StoryEditorOCM
Crna kronikaistrčao na cestu

Dijete (7) poginulo u prometnoj nesreći - prevezli su ga u bolnicu, pomoći nije bilo... Dječakov kum: ‘Svi se tresemo‘

Piše HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN/jl
10. lipnja 2024. - 13:05

Donja Vlahinička zavijena se u crnoj. Jutros oko 10 sati došlo je do stravične prometne nesreće u kojoj je jedno dijete izgubilo život. Kako doznajemo, riječ je o mališanu, starijem djetetu obitelji D.H. koji je teško nastradao ispred obiteljske kuće.

Neki od susjeda s kojima smo razgovarali kažu da je dječačić, koliko su čuli, istrčao na cestu.

- Kad smo doznali da je nastradao molili smo Boga samo da se izvuče i nadali se da će ga doktori u bolnici uspjeti spasiti. Nažalost, maloprije nam je stigla tužna vijest u selo. Život je nepravedan. Imao je velike snove pred sobom sigurno kao i sva djeca. Mislim da je imao šest godina - kaže za Jutarnji list mještanka Donje Vlahiničke.

Drugi susjed ističe kako je bilo pitanje vremena da netko od te djece završi pod kotačima.

- Stalno se igraju na cesti. Pretrčavaju, zaletavaju se prema autima. Mi iz sela smo već izdresirani da vozimo slalom a koliko sam čula dječak je podletio pod auto jedne gospođe iz Križa koja će cijeli život nositi ogroman teret. Žao mi jako tog dječaka - dodao je drugi susjed.

Treći susjed kaže nam da se sledio kad je jutros čuo sirene kroz selo, ali je tek naknadno doznao za tragediju kad je vidio i policijska vozila.

- Nema goreg nego kad roditelj mora pokopati dijete. Najveća bol je to koja se može doživjeti - zaključio je mještanin.

Izjava nam je dao i obiteljski kum.

- Mi smo u šoku. I bez riječi. Nemjerljiva je to tragedija. Imao je šest i pol godina i trebao je krenuti na jesen u školu. Svi se tresemo, suze nam cure. - jecajući kroz suze kaže za Jutarnji obiteljski kum.

Na upit kako je došlo do tragedije napominje da se sve još utvrđuje i da se čeka da policija odradi svoj dio posla, a nakon što smo mu rekli da susjedi kažu da je dječačić istrčao iz dvorišta na kolnik, kaže nam: "Bio je na nogostupu. Nije istrčavao..."

Policijski očevid na mjestu tragedije trajao je satima kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće. Nakon istraživanja biti će podnesena odgovarajuća prijava protiv vozačice osobnog automobila - piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 14:39