StoryEditor
Crna kronika‘bog neka mu oprosti‘

Na suđenju za stravično ubojstvo na Klisu pale i teške optužbe, svjedočio žrtvin otac: Moje kontakte sa sinom iz mobitela su mi izbrisali ili zamjenica ŽDO i policija ili vanzemaljci

Piše Vladimir Urukalo
9. studenog 2021. - 22:02

Ovdje nazočna zamjenica ŽDO-a Marina Matušan i policijski inspektor Radić izbrisali su moju komunikaciju s mojim pokojnim sinom Brankom s mog mobitela. Kad sam bio na ispitvanju u ŽDO-u, zamjenica me je pitala broj mog sina Branka, a ja sam ga morao provjeriti u mobitelu. Zato sam ga dao tajnici, a ona zamjenici i ona je očito izbrisala moju komunikaciju sa sinom. Mobitel mi je vraćen nakon dva, tri dana, a ja sam odmah onog dana kad je moj sin ubijen dao mobitel inspektoru Radiću, koji je tada očito izbrisao njegov broj iz mog uređaja. Ako nije bilo to, onda je jedino moguće da su to izbrisali izvanzemaljci - kazao je Jerko Mijatović, otac pokojnog Branka Mijatovića, u utorak ujutro, u sudnici sutkinje Višnje Strinić.

Stariji Mijatović svjedočio je u nastavku suđenja Sandru Firiću, 29-godišnjaku iz Splita, kojemu se sudi za ubojstvo mlađeg Mijatovića zvanog Naranča (32) sredinom travnja ove godine.

image
Vladimir Urukalo

Žrtvin otac kazao je da je njegov sin na početku svog rada kao zaštitar nosio pištolj, ali je onda kazao šefu da to ne želi pa je prebačen na slabije plaćeno radno mjesto bez oružja. Isto tako je rekao da mu sin nije nikad govorio o bilo kakvim dugovima prema bilo kome.

Kad mu je Firić izrazio sućut i pokajao se zbog smrti njegova sina, Mijatović je kazao da mu samo "Bog može oprostiti".

Naravno, tvrdnje oca žrtve o brisanju sadržaja s mobitela nisu dobro sjele zamjenici Matušan, koja je prigovorila na njegovo "besramno i bezočno laganje", navodeći kako nije u ruke uzimala njegov mobitel jer to nikad ne radi zbog pandemije COVID-a 19 i zaštite zdravlja te zato što se ne razumije u tehniku pa za sve koristi tehničara. Navela je i da misli kako je mogući motiv ovakvog iskaza oca žrtve to što ga je tijekom ispitivanja kao svjedoka na ŽDO-u upitala odakle mu, s obzirom na to da je umirovljenik, toliki novčani iznosi koje je davao svom sinu.

Nakon njega je svjedočila i majka pokojnog mladića Elena Mijatović, koja je ostala pri onome što je rekla u istrazi i u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji, kada je ustvrdila da je on bio otet i držan kao rob te prisiljen prodavati drogu.

Okrivljeni Firić i njoj je izrazio sućut i kajanje.

- Sandro, ti si mene zvao majkom, u podne i ponoć su ti vrata mog stana bila otvorena. Je li to moj Branko zaslužio?Ja ću ti oprostiti, a netko gore neka sudi i meni i tebi. Ja ću za svog sina istjerati pravdu jer tvrdim da je u ovo uključeno dvadesetak osoba. Moj Branko sada živi u šest drugih osoba jer sam ja tako htjela. Kao kršćanka ti opraštam, a neka na tvoju dušu bude hoćeš li ti sebi ikad moći oprostiti - odgovorila mu je majka pokojnog mladića.

Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 14:48