Overlay
Nešto posebno

Tražite ljetnu haljinu iz snova? Odabir modela koji savršeno pristaje zna biti zeznuta zadaća, imamo par rješenja i prijedloge za kupnju

Foto Profimedia
23. kolovoza 2020. - 13:30

Zavodljive, opuštene, raznobojne i prozračne, haljine su modni imperativ gotovo svakom ljetnom outfitu.

Bilo da je riječ o seksi mini haljinicama, retro midi verzijama ili elegantnim dugim haljinama, u njima se osjećamo ženstveno, naglašavamo svoj stil i ostavljamo si prostora za razna eksperimentiranja. No, odabir onog modela koji savršeno pristaje našoj figuri kao i izbjegavanje zamki široke modne ponude ponekad nam znaju zadavati ozbiljnu glavobolju.

U slučaju da još uvijek ne znate na što morate pripaziti, želite li prekriti neke nedostatke na svome tijelu i izgledati neodoljivo, evo nekoliko savjeta stručnjaka.

Oblik kruške

Ako ste u donjem dijelu tijela jači nego li u gornjem, naglasite struk remenom poviše pupka. Na taj način postići ćete izduženu figuru, a optički ćete suziti bokove i povećati grudi. Naglasite gornji dio tijela (volani ili nabori u predjelu dekoltea) ili se odlučite za opciju otvorenih leđa ili golih ramena koja će skrenuti pozornost s problematičnih mjesta. Materijali neka budu lagani i prozračni, a duljina haljine neka ne prelazi koljena. Za ovaj tip građe, idealan je A kroj haljine.

image
349 kn
Reserved

Oblik jabuke

Patite li od viška kilograma u predjelu bedara, bokova, struka, trbuha i grudi potreban vam je kroj haljine koji će naglasiti vaše prednosti, a to su ruke, noge. Odaberite haljinu dužine do koljena, šireg kroja koja na bočnim dijelovima ima detalje (npr. od čipke) koji odvlače pozornost od kritičnih dijelova tijela. Odlučite se za haljinu u nekoliko nijansi iste boje kako biste optički suzili liniju tijela kao i za haljine s bočnim tamnijim dijelovima. U svakom slučaju istaknite svoje noge duljinom haljine do koljena i po mogućnosti kombinacijom s visokim potpeticama.

image
5527 kuna
Hippy Garden

Obrnuti trokut

Šira ramena i veće grudi u odnosu na tanki struk i uže bokove uskladite s lepršavim tunikama i haljinama asimetričnog kroja. Koristan trik za suziti gornji dio tijela je V izrez na haljinama, a dobar dojam pojačat će i tamne nijanse te sitniji uzorci. 

Pješčani sat

Bujni bokovi i grudi te uzak struk, nekim su ženama idealna građa tijela, no čak i u ovom slučaju važno je ne upasti u zamku lošeg kroja haljine. U ovom slučaju najbolje je odabrati haljinu koja naglašava struk, a koja je uska u gornjem dijelu, primjerice s korzetom. Izbjegnite zatvoreni dekolte ili vrećaste i široke modele u kojima bi vaši bokovi mogli izgledati još širi, a uski struk proći neopaženo. 

image
2210 kn
Johanna Ortiz

Mršavija građa

Mršaviju građu tijela posebno ljube širi modeli haljina sa spuštenim strukom koji podsjećaju na modu dvadesetih godina. Ovaj tip haljine izvrsno pristaje u mini i midi verziji, a dozvoljava dodatne stilizacije detaljima poput volana, perja i raznobojnih uzoraka. Ovog ljeta veliki su hit i haljine na jedno rame koje će u ovom slučaju naglasiti vašu eleganciju i odvažni stil.

Preplanuli ten

Preplanuli ten naglasite bijelom i sivom bojom te zemljanim nijansama, poigrajte se s narančastom, bojom terakote, pa čak i tirkiznom. Maslinasti ten naglasite toplim i pastelnim bojama ili bojom vina, a svijetlu put uskladite s nježnim nijansama plave ili zelene boje. Uz boje smaragda ili vina, vaša će svjetla put izgledati poput aristokratske.

Niži rast

Ako ste rastom niži, poigrajte se zgodnim trikom duge haljine koja je rezana visoko u struku, a svakako izbjegnite duljinu haljine do gležnja. I u ovom slučaju mini haljinice izvrsno će vam pristajati posebice u kombinaciji s visokim potpeticama.

Dobra vijest je da haljine do poda pristaju svim građama tijela, a ujedno su i najudobniji stil oblačenja. Rastom niže žene mogu ih iskoristiti za optičko izduživanje u kombinaciji s visokim potpeticama, dok se visokim ženama preporučuje da ih nose rezane u bokovima. 

image
4000 kuna
Alduk

Baš kao i kod dugih haljina, i duljina do koljena pristaje velikom broju žena, a u kombinaciji s upečatljivim cipelama i otvorenim ramenima, kombinacija ne mora nužno izgledati poslovno.

Modeli s tankim naramenicama ili na jedno rame naglasit će vašu senzualnost i zavodljivost, dok ćete izborom haljine golih leđa svome stilu dati dozu glamura.

Model haljine na preklop vizualno će stanjiti i izdužiti svaku figuru, naglasiti dekolte i dati dozu senzualnosti zbog proreza. Kratku verziju haljine na preklop u raznobojnim uzorcima odaberite ako želite naglasiti svoj struk i vitke noge, a za maxi haljinu na preklop odlučite se ako želite naglasiti svoj dekolte i ramena te istaknuti zavodljivu siluetu.

20. travanj 2024 04:26