<p>Janjetina ispod peke</p>
JANJETINA ISPOD PEKE

Jedinstvena i aromatična kombinacija bit će zvijezda svake proslave

Piše Native SD
14. kolovoza 2023. - 10:25

SASTOJCI:

2 kg janjetine

1 kg krumpira

4 režnja češnjaka

3-4 mrkve

2-3 rajčice

2 glavice luka

2 paprike

200 ml bijelog vina

50 ml ulja

1 žlica svinjske masti

1 grančica ružmarina

par listića kadulje (po želji)

krupna sol, papar

PRIPREMA:

Operite meso, obrišite ga pa ga dobro natrljajte solju i paprom.

Luk i papriku narežite na četiri dijela, ostalo povrće narežite na krupnije komade, a češnjak ostavite u komadu. Krumpir ogulite i narežite kako vam je drago, ali ne presitno.

Svo povrće posolite, nauljite, promiješajte pa ga stavite na dno peke, a po povrću posložite meso. Dodajte žlicu masti, ružmarin i kadulju ako je koristite pa sve skupa zalijte vinom.

Pokrijte meso i povrće dobro zagrijanim poklopcem peke pa preko njega nanesite tanki sloj pepela i preko toga žar. Pecite sat i pol do dva, razgrnite žar, skinite poklopac te pustite da se meso malo odmori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 00:19