StoryEditorOCM
Crna kronikaPOSEBNO IZVJEŠĆE

Direktor ‘Vintaxa‘ prijavljen za 20 kaznenih djela: splitska policija ne staje na tome, DORH-u se javio niz klijenata

Piše P. Č., K. M. B.
17. siječnja 2024. - 12:50

Zbog varanja klijenata 27-godišnjak sa splitskog područja, odgovorna osoba i direktor tvrtke za iznajmljivanje vozila, prijavljen je za gospodarski kriminal, i to za 20 kaznenih djela. Kako saznajemo, radi se rent-a-car agenciji “Vintax”  iz Kaštel Štafilića, čiji direktor je Ivan Vinković.

O navedenoj agenciji smo pisali nakon što su nam se javile osobe koje su postale žrtve mutnih poslova. Kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 27-godišnjak vršio autorizaciju depozita prilikom sklapanja ugovora sa svojim klijentima, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Depozite nije vraćao u roku od 30 dana od povratka vozila čime je oštetio svoje klijente, navedeno je u policijskom posebnom izvješću. Utvrđeno je da bi tvrtka od oštećenih prilikom iznajmljivanja vozila putem bankovne kartice izvršila autorizaciju depozita (iznosi od tisuću do dvije tisuće eura), a zatim depoziti nisu vraćani oštećenima po povratu vozila, odnosno u zakonskom roku od 30 dana, a što je agencija bila dužna učiniti, stoji u policijskoj prijavi.

image

Brojni klijenti agencije oštećeni su za iznose od tisuću do dvije tisuće eura, stoji u posebnom izvješću policije

Privatni album

Manji dio depozita je vraćen nakon zakonskog roka, i to nakon što su oštećeni podnijeli prijedlog za kazneni progon protiv 27-godišnjaka, navodi policija. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, stoji u službenoj informaciji iz PU splitsko-dalmatinske.

Njihovo posebno izvješće poslano je Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu kao nadopuna kaznenim prijavama koje su podnijeli klijenti tvrtke. Iz podatka da se kriminalističo istraživanje nastavlja, jasno je kako ovo posebno izvješće nije obuhvatilo sve prijave.

O agenciji smo pisali u tekstovima na poveznicama:

Njemica unajmila vozilo na splitskom aerodromu i ostala bez 1000 €. Javljaju se i drugi, u agenciji muk: Ovo je bolesno!

Rent-a-car agencija prevarila i Splićanku Karmen: ‘I meni su uzeli 1000 €‘; Lista sve dulja, policija istražuje slučaj

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:25