StoryEditorOCM
Crna kronikaNESLUŽBENI PODACI

Brat Filipa Zavadlava naoružan pokušao pljačku u Splitu: upao u kladionicu, skočio preko pulta i tražio otvaranje sefa

Piše VIJESTI SD
27. svibnja 2024. - 21:48

U ponedjeljak oko 9 sati u Velebitskoj ulici u Splitu dogodilo se teško razbojništvo. Kako doznajemo, muška osoba je ušla u kladionicu te je uz prijetnju oružjem otuđila novac. "U tijeku je očevid i tragamo za počiniteljem", piše Dalmaciji Danas koja je saznala iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora doznajemo da je riječ o Stanislavu Zavadlavu, mlađem bratu Filipa Zavadlava. U objekt je ušao neposredno nakon otvaranja, uz prijetnju oružjem, te od djelatnice zatražio novac.

Nakon pokušaja bijega, ona mu je ipak predala iznos od par stotina eura, nakon čega je Zavadlav pobjegao u nepoznatom smjeru. Kako Dalmacija Danas doznaje iz pouzdanih izvora, Zavadlav je pljačku unaprijed isplanirao.

Dan prije u istoj kladionici je proveo dva sata - crtajući. Kako je djelatnica osjetila strah i uznemirenost, pozvala je svog šefa koji je preko kamera koje se nalaze unutar objekta kontrolirao situaciju.

image

Policija odnosi Stanislava Zavadlava sa suda nakon suđenja bratu mu

Slobodna Dalmacija

Na sreću, djelatnica taj dan nije ostala ni sekunde sama. S obzirom na to da je kladionica bila puna klijenata, Zavadlavu je propao zločinački naum, doznajemo od našeg izvora.

Jutro nakon odlučio ga je ostvariti. S oružjem, u ponedjeljak ujutro, netom prije otvaranja, upao je u kladionicu, skočio preko pulta i prijetio djelatnici tražeći da mu otvori sef. Ona se brzo snašla i pritisnula botun za pomoć.

U sekundi je iskoristila pljačkaševu nepažnju i pobjegla vani. Bježeći od pljačkaša nazvala je šefa, koji je alarmirao policiju čim je začuo alarm koji je djelatnica, netom prije je pobjegla, pritisnula. Ipak, Zavadlav je se dočepao te je prisilio da mu preda novac iz sefa.

Kako doznajemo, ukrao je manji iznos novca. Kada je policija stigla na mjesto događaja, pljačkaš se već udaljio. Srećom, djelatnica je prošla neozlijeđeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 08:44