StoryEditorOCM
Crna kronikaILEGALNO SKLADIŠTE

Dilera iz Splita čeka pritvorska ćelija: kilograme hašiša skrivao u Radunici, prodavao je i električne cigarete s drogom

29. svibnja 2024. - 21:15

Uhićen je 23-godišnjak iz Splita kod kojeg je pronađena hrpa droge, najviše hašiša kojeg je bilo malo manje od tri kilograma. Uz kaznenu prijavu zbog dilanje predan je pritvorskom nadzorniku.

Dolijao je u utorak kada je na području splitskog predjela Radunica zatečen s  47,6 grama marihuane i manjom količinom kokaina. Inspektori Službe kriminaliteta droga doveli su ga u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Na temelju naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi, te je otkriveno skladište narkotika i opreme za prodaju.

Pronađene zalihe za crno tržište

  • 20 paketa u kojima se nalazilo 2849,4 grama hašiša;
  • 171 grama marihuane;
  • 64,4 grama kokaina spakiranog u pet plastičnih vrećica;
  • devet električnih cigareta s THC-om;
  •  tri digitalne vage s tragovima nalik na drogu.
image

Ilegalna roba nađena kod dilera iz Splita

PU SD

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, navode iz PU splitsko-dalmatinske.

U prva četiri mjeseca na području PU splitsko-dalmatinske evidentirana su 54 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i realizirano je 595 zapljena različitih vrsta droga. To je nastavak uspješnog rada Policijske uprave splitsko-dalmatinske u domeni suzbijanja zlouporabe droga i prijavljivanja osoba koje su imale namjeru baviti se preprodajom, ističu.

Tijekom 2023. godine na području PU splitsko-dalmatinske podneseno je 269 kaznenih prijava vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama i realizirano je 2349 zapljena različitih vrsta droga.

image

Privođenje osumnjičenog za nelegalnu proizvodnju i preprodaju droge na Županijski sud/Ilustracija

Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 10:59