglašeni bivši partneri, zna tko je...

Novi pokušaj napada? U bolničku sobu pretučene žene iz Solina u rano jutro upao nepoznati muškarac, pobjegao nakon što je cimerica podviknula

Pokazao je to i slučaj noćnog propucavanja automobila Mercedes koji je bio parkiran u Okrugu Gornjem u dvorištu obiteljske kuće krajem siječnja ove godine. Radilo se o automobil registriranom na suprugu Ivana Giljanovića, koji tada bio devet mjeseci u bijegu nakon što je početkom svibnja prošle godine u kafiću "Clo" iz pištolja pucao u Marka Bekavca (29). Dok je u kući spavala Giljanovićeva supruga Višnja s dvoje maloljetne djece i baka, nepoznati muškarac došao je do njihova dvorišta i iz kalašnjikova u stražnji dio parkiranog Mercedesa ispucao cijeli rafal.

Nakon uhićenja Željka Rajića i njegove zločinačke udruge saznalo se da su oni krivci za noćnu pucnjavu. O tome je na Županijskom sudu u Splitu u srpnju ove godine svjedočila Višnja Giljanović. Ispričala je kako je tijekom perioda dok je njen suprug bio u bijegu proživjela niz neugodnih situacija. Jedna od njih je bila kada su nepoznati muškarci uputili prijetnje njenom suprugu preko nje.

- Bila sam s kumom u autu, a ispred nas je na semaforu bio Suzuki. Bilo je upaljeno crveno svjetlo na semaforu, upalilo se jednom, pa drugi put, a to auto nije kretalo. Izašla su njih dvojica, kuma su udarili, a meni zaprijetili da poručim suprugu da on zna tko su oni. Ja te ljude ne znam - izjavila je.

Također je posvjedočila kako je dobila poruku da je “rat počeo, rat je neizbježan, jedan će poginuti i mužu ću ti otkidati jezik i provući ga kroz utrobu”. Njen suprug se predao policiji u travnju ove godine te je tada krenuo sudski postupak protiv njega.

Doznajemo detalje pucnjave u Okrugu: dok su Giljanovićeva supruga i djeca u kući spavali nepoznati muškarac ušao im je u dvorište i kalašnjikovom izrešetao Mercedes; Je li Gilji time poslana poruka?

Na suđenju Giljanoviću svjedočila njegova supruga: Bekavca smo primili u kuću, kuhala sam mu i prala. Onda je postao bahat, počeo je prijetiti i tražiti novac...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => način života [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2019-09-19 22:32:40 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-09-20 13:46:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-09-19 22:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 204 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/09\/19\/SD Portal\/1526686.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/09\/19\/SD Portal\/1486392.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/09\/19\/SD Portal\/10933693.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/09\/19\/SD Portal\/11710372.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1139"},{"size0":"1920x1343"},{"size0":"1920x1305"},{"size0":"1806x1253"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14944979 Threads: 5 Questions: 3145081435 Slow queries: 7012728 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234861055 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/novi-trend-na-splitskoj-krim-sceni-dok-su-muzevi-u-zatvoru-ili-u-bijegu-pripadnici-podzemlja-napadaju-im-zene-evo-zasto-policija-nevoljko-rjesava-ovakve-slucajeve-624149 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/novi-trend-na-splitskoj-krim-sceni-dok-su-muzevi-u-zatvoru-ili-u-bijegu-pripadnici-podzemlja-napadaju-im-zene-evo-zasto-policija-nevoljko-rjesava-ovakve-slucajeve-624149?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246458 [name] => Igor Dokić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => igor-dokic [link] => /tag/igor-dokic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 457438 [name] => Ivan Giljanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-giljanovic [link] => /tag/ivan-giljanovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 472318 [name] => damir rašidagić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damir-rasidagic [link] => /tag/damir-rasidagic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 498544 [name] => Petra Rašidagić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => petra-rasidagic [link] => /tag/petra-rasidagic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => način života [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Novi trend na splitskoj krim sceni: dok su muževi u zatvoru ili u bijegu, pripadnici podzemlja napadaju im žene; Evo zašto policija nevoljko rješava ovakve slučajeve [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/19/SD Portal/1526686.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/19/SD Portal/1526686.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/19/SD Portal/1486392.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/19/SD Portal/10933693.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/09/19/SD Portal/11710372.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Prepad vatrenim oružjem i otimanje Renaulta Petri Rašidagić (47), treći je napad na splitskom području od početka godine na žensku osobu kojoj je partner iz kriminalnog miljea. Njen suprug Damir Rašidagić (38) zvani Rašo, trenutno je u istražnom zatvoru pod optužbom zbog dilanja i premlaćivanja jedne osobe.

U srpnju je u Solinu brutalno polomljena Blaženka Radić (38) koja je tri i pol godine bila u vezi s Igorom Dokićem (44), poznatim izgrednikom, dok je u siječnju u Okrugu Gornjem izrešetan Mercedes Višnje Giljanović (35), supruge Ivana Giljanovića (37) zvanog Giljo, osuđivanog zbog iznuda, trenutno u istražnom zatvoru zbog pokušaja ubojstva.

