Overlay
vragolasta 2020.

Nova drama na nebu: stiže još jedan retrogradni Merkur i to u paru s vatrenim Mjesecom, internet pršti od savjeta za one koji na ovo ne kolutaju očima

29. rujna 2020. - 13:06

Vjerujete li u horoskope, utjecaj punog Mjeseca, retrogradne Merkure i sve na što respektabilni znanstvenici kolutaju očima (premda možda privatno petaju roge kad im crna mačka pretrči preko puta), sigurno vam je pažnju privukao podatak da nam za par dana slijedi intrigantan astrološki moment. Nije? Sad ćemo vas uputiti.

Kao da nam nije donijela dovoljno neugodnih iznenađenja, 2020. nam je pripremila, u astrološkom smislu, uistinu poseban listopad. Na samom početku, 1. listopada, na nebu će zasjati harvest Moon, kako se naziva baš taj po redu puni Mjesec, i bit će, vjeruju pobornici zodijačkih predviđanja, vrlo "astrološki invazivan".

Žetveni Mjesec donosi, navodno, "vatrenu eksploziju energije" svim horoskopskim znakovima. I ne samo to, dok silazimo u mračnu polovinu godine, osvijetlit će naše odnose i sposobnost preuzimanja odgovornosti za svoje postupke. Spomenuli smo već retrogradni Merkur. E pa primite na znanje da 13. listopada započinje njegovo treće i posljednje razdoblje u ovoj godini. I šećer na kraju: točno na Noć vještica zabljesnut će još jedan uštap, "plavi" (tako se naziva drugi puni Mjesec u istom kalendarskom mjesecu – vrti li vam se već od ovolikih Mjeseca i mjeseca?).

Podaci su ovo koji bi mogli preplašiti sve one koji ne šiju nedjeljom niti išta novo započinju petkom, pa im za utjehu napominjemo kako ova lunacija doseže vrhunac u području Ovna, energičnog prvog znaka zodijaka, što bi i drugim znakovima moglo donijeti svemirsku navalu adrenalina, i to posebno u pogledu napretka u emocionalnim odnosima. Ne pitajte nas zašto je tako, ali ne zvuči loše, zar ne? No nemojte smetnuti s uma da je Ovan vrlo svojeglav, stoga...

Eto, izgleda da nas očekuje vrlo dinamično razdoblje, a ako držite do takvih stvari, možda ćete poželjeti obratiti pažnju na potencijalne probleme i načine kako ih što glađe zaobići. Iz mnoštva savjeta za preživljavanje nadolazećeg turbulentnog razdoblja (da, neki ih baš tako nazivaju) izdvojili smo nekoliko stvari koje biste trebali, odnosno ne biste smjeli raditi. Naravno, pod uvjetom da vjerujete u sve ovo.

1. Budite spremni na kompromis

Tvrdoglava energija ovog punog Mjeseca sukobit će se s harmoničnom energijom Sunca u Vagi. Stoga barem vi budite spremni na kompromise.  Razmotrite svoje odgovornosti u partnerskim odnosima te utjecaj svojih postupaka na druge.

2. Iskoristite poticajnu energiju

Zbog retrogradnog razdoblja Marsa, koje traje do kraja godine, razina energije nešto nam je niža, stoga iskoristite energični nalet koji nosi ovaj puni Mjesec u vatrenom Ovnu za ostvarenje kompetitivnih projekata i ciljeva.

3. Ojačajte veze

Ovo je sjajan uštap za druženje, povezivanje s prijateljima i voljenima, te za pronalaženje načina da svoju vezu učinite ispunjenijom i uzajamno korisnom. Iskoristite njegov emocionalni zamah!

4. Požanjite svoje metaforične usjeve

Ono što ste započeli prošlog travnja, pod mladim Mjesecom u Ovnu, sada, u prenesenom smislu, dozrijeva za žetvu. Listopadski žetveni Mjesec idealno je vrijeme da se usredotočite na projekte i ciljeve koje ste zacrtali prije pola godine – povucite završne poteze i uspješno ih privedite kraju.

5. Ne zanemarujte svoje osjećaje

Ovan je vatreni znak, a njegova je energija impulzivna i drska, no kad se takva neobuzdana energija upari s emocionalno nabijenom vibracijom punog Mjeseca, možemo očekivati ​​da će sve prštati. Ovaj bi uštap mogao donijeti navalu emocija vezanih uz veze, vodstvo ili čak fizički izgled, a umjesto da se s njima borite, riješite ih nježno i mudro. Umjesto da riskirate emocionalni slom, do kojega može doći ako ih potiskujete, s osjećajima se suočite kroz razgovor s pouzdanom osobom, pisanjem dnevnika ili tehnikama meditacije.

 

20. travanj 2024 00:27