StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA ISTRAŽUJE

Drugi incident u splitskom noćnom klubu Velvet: redar mladiću napravio ‘polugu‘, ovaj završio u bolnici s lomom čeljusti

8. travnja 2024. - 20:40
U jednom tjednu dva slučaja u kojima su mladići iz noćnog kluba ‘Velvet‘ u Splitu završili na Hitnoj pomoći s teškim tjelesnim ozljedamaCropix

Nanošenje teških tjelesnih ozljeda 23-godišnjaku, koji se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split s po život opasnim ozljedama glave, u subotu rano ujutro, nije jedini slučaj teškog ozljeđivanja mladića koji se povezuje s noćnim klubom "Velvet" na Putu Supavla. Samo dvije noći ranije 20-godišnjak iz Splita zadobio je frakturu čeljusti nakon sukoba s redarima u istom lokalu kraj Poljuda.

Iz PU splitsko-dalmatinske saznajemo kako znaju za navedeni incident.

- U četvrtak oko 4.20 sati zaprimili smo obavijest s hitne medicinske pomoći da je liječnička pomoć pružena 20-godišnjem muškarcu. U bolnicu su upućeni policijski službenici koji su istim obavili razgovor, naveo je da izbačen iz kluba u Splitu uslijed čega je pao i bradom udario u pod. Utvrđena mu je teška tjelesna ozljeda i zadržan je u bolnici. U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u sklopu kriminalističkog istraživanja - naveli su.

Izgubljena svijest

Mladić je primljen u bolnicu s frakturom čeljusti na dva mjesta i slomljenih par zubi, a operiran je isti dan. Kako saznajemo, najmanje mjesec dana će se hraniti preko slamke.

S obzirom na to kako policija poduzima daljnje mjere i radnje jasno je kako postoji pozadina priče koja i njima budi sumnju u okolnosti događaja. Jedna verzija je kako je mladić radio nered u klubu te su ga išli izbaciti prilikom čega je nezgodno pao i razbio čeljust.

image
MUP

Druga je nešto detaljnija i nezgodnija za osoblje kluba, točnije redarsku službu. Naime, kako saznajemo, te noći sa srijede na četvrtak, oko 3 sata, 20-godišnjak je bio u klubu sa svojim društvom. U jednom trenutku je bacio čašu o pod, navodno ponesen pjesmom. Kraj njega se odmah našao redar i zgrabio ga, namjeravajući ga izbaciti. Mladić mu je na to rekao: "Pusti me, sam ću izaći".

Unatoč njegovim riječima redar ga je dovukao do drugog redara, više rangiranog, i predao ga njemu. Ovaj je 20-godišnjaka obuhvatio s leđa oko vrata tzv. polugom gušenjem pri čemu je došlo do gubitka svijesti zbog pritiska na arteriju i prekida dovoda kisika. Nakon toga pušta 20-godišnjaka i ovaj pada na pod.

- On je malog "ugasija" i pustija iz ruku. Ovaj je pao, a kako je bio bez svijesti udario je bez otpora cijelom težinom o pod i to bradom - kaže nam jedan od gostiju iz kluba.

Vlasnik ništa ne zna

Nazvali smo Dražena Brzicu, vlasnika kluba, da ga pitamo za incident od četvrtka ujutro, ali na naše pozive dva dana za redom, nedjelja i ponedjeljak, nije odgovorio. Zadnji put kada smo se čuli u subotu oko podne, vezano za ozljeđivanje 23-godišnjaka kojeg su napala petorica među kojima i sin bivšeg načelnika policije Slobodana Marendića, kazao nam je kako u klubu ima video nadzor.

image

Objedinjeni hitni prijem KBC Split

Cropix

No, tada je rekao i da se u noći kada je ozlijeđen 23-godišnjak nije ništa događalo u klubu što je kasnije demantirano iz više izvora. Istina da se vlasnik tada izjasnio kako se upravo vraća s puta te dozvoljavamo da nije bio potpuno obaviješten o zbivanjima u svom klubu.

Kako nije znao za sukob u noći s petka na subotu, moguće je da ne zna ni za incident u noći sa srijede na četvrtak. U svakom slučaju, s obzirom na to da policija istražuje oba slučaja, ne sumnjamo kako će ubrzo saznati i za drugi.

Među recenzijama gostiju najviše je pritužbi na redarsku službu, ali dok nam se ne javi vlasnik nije nam poznato tko je angažiran na poslovima sigurnosti "Velveta". Ako se navodi o dogovornosti redara pokažu točni, prijeti mu kaznena prijava zbog nanošenja teške tjelesne ozljede iz nehaja.

RECENZIJE POSJETITELJA:

Izbacivači su bijesni i agresivni

Od 135 recenzija kluba na Googleu prosječna ocjena je 2,8, a posljednja je otprije tri dana te ćemo navesti nekoliko.

- Ovo je moje upozorenje za sve koji čitaju. Izbjegavajte izbacivača pod svaku cijenu. Sjedi vani s još dvoje. Debeo je ćelav i vrlo agresivan, vjerojatno razveden i ima problema s bijesom, odgovara opisu ljute ptice, čak nisam ni Karen, toliko sam ozbiljan da je psihopat!!

- Visoko ćelavo dijete od 30ak godina (nije djelatnik) glumi mafiju i fizički napada više ljudi u klubu bez očiglednog razloga, zaštitari ne reagiraju. Nesiguran klub, ne preporučujem posjetu.

- Redari se ponašaju odvratno prema ljudima bez ikakvog valjanog razloga.

- Uvjet da postaneš zaštitar je da padneš psiho test.

- Izbacivač liječi komplekse na ljudima. Prijete životima mladih ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:51