stdClass Object ( [id] => 1337744 [title] => Donesi novac ili ćemo ubiti tebe, sina i njegovu obitelj... Poznati splitski boksački trener našao se na udaru reketara [alias] => donesi-novac-ili-cemo-ubiti-tebe-sina-i-njegovu-obitelj-poznati-splitski-boksacki-trener-nasao-se-na-udaru-reketara [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnicu ODO-a u kojoj se poznato "lice sa stranica Crne kronike", Stjepan Mihovilović (36) zvani Klis tereti za iznudu Zvonka Giljanovića, poznatoga splitskog boksačkog trenera, od kojeg je uz prijetnje smrću iznudio 35 tisuća eura.

Sve se odvijalo u siječnju 2019. godine, a po optužnici podignutoj krajem travnja ove godine Klis je došao u dvoranu boksačkog kluba "Split" na Gripama te je od Giljanovića tražio da nabavi i preda mu 35 tisuća eura, a ako to ne učini, zaprijetio mu je ubojstvom njega i sina mu Ivana i Ivanove obitelji.

---

---

- Ne znam za ovo što mi govorite oko tog slučaja. Znate, imao sam nekih zdravstvenih problema zadnjih godina pa se baš ne sjećam više svega, zaboravljam... - kazao nam je u utorak 8. studenoga stariji Giljanović, kojeg smo dobili na mobitel.

Prema njegovoj izjavi danoj zamjeniku ODO-a tijekom istrage, Klis je rekao da zna gdje je njegov sin (Ivan Giljanović zvani Giljo, koji je tada bio u bijegu nakon što je u svibnju 2018. godine pucao na svog dotadašnjeg prijatelja Marka Bekavca, za što je kasnije osuđen na pet godina zatvora, a predao se splitskoj policiji u travnju 2019. godine nakon 11 mjeseci bijega - op.a.) te da će, ako mu idući dan ne donese novac, ubiti i njega i sina mu i sinovu obitelj. Giljanović mu je, navodi se u policijskoj prijavi, znajući da je Klis nasilan, nakon nekoliko dana predao 262 tisuće i 500 kuna.

Mlaćenje na Stadionu JNA

Mihovilović se trenutno nalazi u zatvoru u Njemačkoj, gdje je završio nakon što je uhićen u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u srpnju 2020. godine, zajedno s još jednim mladićem s kaštelanskog područja, zbog sumnje da su prošvercali oko 30 kilograma kokaina i 50 kilograma marihuane, koja navodno dolazi iz španjolske Seville. Klis je dao svoj iskaz Državnom odvjetništvu u Frankfurtu na Majni te je negirao da je iznuđivao Giljanovića.

---

image

Poznato "lice sa stranica crne kronike" Stjepan Mihovilović (36), zvani Klis, tereti se za iznudu Zvonka Giljanovića (na fotografiji)

Ante Čizmić/Cropix
---

Podsjetimo da je široj javnosti Klis postao poznat nakon što je sredinom prosinca 2017. godine, zajedno s još petoricom prijatelja, uhićen na beogradskom Stadionu JNA, kada su izazvali tučnjavu i nerede na utakmici Partizana i Crvene zvezde, u ratu navijačkih frakcija Grobara. Splićani su tada izvukli deblji kraj, dobivši dobre batine. Zbog nereda je bio osuđen u Srbiji na šest mjeseci zatvora, a zabranjen mu je na pet godina ulazak u Srbiju.

Stariji Giljanović očito je prije nekoliko godina bio jedna od najiznuđivanijih osoba u gradu, a kako bi spriječio napade na svoju obitelj morao je iskeširati ukupno više od 50 tisuća eura.

Naime, osim ovih 35 tisuća eura koje je dao Klisu, stariji je Giljanović prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisuća eura prijavio i Željka Rajića, kojem se baš to djelo kao jedino stavlja na teret u USKOK-ovu predmetu u kojem ga se tereti da je bio šef zločinačke organizacije koja je počinila više kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, pokušaja ubojstva, iznude i pokušaja iznude te pomaganja u pokušaju iznude, protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

USKOK-ova optužnica navodi da je Rajić tijekom prosinca 2018. godine došao do boksačkog kluba u kojem je Zvonko trener te mu je prijetio da će zajedno s Antom Vučkom, Dujom Pivčevićem, Lenijem Banom i drugima ubiti njega i članove njegove obitelji ako im do sutra ne plati 5000 eura, što je on i učinio.

