Tko ne voli browniese. Jedan od najjednostavnijih recepata ujedno je jedan i od najukusnijih kolača u svijetu. Posebnu draž ovoj verziji koju smo pronašli na missgastro daje kava.
- 220 g maslaca, neslani
- 150 g čokolada za kuhanje
- 2 žlice kave, instant
- 2 šalice šećera, kristal
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 5 jaja
- 1 šalica pšeničnog brašna
- brašno bijelo 1 žlica
- mljeveni cimet
- 0,50 mala žlica sol
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ˚C, a rešetku postavite u sredinu. Kalup za pečenje namastite maslacem te pospite s malo brašna.
Maslac otopite s čokoladom i instant kavom na slaboj vatri, miješajući do glatke smjese. Maknite s izvora topline i ohladite do mlakog.
Zatim umiješajte šećer i vaniliju. Umutite jedno po jedno jaje dok smjesa ne postane sjajna i glatka.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet i sol pa zatim umiješajte u čokoladnu smjesu.
Dobivenu smjesu izlijte u namašćeni kalup i pecite 25-30 minuta. Ohladite prije rezanja.
‘Najbolju ponudu kave pronađite u najbližoj Tommy prodavaonici!‘
______________________________________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....