StoryEditor
Crna kronikapravomoćno

‘Daltonu‘ i ‘Slovaku‘ uvjetne osude zbog dilanja droge: priznali kako su i od koga nabavljali ‘speed‘ koji je na ulici stajao od 100 kuna po gramu

12. travnja 2021. - 15:53
MUP

Županijski sud u Puli potvrdio je prvostupanjsku presudu splitskog Općinskog suda po kojoj su Ante Palada (33) zvani Dalton iz Trogira i Marko Ivančev (29) zvani Slovak iz Marine kod Trogira osuđeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Odbivši žalbe ODO-a i Ivančeva, pulski je sud pravomoćno potvrdio odluku sudskog vijeća pod predsjedanjem suca Vuke Adžića Katalinića iz srpnja prošle godine po kojoj je Dalton, kojeg je zastupao splitski odvjetnik Boris Milošević, kažnjen uvjetno s dvije godine zatvora, koje neće odrobijati ako u roku od pet godina ne počini neko novo kazneno djelo.

Slovak, čija je braniteljica bila Vedrana Milić Grbin, kažnjen je djelomičnom uvjetnom kaznom, odnosno godinu dana će biti iza rešetaka, dok preostalu godinu dana neće biti u zatvoru ako u istom petogodišnjem roku ne počini neko novo kazneno djelo.

- Prvostupanjski je sud pravilno utvrdio sve otegotne i olakotne okolnosti, a izrečene sankcije okrivljenicima su primjerene. Kad se sagleda okolnost da Palada nije ni prije ni poslije osuđivan te da se pokajao i priznao djelo, sud je pravilno odmjerio kaznu. Pri ocjeni sankcije Marku Ivančevu sud je dovoljno vodio računa o svim okolnostima, pa tako i o njegovoj višekratnoj osuđivanosti te izraženom kajanju, priznanju i narušenom zdravstvenom stanju - zaključio je, među ostalim, Županijski sud u Puli.

Optužnica ODO-a podignuta je još 1. travnja 2014. godine i teretila je Paladu da je od ljeta 2013. do 11. siječnja 2014. godine na području grada Trogira i općine Marina, radi daljnje prodaje i stjecanja nepripadajuće materijalne dobiti, od nepoznate osobe nabavio najmanje 200 grama droge amfetamin, tzv. speed.

Drogu je odnosio u obiteljsku kuću u kojoj prebiva u Marini, gdje ju je vagao i prepakirao u manja pakiranja u količinama od jednog do 50 grama te je prodavao po cijeni od 100 kuna po gramu.

ODO je tvrdio da je Palada zaradio najmanje 11 tisuća kuna, a Ivančev najmanje 1187 kuna. Obojica su na sudu priznala djelo.                           

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2021 13:50