Nekoliko dana poslije Rajić opet dolazi i govori Zvonku da su on i njegovi prijatelji jako ljuti na njegova sina i da im zato mora dati još 5000 eura da ih smiri, inače će ga ubiti.

A onda pucnji u Mercedes

On opet plaća, a Rajić desetak dana poslije s Vučkom u Smartu dolazi na parkiralište u Osječkoj ulici i uz iste prijetnje opet traži 10 tisuća eura. Zvonko i to plaća, ali 3. siječnja 2019. godine na njegov parlafon zvoni nepoznata osoba i prijeti mu smrću, da bi onda sve kulminiralo poslije dvadesetak dana, kad je Vučak u Okrugu Gornjem ispred Giljanovićeve kuće izrešetao njegov Mercedes.

---

image

Stariji Giljanović je prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisuća eura prijavio i Željka Rajića

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

- Ne znam što bih rekao za kaznenu prijavu njegova oca Zvone, ona je i tragična i smiješna. Navodi da sam ga u tri navrata iznudio i prijetio smrću njegovoj obitelji, no tada to nije prijavio. Anonimnu prijetnju na portafon prijavljuje 3. siječnja 2019. godine, no ni tada policiji ne prijavljuje da sam ga u prosincu iznuđivao i prijetio mu. To ne spominje niti 27. siječnja, kada je izvršen napad na vozilo koje je koristio, nego to prijavljuje tek 2. travnja, nekoliko dana prije predaje svog sina, a mog prijatelja.

O čemu se tu radi, moglo bi zaključiti malo dijete ili čak osobe s mentalnim teškoćama, a ne netko tko je išao 20 godina u školu i ima završeno pravo. Kad se već igramo male djece i mentalno retardiranih, moram napomenuti da od 6. studenoga 2018. godine imam naloge za praćenje po drugim osnovama, imam pratnju na mobitelu i fizičku pratnju USKOK-ovih istražitelja 24 sata te oni znaju kako je nemoguće da sam radio to što je Zvonko prijavio.

Zato jer sam većinu vremena u prosincu 2018. godine proveo u Španjolskoj i BiH s njegovim sinom Ivanom, a za sve to imam dokaze i fotografije. Ostatak vremena u prosincu sam bio u Zagrebu, pa je matematički nemoguće to što je naveo u prijavi... Istražitelji znaju da je prijava lažna, ali USKOK-u nije do istine - pojasnio je Rajić u izjavi za Slobodnu Dalmaciju krajem svibnja 2019. godine.

Nisu Klis i Rajić jedini od splitskih "opasnih momaka" koje je boksački trener prijavio za iznudu tih godina. Zbog pokušaja iznude 200 tisuća eura te krađe automobila pravomoćno je krajem travnja 2021. godine na jedinstvenih tri i pol godine robije osuđen Jerko Malvasija, koji se u slučaju trostrukog ubojstva kojeg je počinio Filip Zavadlav spominjao u optužnici ŽDO-a kao glavna Zavadlavova meta.

---

image

Jerko Malvasija je pravomoćno osuđen zbog pokušaja iznude 200 tisuća eura te krađe automobila

Jakov Prkić/Cropix
---

Malvasija je u travnju ove godine nepravomoćno osuđen na jedinstvenih šest godina zatvora zbog počinjenja kaznenih djela u sastavu zločinačke organizacije na čelu s Deanom Majstorovićem zvanim Điđi.

Ostao bez automobila, motora...

Što se tiče iznude starijeg Giljanovića, ODO ga je teretio da je 22. veljače 2020. godine sa svog mobilnog telefona putem aplikacije nazvao Giljanovića i rekao mu da će mu odnijeti kuću i iseliti ga. Zaprijetio je ubojstvom njega i članova njegove obitelji ako mu do određenog datuma ne donese 200.000 eura na ime duga njegovog sina. Istog dana je ostavio "tati Gilji" glasovnu poruku tražeći novac i kamate na taj novac, kao i da mu kupi vozilo, ponovivši prijetnje smrću.