Trend je to koji je nekada bio nezamisliv u krugovima gdje su se suparnici u ilegalnom poslu obračunavali međusobno, a ne preko nezaštićenih supruga, dok su im muževi daleko. Dodatni poticaj napadačima na žene je što policija u obradu takvih napada u pravilu ide nevoljko, pod devizom “dobile su što su tražile”, aludirajući na izbor životnih partnera.

Petra Rašidagić dočekana je u utorak oko 20 sati na raskrižju na predjelu splitskih Brda gdje inače živi u obiteljskoj kući s dvoje maloljetne djece koje ima iz braka s Damirom Rašidagićem. On se od lipnja nalazi u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. Kraj Renaulta Scenic, francuskih registarskih oznaka kojeg je vozila, zaustavio se bijeli automobil kojim je upravljala ženska osoba. Iz njega su izašla dva muškarca i prijeteći pištoljima natjerali je da izađe iz vozila. Kroz prozor Renaulta su izbacili njenu torbu i udaljili se u nepoznatom smjeru.

Tko je fatalna plavuša kojoj su oteli automobil u Splitu? Poznata je po vezama s dva narko bossa: s jednim se vjenčala u zatvoru i rodila mu dvoje djece, drugoga je poslala na dugogodišnju robiju

Napad na suprugu poznatog splitskog dilera: dvojica naoružanih muškaraca uz prijetnju pištoljem izvukli je iz automobila i oteli ga

Napad je prijavila policiji istu večer u stanju potpunog rastrojstva zbog oružja koje je bilo upereno u nju. Međutim, ono što je kazala nije se donosilo samo na otmicu vozila već i na prijetnje koje je dobivala duže od mjesec dana. Osim pozivima i porukama, prijetilo joj se i verbalno s više strana. Od nje se tražio automobil koji joj je otet tu večer, ali i drugi koji koristi. Osim toga, prijetnjama se pokušavalo natjerati je da iseli iz kuće s djecom.

Prijetnje navodno nisu bile samo fizičkim napadom na nju i djecu već i puštanjem u javnost priča da surađuje s policijom. Išlo se tako daleko da joj se govorilo kako će se namjestiti dokazi da je ona kriva za uhićenje svog supruga Damira, oca njene djece.

U toj priči je možda najzanimljivije da je verzija o navodnoj suradnji s policijom matrica koja se ponavlja. Isti scenarij koristio se, naime, u slučaju Blaženke Radić koja je završila u splitskoj bolnici s polomljenim potkoljenicama obje noge, slomljenom desnom rukom i frakturom jagodične kosti.

Prema mišljenju liječnika, lomovi su napravljeni palicom. Blaženka je bila izvanbračna supruga Igora Dokića s kojim je provela u vezi više od tri godine, a prekinuli su u veljači ove godine. Upravo njihov prekid, nakon kojeg su ostali u dobrim odnosima, i njegov odlazak preko granice van Hrvatske, očito su ohrabrili osobe kojima se zamjerila.

"Sačekuša" je napravljena početkom srpnja kraj kuće u kojoj živi na solinskom predjelu Mezanovci oko 23,30 sati. Napala su je dvojica muškaraca od kojih se pokušala obraniti, ali su je svladali i pretukli nanijevši joj teške tjelesne ozlijede. Počinitelji nisu do danas uhićeni.

Saznalo se kasnije kako su napadu prethodile priče o tome kako je ona kriva za pojedina uhićenja. Prvo se govorilo o postojanju snimki koje je kompromitiraju vezano za uhićenje jedne osobe da bi je u konačnici takoreći okrivili za uhićenje Damira Rašidagića.

Par dana nakon napada prilikom razgovora u splitskoj bolnici Blaženka Radić nam je otkrila kako su je upravo Petra i Damir Rašidagić zamolili da ga skloni na neko vrijeme jer je tada bio u bijegu. Ona mu je našla smještaj u Solinu na tjedan dana, nakon čega je otišao na novu adresu.

Njegovo uhićenje je uslijedilo dva tjedna kasnije u lipnju kada mu je na Pazdigradu otkriveno skladište droge i oružja u unajmljenoj garaži. Kako nam je kazala tada u bolnici, Rašidagić je pozvao večer prije nego li je uhićen te se našao s njom i njenom prijateljicom.

Rekao je tada da ne vjeruje pričama koje su došle do njega da ga je izdala te da ga “pumpaju” protiv nje. Sudeći po tome može se pretpostaviti kako se prije faktičkog napada ide na diskreditiranje koje služi da se prikriju pravi motivi. Razina je to obračuna svojstvenija scenarijima sapunica, nego razračunavanjima u krim svijetu, ali očito nova vremena nose nove običaje.

Posjetili smo pretučenu Solinjanku koja u stravičnom stanju leži u bolnici: otkrila nam je priču punu nasilja i droge; Tvrdi da za napad nisu krivi njeni ozloglašeni bivši partneri, zna tko je...

