Overlay
6 ključnih pravila

Što je Gigi bolja od vas? I vi možete na romantiči izlazak s partnerom, maloj djeci usprkos, samo trebate uzeti u obzir nekoliko stvari

19. listopada 2020. - 19:05

Ne znam je li vam preko vikenda promakla vijest - a nadam se da jest jer to znači da ste imali pametnijeg posla - kako su Gigi Hadid i Zayn Malik prvi put nakon što su dobili dijete izašli na "dejt". Svaka im čast, jer beba je, ako se dobro sjećam, tek navršila mjesec dana. Ja se od svog djeteta nisam uspjela propisno odvojiti mjesecima, no tko mi je kriv.

Poanta priče je da se mnogi parovi teško nose s idejom da dolazak djeteta mijenja mnoge stvari, a jedna od njih je i zajednički provedeno vrijeme - kako način na koji ga provode, tako i njegova količina.

Sjećam se još tih prvih izlazaka, kroz maglu pospanosti i nervoze hoće li s djetetom sve biti okej. Na brzinu smazanih rođendanskih večera, kunjanja u kinu, trke kući jer se dijete rasplakalo... no ono što najviše pamtim je da ih je bilo nedopustivo malo. Da sam tada znala što znam sad, možda bih neke stvari napravila drugačije.

Pa evo par savjeta svima vama kojima ne želim da za par godina kukate kako ste trebali više izlaziti sa svojim partnerom.

1. Prvo i prvo, sve unaprijed isplanirajte. Možda ne zvuči romantično, ali je korisno. A i zabavno je danima se zajedno veseliti svemu onome što vas očekuje te čarobne večeri, jednom kad napokon stigne... Osim toga, kad o nečemu naglas govorite kao o gotovoj, zacrtanoj stvari, manji su izgledi da ćete se u zadnji tren ustrtariti i odustati.

2. Na vrijeme osigurajte čuvanje djeteta. Osigurajte i "back-up", ako prva opcija propadne. Objasnite osobi koja će čuvati dijete da vas smije nazvati samo u slučaju teške krize. Naglasite to više puta (vjerujte mi). Ostavite vrlo detaljne i jasne upute te nekoliko rezervnih opcija za sve bitno - od pelene, preko bočice do omiljene igračke.

3. Noć prije se dobro naspavajte (znam, ha-ha), a ako vam to ne uspije prije izlaska popijte kavu. Možda će vam pokvariti san, ali, hej, što je još jedna loše prospavana noć u nizu...

4. Pomno se uredite za izlazak, kao nekoć dok ste još bili "single". Ne samo da ćete se bolje osjećati ako se pažljivo dotjerate, nego će vas sam taj čin sređivanja vratiti u onaj dobro poznati, daleko bezbrižniji "film". 

5. Kad izađete iz kuće prekinite svaki razgovor o djeci. Poštujte to pravilo barem prvih sat vremena.

6. Večera u "fensi" restoranu svakako je dobra ideja, no nije loše začiniti "randevu" nekom zabavnom aktivnošću: igranjem biljara ili pikada, sudjelovanjem u pub kvizu, pretvaranjem da ste turisti u vlastitom gradu, ležanjem na dekici i promatranjem zvijezda...

Evo vam i bonus savjeti.

Ako vam noćni izlasci ne dolaze u obzir, a vi priredite dnevni. Pođite na vožnju biciklom ili na piknik, istražite prirodu, popnite se zajedno na stablo... što god je potrebno da vas trgne iz učmale svakodnevnice.

Ne dolazi li vam u obzir baš nikakvo napuštanje kuće, i za to postoje rješenja. Unaprijed se dogovorite koja će vam večer biti "dejt" večer i sve lijepo isplanirajte: odjeću, aktivnost i popratne poslastice. Večer provedena uz društvene igre, svjetlost svijeća i vruće kokice može biti zabavna i svakako je lijep odmak od uobičajenog izležavanja pred TV-om.

   

20. svibanj 2022 20:57