- Nije istina da sam ja iznuđivao Zvonu Giljanovića, pa on i dandanas trenira boks i svi znaju u kakvoj je formi. Osim toga, ja sam svjestan da mi zdravstveno stanje ne dozvoljava ulaženje u nikakve fizičke sukobe, pa imam pločice u glavi od prošlog ljeta. Još davno sam od Gilje uzeo 26 tisuća kuna i sve vrijeme sam mu vraćao, što glavnice što kamata. Koliko sam davao, ja mislim da sam mu isplatio 200.000 eura, ostao sam bez automobila i motora. I onda je on meni prije nekog vremena poručio iz zatvora da sam dužan još 15.000 eura. Nisam mogao vjerovati pa sam mu zato jednom nazvao oca, a jednom mu ostavio glasovnu poruku - branio se Malvasija, no sudovi nisu uvažili takve njegove argumente.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KLIS I GILJO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => KLIS I GILJO 2 0 7141 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-09 12:57:15 [created_by] => 3229 [created_by_alias] => Vladimir Urukalo [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-10 11:05:39 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-10 11:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Donesi novac ili ćemo ubiti tebe, sina i njegovu obitelj... Poznati splitski boksački trener našao se na udaru reketara page_title=Donesi novac ili ćemo ubiti tebe, sina i njegovu obitelj... Poznati splitski boksački trener našao se na udaru reketara [metakey] => reketarenje, Stjepan Mihovilović Klis, dileri droge, optužnica [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/09\/26022009.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/09\/23450307.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/09\/21462710.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/09\/26021598.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Afp","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Stjepan Mihovilovi\u0107 zvani Klis sada ima i optu\u017enicu za iznudu<\/p>","

Jerko Malvasija je pravomo\u0107no osu\u0111en zbog poku\u0161aja iznude 200 tisu\u0107a eura te kra\u0111e automobila<\/p>","

Stariji Giljanovi\u0107 je prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisu\u0107a eura prijavio i \u017deljka Raji\u0107a<\/p>","