Novi pokušaj napada? U bolničku sobu pretučene žene iz Solina u rano jutro upao nepoznati muškarac, pobjegao nakon što je cimerica podviknula

Pokazao je to i slučaj noćnog propucavanja automobila Mercedes koji je bio parkiran u Okrugu Gornjem u dvorištu obiteljske kuće krajem siječnja ove godine. Radilo se o automobil registriranom na suprugu Ivana Giljanovića, koji tada bio devet mjeseci u bijegu nakon što je početkom svibnja prošle godine u kafiću "Clo" iz pištolja pucao u Marka Bekavca (29). Dok je u kući spavala Giljanovićeva supruga Višnja s dvoje maloljetne djece i baka, nepoznati muškarac došao je do njihova dvorišta i iz kalašnjikova u stražnji dio parkiranog Mercedesa ispucao cijeli rafal.

Nakon uhićenja Željka Rajića i njegove zločinačke udruge saznalo se da su oni krivci za noćnu pucnjavu. O tome je na Županijskom sudu u Splitu u srpnju ove godine svjedočila Višnja Giljanović. Ispričala je kako je tijekom perioda dok je njen suprug bio u bijegu proživjela niz neugodnih situacija. Jedna od njih je bila kada su nepoznati muškarci uputili prijetnje njenom suprugu preko nje.

- Bila sam s kumom u autu, a ispred nas je na semaforu bio Suzuki. Bilo je upaljeno crveno svjetlo na semaforu, upalilo se jednom, pa drugi put, a to auto nije kretalo. Izašla su njih dvojica, kuma su udarili, a meni zaprijetili da poručim suprugu da on zna tko su oni. Ja te ljude ne znam - izjavila je.

Također je posvjedočila kako je dobila poruku da je “rat počeo, rat je neizbježan, jedan će poginuti i mužu ću ti otkidati jezik i provući ga kroz utrobu”. Njen suprug se predao policiji u travnju ove godine te je tada krenuo sudski postupak protiv njega.

Doznajemo detalje pucnjave u Okrugu: dok su Giljanovićeva supruga i djeca u kući spavali nepoznati muškarac ušao im je u dvorište i kalašnjikovom izrešetao Mercedes; Je li Gilji time poslana poruka?

Na suđenju Giljanoviću svjedočila njegova supruga: Bekavca smo primili u kuću, kuhala sam mu i prala. Onda je postao bahat, počeo je prijetiti i tražiti novac...

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/novi-trend-na-splitskoj-krim-sceni-dok-su-muzevi-u-zatvoru-ili-u-bijegu-pripadnici-podzemlja-napadaju-im-zene-evo-zasto-policija-nevoljko-rjesava-ovakve-slucajeve-624149 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=92accd18e4c2700a11adf5f80f419d58ea9dacc5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Novi+trend+na+splitskoj+krim+sceni%3A+dok+su+mu%C5%BEevi+u+zatvoru+ili+u+bijegu%2C+pripadnici+podzemlja+napadaju+im+%C5%BEene%3B+Evo+za%C5%A1to+policija+nevoljko+rje%C5%A1ava+ovakve+slu%C4%8Dajeve&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnovi-trend-na-splitskoj-krim-sceni-dok-su-muzevi-u-zatvoru-ili-u-bijegu-pripadnici-podzemlja-napadaju-im-zene-evo-zasto-policija-nevoljko-rjesava-ovakve-slucajeve-624149 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fnovi-trend-na-splitskoj-krim-sceni-dok-su-muzevi-u-zatvoru-ili-u-bijegu-pripadnici-podzemlja-napadaju-im-zene-evo-zasto-policija-nevoljko-rjesava-ovakve-slucajeve-624149 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => način života [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikanačin života

Novi trend na splitskoj krim sceni: dok su muževi u zatvoru ili u bijegu, pripadnici podzemlja napadaju im žene; Evo zašto policija nevoljko rješava ovakve slučajeve

20. rujna 2019. - 00:37

Prepad vatrenim oružjem i otimanje Renaulta Petri Rašidagić (47), treći je napad na splitskom području od početka godine na žensku osobu kojoj je partner iz kriminalnog miljea. Njen suprug Damir Rašidagić (38) zvani Rašo, trenutno je u istražnom zatvoru pod optužbom zbog dilanja i premlaćivanja jedne osobe.

U srpnju je u Solinu brutalno polomljena Blaženka Radić (38) koja je tri i pol godine bila u vezi s Igorom Dokićem (44), poznatim izgrednikom, dok je u siječnju u Okrugu Gornjem izrešetan Mercedes Višnje Giljanović (35), supruge Ivana Giljanovića (37) zvanog Giljo, osuđivanog zbog iznuda, trenutno u istražnom zatvoru zbog pokušaja ubojstva.

Trend je to koji je nekada bio nezamisliv u krugovima gdje su se suparnici u ilegalnom poslu obračunavali međusobno, a ne p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 10:33