StoryEditorOCM
Crna kronikaPOTRAGA TRAJE

Policija se oglasila o nestanku mladog Kninjanina: ‘Koristimo sve alate‘; Na jedno pitanje ipak nisu odgovorili

1. studenog 2023. - 22:36

Prošla su dva mjeseca od nestanka 26-godišnjeg Zvonimira Lončara iz Knina, a da nema ni jedan konkretan trag što se dogodilo. Zbog toga obitelj nestalog mladića smatra kako policija nije napravila sve što je u njihovoj moći.

Mladić je nestao 31. kolovoza u naselju Trnsko u Zagrebu, gdje je i živio, a signal njegovog mobitela zabilježen je dan ranije u 21.50 sati kraj Mosta mladosti na Savi. Nakon tjedan dana se signal mobitela pojavio na mreži da bi obitelj saznala kako ga je pronašla nepoznata osoba na nasipu kod Savice.

Zadnji signal, također toga dana, bio je oko Avenije Marina Držića i od toga trenutka više se mobitel nije palio. Zvonimirov brat Tomislav Lončar zamjera policiji što nisu pretražili korito Save te što se detaljnije nisu pregledao nasip.

Kako je za nestanak i potragu nadležna PU zagrebačka poslali smo im upit je li pretraženo korito rijeke te što su sve poduzeli u okviru potrage.

- Ističemo kako policijski službenici za svim osobama koje se vode kao nestale osobe, tragaju s maksimalnim mogućim intenzitetom, međutim, same detalje istrage nismo u mogućnosti komentirati prije njezina završetka.

image

Zvonimir Lončar

Privatni album

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su od trenutka zaprimljene prijave nestanka osobe, poduzeli sve mjere i radnje traganja, stavili u funkciju sve "alate“ koje koristi policija u traganju za nestalim osobama, uključujući pretrage terena, provjere istovjetnosti, trajanja komunikacije kao i provjere svih informacija prikupljenih od obitelji, prijatelja i drugih osoba za koje je postojala mogućnost da raspolažu korisnim saznanjima.

U konačnici, još jednom naglašavamo da policijski službenici od same prijave nestanka kontinuirano provode ciljane aktivnosti, prikupljaju informacije radi otkivanja novih saznanja od koristi za traganje i u konačnici pronalazak osobe - naveli su.

Iz njihovog odgovora nismo saznali jesu li pretražili korito Save te jesu li ili nisu proveli sve ono za što ih članovi obitelji nestalog Zvonimira Lončara prozivaju. Osim što ne znaju zašto nije istražena Sava, Zvonimirova obitelj nije upoznata ni je li pronađena osoba koja je našla mobitel njihovog Zvonimira.

image

Zvonimir Lončar

NENO-a

Naime, njima se sedam dana nakon nestanka na Zvonimirov mobitel javila osoba koja je rekla kako je aparat našla na nasipu kraj Savice. Muškarac se dogovorio ostaviti mobitel na određenoj adresi u Zagrebu, ali kada su članovi obitelji Lončar došli tamo, nije bilo ni mobitela ni osobe.

Također, pod objašnjenjem kako se radi o tajnosti istrage, nisu od policije saznali jesu li oni pronašli nepoznatog muškarca i uzeli izjavu od njega. Uz to im je pojašnjeno kako je signal mobitela moguće zabilježiti s odstupanjima od 500 metara do 5 kilometara kao razlog zašto ne mogu utvrditi gdje je točno aparat još bio aktivan.

Obitelj Lončar je dobila i morbidne pozive, koje su također prijavili policiji, ali ni za njih nisu dobili povratnu informaciju. Željeli su angažirati i privatnog detektiva, ali boje se kako će mu ruke biti vezane zbog policijske šutnje o detaljima koje su do sada otkrili.

- Samo tražim da se učini stvarno sve u moći institucija da se naš Zvonimir proba naći. Razumijem da je ponekada živu osobu teže pronaći nego mrtvu, i upravo apeliram na to ako i je ono najgore, da se Sava pretraži - kazao je Tomislav Lončar.

Zvonimir Lončar visok je 185 centimetara, ima smeđu kosu i oči. Slabije je tjelesne građe, a na dan nestanka na sebi je imao crnu trenirku, plavu majicu s kapuljačom i bijele tenisice. Kako bi pomogli zabrinutoj obitelji, ako ste vidjeli nestalog mladića ili imate bilo kakvih saznanja obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite broj 192.

image

Zvonimir Lončar

NENO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 08:29