Poznato \u201dlice sa stranica crne kronike\u201d Stjepan Mihovilovi\u0107 (36), zvani Klis, tereti se za iznudu Zvonka Giljanovi\u0107a (na fotografiji)<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26022009_1920.jpg":"1920x1080","k_26022009_1280.jpg":"1280x1280","k_26022009_1024.jpg":"1024x1024","k_26022009_640.jpg":"640x640","k_26022009_480.jpg":"480x480","k_26022009_340.jpg":"340x340","k_26022009_220.jpg":"220x220","o_26022009_1280.jpg":"1280x853","o_26022009_1024.jpg":"1024x682","o_26022009_640.jpg":"640x426","o_26022009_480.jpg":"480x320","o_26022009_340.jpg":"340x226","o_26022009_220.jpg":"220x146","h_26022009_1280.jpg":"1280x854","h_26022009_1024.jpg":"1024x683","h_26022009_640.jpg":"640x427","h_26022009_480.jpg":"480x320","h_26022009_340.jpg":"340x227","h_26022009_220.jpg":"220x147","pp_26022009_1280.jpg":"1280x1628","pp_26022009_1024.jpg":"1024x1303","pp_26022009_640.jpg":"640x814","pp_26022009_480.jpg":"480x611","pp_26022009_340.jpg":"340x432","pp_26022009_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2629","hd_23450307_1920.jpg":"1920x1080","k_23450307_1280.jpg":"1280x1280","k_23450307_1024.jpg":"1024x1024","k_23450307_640.jpg":"640x640","k_23450307_480.jpg":"480x480","k_23450307_340.jpg":"340x340","k_23450307_220.jpg":"220x220","o_23450307_1280.jpg":"1280x1752","o_23450307_1024.jpg":"1024x1402","o_23450307_640.jpg":"640x876","o_23450307_480.jpg":"480x657","o_23450307_340.jpg":"340x465","o_23450307_220.jpg":"220x301","h_23450307_1280.jpg":"1280x854","h_23450307_1024.jpg":"1024x683","h_23450307_640.jpg":"640x427","h_23450307_480.jpg":"480x320","h_23450307_340.jpg":"340x227","h_23450307_220.jpg":"220x147","pp_23450307_1280.jpg":"1280x1628","pp_23450307_1024.jpg":"1024x1303","pp_23450307_640.jpg":"640x814","pp_23450307_480.jpg":"480x611","pp_23450307_340.jpg":"340x432","pp_23450307_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2822","hd_21462710_1920.jpg":"1920x1080","k_21462710_1280.jpg":"1280x1280","k_21462710_1024.jpg":"1024x1024","k_21462710_640.jpg":"640x640","k_21462710_480.jpg":"480x480","k_21462710_340.jpg":"340x340","k_21462710_220.jpg":"220x220","o_21462710_1280.jpg":"1280x1881","o_21462710_1024.jpg":"1024x1505","o_21462710_640.jpg":"640x940","o_21462710_480.jpg":"480x705","o_21462710_340.jpg":"340x499","o_21462710_220.jpg":"220x323","h_21462710_1280.jpg":"1280x854","h_21462710_1024.jpg":"1024x683","h_21462710_640.jpg":"640x427","h_21462710_480.jpg":"480x320","h_21462710_340.jpg":"340x227","h_21462710_220.jpg":"220x147","pp_21462710_1280.jpg":"1280x1628","pp_21462710_1024.jpg":"1024x1303","pp_21462710_640.jpg":"640x814","pp_21462710_480.jpg":"480x611","pp_21462710_340.jpg":"340x432","pp_21462710_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26021598_1920.jpg":"1920x1080","k_26021598_1280.jpg":"1280x1280","k_26021598_1024.jpg":"1024x1024","k_26021598_640.jpg":"640x640","k_26021598_480.jpg":"480x480","k_26021598_340.jpg":"340x340","k_26021598_220.jpg":"220x220","o_26021598_1280.jpg":"1280x854","o_26021598_1024.jpg":"1024x683","o_26021598_640.jpg":"640x427","o_26021598_480.jpg":"480x320","o_26021598_340.jpg":"340x227","o_26021598_220.jpg":"220x146","h_26021598_1280.jpg":"1280x854","h_26021598_1024.jpg":"1024x683","h_26021598_640.jpg":"640x427","h_26021598_480.jpg":"480x320","h_26021598_340.jpg":"340x227","h_26021598_220.jpg":"220x147","pp_26021598_1280.jpg":"1280x1628","pp_26021598_1024.jpg":"1024x1303","pp_26021598_640.jpg":"640x814","pp_26021598_480.jpg":"480x611","pp_26021598_340.jpg":"340x432","pp_26021598_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7506974 Threads: 2 Questions: 1606134929 Slow queries: 4767121 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110660527 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/donesi-novac-ili-cemo-ubiti-tebe-sina-i-njegovu-obitelj-poznati-splitski-boksacki-trener-nasao-se-na-udaru-reketara-1337744 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/donesi-novac-ili-cemo-ubiti-tebe-sina-i-njegovu-obitelj-poznati-splitski-boksacki-trener-nasao-se-na-udaru-reketara-1337744?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 383138 [name] => reketarenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reketarenje [link] => /tag/reketarenje ) [1] => stdClass Object ( [id] => 736247 [name] => Stjepan Mihovilović Klis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-10 12:05:56 [main_article_id] => 0 [alias] => stjepan-mihovilovic-klis [link] => /tag/stjepan-mihovilovic-klis ) [2] => stdClass Object ( [id] => 703004 [name] => dileri droge [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-16 16:55:04 [main_article_id] => 0 [alias] => dileri-droge [link] => /tag/dileri-droge ) [3] => stdClass Object ( [id] => 348965 [name] => optužnica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => optuznica [link] => /tag/optuznica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KLIS I GILJO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Donesi novac ili ćemo ubiti tebe, sina i njegovu obitelj... Poznati splitski boksački trener našao se na udaru reketara [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3229 [name] => Vladimir Urukalo [username] => vladimir-urukalo [email] => vladimir-urukalo@sd.hr [password] => $2y$10$rgyq3xZ1UxSvAtwZX451CONOsVI0fxhUfQE/LUPcv7rt8nYMmDiny [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vladimir-urukalo-3229 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1747 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/c92d4ffb88f6f09a6d26e581b1556f3e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/09/26022009.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Afp [mainImageDesc] =>

Stjepan Mihovilović zvani Klis sada ima i optužnicu za iznudu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/09/26022009.jpg [title] =>

Stjepan Mihovilović zvani Klis sada ima i optužnicu za iznudu

Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/09/23450307.jpg [title] =>

Jerko Malvasija je pravomoćno osuđen zbog pokušaja iznude 200 tisuća eura te krađe automobila

Jakov Prkić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/09/21462710.jpg [title] =>

Stariji Giljanović je prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisuća eura prijavio i Željka Rajića

Vladimir Dugandžić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/09/26021598.jpg [title] =>

Poznato ”lice sa stranica crne kronike” Stjepan Mihovilović (36), zvani Klis, tereti se za iznudu Zvonka Giljanovića (na fotografiji)

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnicu ODO-a u kojoj se poznato "lice sa stranica Crne kronike", Stjepan Mihovilović (36) zvani Klis tereti za iznudu Zvonka Giljanovića, poznatoga splitskog boksačkog trenera, od kojeg je uz prijetnje smrću iznudio 35 tisuća eura.

Sve se odvijalo u siječnju 2019. godine, a po optužnici podignutoj krajem travnja ove godine Klis je došao u dvoranu boksačkog kluba "Split" na Gripama te je od Giljanovića tražio da nabavi i preda mu 35 tisuća eura, a ako to ne učini, zaprijetio mu je ubojstvom njega i sina mu Ivana i Ivanove obitelji.

---

---

- Ne znam za ovo što mi govorite oko tog slučaja. Znate, imao sam nekih zdravstvenih problema zadnjih godina pa se baš ne sjećam više svega, zaboravljam... - kazao nam je u utorak 8. studenoga stariji Giljanović, kojeg smo dobili na mobitel.

Prema njegovoj izjavi danoj zamjeniku ODO-a tijekom istrage, Klis je rekao da zna gdje je njegov sin (Ivan Giljanović zvani Giljo, koji je tada bio u bijegu nakon što je u svibnju 2018. godine pucao na svog dotadašnjeg prijatelja Marka Bekavca, za što je kasnije osuđen na pet godina zatvora, a predao se splitskoj policiji u travnju 2019. godine nakon 11 mjeseci bijega - op.a.) te da će, ako mu idući dan ne donese novac, ubiti i njega i sina mu i sinovu obitelj. Giljanović mu je, navodi se u policijskoj prijavi, znajući da je Klis nasilan, nakon nekoliko dana predao 262 tisuće i 500 kuna.

Mlaćenje na Stadionu JNA

Mihovilović se trenutno nalazi u zatvoru u Njemačkoj, gdje je završio nakon što je uhićen u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u srpnju 2020. godine, zajedno s još jednim mladićem s kaštelanskog područja, zbog sumnje da su prošvercali oko 30 kilograma kokaina i 50 kilograma marihuane, koja navodno dolazi iz španjolske Seville. Klis je dao svoj iskaz Državnom odvjetništvu u Frankfurtu na Majni te je negirao da je iznuđivao Giljanovića.

---

image

Poznato "lice sa stranica crne kronike" Stjepan Mihovilović (36), zvani Klis, tereti se za iznudu Zvonka Giljanovića (na fotografiji)

Ante Čizmić/Cropix
---

Podsjetimo da je široj javnosti Klis postao poznat nakon što je sredinom prosinca 2017. godine, zajedno s još petoricom prijatelja, uhićen na beogradskom Stadionu JNA, kada su izazvali tučnjavu i nerede na utakmici Partizana i Crvene zvezde, u ratu navijačkih frakcija Grobara. Splićani su tada izvukli deblji kraj, dobivši dobre batine. Zbog nereda je bio osuđen u Srbiji na šest mjeseci zatvora, a zabranjen mu je na pet godina ulazak u Srbiju.

Stariji Giljanović očito je prije nekoliko godina bio jedna od najiznuđivanijih osoba u gradu, a kako bi spriječio napade na svoju obitelj morao je iskeširati ukupno više od 50 tisuća eura.

Naime, osim ovih 35 tisuća eura koje je dao Klisu, stariji je Giljanović prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisuća eura prijavio i Željka Rajića, kojem se baš to djelo kao jedino stavlja na teret u USKOK-ovu predmetu u kojem ga se tereti da je bio šef zločinačke organizacije koja je počinila više kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, pokušaja ubojstva, iznude i pokušaja iznude te pomaganja u pokušaju iznude, protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

USKOK-ova optužnica navodi da je Rajić tijekom prosinca 2018. godine došao do boksačkog kluba u kojem je Zvonko trener te mu je prijetio da će zajedno s Antom Vučkom, Dujom Pivčevićem, Lenijem Banom i drugima ubiti njega i članove njegove obitelji ako im do sutra ne plati 5000 eura, što je on i učinio.

Nekoliko dana poslije Rajić opet dolazi i govori Zvonku da su on i njegovi prijatelji jako ljuti na njegova sina i da im zato mora dati još 5000 eura da ih smiri, inače će ga ubiti.

A onda pucnji u Mercedes

On opet plaća, a Rajić desetak dana poslije s Vučkom u Smartu dolazi na parkiralište u Osječkoj ulici i uz iste prijetnje opet traži 10 tisuća eura. Zvonko i to plaća, ali 3. siječnja 2019. godine na njegov parlafon zvoni nepoznata osoba i prijeti mu smrću, da bi onda sve kulminiralo poslije dvadesetak dana, kad je Vučak u Okrugu Gornjem ispred Giljanovićeve kuće izrešetao njegov Mercedes.

---

image

Stariji Giljanović je prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisuća eura prijavio i Željka Rajića

Vladimir Dugandžić/Cropix
---

- Ne znam što bih rekao za kaznenu prijavu njegova oca Zvone, ona je i tragična i smiješna. Navodi da sam ga u tri navrata iznudio i prijetio smrću njegovoj obitelji, no tada to nije prijavio. Anonimnu prijetnju na portafon prijavljuje 3. siječnja 2019. godine, no ni tada policiji ne prijavljuje da sam ga u prosincu iznuđivao i prijetio mu. To ne spominje niti 27. siječnja, kada je izvršen napad na vozilo koje je koristio, nego to prijavljuje tek 2. travnja, nekoliko dana prije predaje svog sina, a mog prijatelja.

O čemu se tu radi, moglo bi zaključiti malo dijete ili čak osobe s mentalnim teškoćama, a ne netko tko je išao 20 godina u školu i ima završeno pravo. Kad se već igramo male djece i mentalno retardiranih, moram napomenuti da od 6. studenoga 2018. godine imam naloge za praćenje po drugim osnovama, imam pratnju na mobitelu i fizičku pratnju USKOK-ovih istražitelja 24 sata te oni znaju kako je nemoguće da sam radio to što je Zvonko prijavio.

Zato jer sam većinu vremena u prosincu 2018. godine proveo u Španjolskoj i BiH s njegovim sinom Ivanom, a za sve to imam dokaze i fotografije. Ostatak vremena u prosincu sam bio u Zagrebu, pa je matematički nemoguće to što je naveo u prijavi... Istražitelji znaju da je prijava lažna, ali USKOK-u nije do istine - pojasnio je Rajić u izjavi za Slobodnu Dalmaciju krajem svibnja 2019. godine.

Nisu Klis i Rajić jedini od splitskih "opasnih momaka" koje je boksački trener prijavio za iznudu tih godina. Zbog pokušaja iznude 200 tisuća eura te krađe automobila pravomoćno je krajem travnja 2021. godine na jedinstvenih tri i pol godine robije osuđen Jerko Malvasija, koji se u slučaju trostrukog ubojstva kojeg je počinio Filip Zavadlav spominjao u optužnici ŽDO-a kao glavna Zavadlavova meta.

---

image

Jerko Malvasija je pravomoćno osuđen zbog pokušaja iznude 200 tisuća eura te krađe automobila

Jakov Prkić/Cropix
---

Malvasija je u travnju ove godine nepravomoćno osuđen na jedinstvenih šest godina zatvora zbog počinjenja kaznenih djela u sastavu zločinačke organizacije na čelu s Deanom Majstorovićem zvanim Điđi.

Ostao bez automobila, motora...

Što se tiče iznude starijeg Giljanovića, ODO ga je teretio da je 22. veljače 2020. godine sa svog mobilnog telefona putem aplikacije nazvao Giljanovića i rekao mu da će mu odnijeti kuću i iseliti ga. Zaprijetio je ubojstvom njega i članova njegove obitelji ako mu do određenog datuma ne donese 200.000 eura na ime duga njegovog sina. Istog dana je ostavio "tati Gilji" glasovnu poruku tražeći novac i kamate na taj novac, kao i da mu kupi vozilo, ponovivši prijetnje smrću.

- Nije istina da sam ja iznuđivao Zvonu Giljanovića, pa on i dandanas trenira boks i svi znaju u kakvoj je formi. Osim toga, ja sam svjestan da mi zdravstveno stanje ne dozvoljava ulaženje u nikakve fizičke sukobe, pa imam pločice u glavi od prošlog ljeta. Još davno sam od Gilje uzeo 26 tisuća kuna i sve vrijeme sam mu vraćao, što glavnice što kamata. Koliko sam davao, ja mislim da sam mu isplatio 200.000 eura, ostao sam bez automobila i motora. I onda je on meni prije nekog vremena poručio iz zatvora da sam dužan još 15.000 eura. Nisam mogao vjerovati pa sam mu zato jednom nazvao oca, a jednom mu ostavio glasovnu poruku - branio se Malvasija, no sudovi nisu uvažili takve njegove argumente.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Afp Jakov Prkić/Cropix Vladimir Dugandžić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Afp

Stjepan Mihovilović zvani Klis sada ima i optužnicu za iznudu

Jakov Prkić/Cropix

Jerko Malvasija je pravomoćno osuđen zbog pokušaja iznude 200 tisuća eura te krađe automobila

Vladimir Dugandžić/Cropix

Stariji Giljanović je prije nekoliko godina za iznudu ukupno 20 tisuća eura prijavio i Željka Rajića

Ante Čizmić/Cropix

Poznato ”lice sa stranica crne kronike” Stjepan Mihovilović (36), zvani Klis, tereti se za iznudu Zvonka Giljanovića (na fotografiji)

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/donesi-novac-ili-cemo-ubiti-tebe-sina-i-njegovu-obitelj-poznati-splitski-boksacki-trener-nasao-se-na-udaru-reketara-1337744 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=39e933b3691dc9817a1ea11e8ca7e021102beb1c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Donesi+novac+ili+%C4%87emo+ubiti+tebe%2C+sina+i+njegovu+obitelj...+Poznati+splitski+boksa%C4%8Dki+trener+na%C5%A1ao+se+na+udaru+reketara&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fdonesi-novac-ili-cemo-ubiti-tebe-sina-i-njegovu-obitelj-poznati-splitski-boksacki-trener-nasao-se-na-udaru-reketara-1337744 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fdonesi-novac-ili-cemo-ubiti-tebe-sina-i-njegovu-obitelj-poznati-splitski-boksacki-trener-nasao-se-na-udaru-reketara-1337744 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KLIS I GILJO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaKLIS I GILJO

Donesi novac ili ćemo ubiti tebe, sina i njegovu obitelj... Poznati splitski boksački trener našao se na udaru reketara

Piše Vladimir Urukalo
10. studenog 2023. - 12:05

Općinski sud u Splitu potvrdio je optužnicu ODO-a u kojoj se poznato "lice sa stranica Crne kronike", Stjepan Mihovilović (36) zvani Klis tereti za iznudu Zvonka Giljanovića, poznatoga splitskog boksačkog trenera, od kojeg je uz prijetnje smrću iznudio 35 tisuća eura.

Sve se odvijalo u siječnju 2019. godine, a po optužnici podignutoj krajem travnja ove godine Klis je došao u dvoranu boksačkog kluba "Split" na Gripama te je od Giljanovića tražio da nabavi i preda mu 35 tisuća eura, a ako to ne učini, zaprijetio mu je ubojstvom njega i sina mu Ivana i Ivanove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 07:06