Overlay
Važno je da vire

U modu se vraća nekoć zloglasan komad odjeće: tangice su opet cool, ali, na svu sreću, ne nose se na isti način kao nekada

Piše T.S.M.
Foto Shutterstock
4. veljače 2021. - 11:01

Tange. Kad su se tek pojavile, negdje u drugoj polovici 90-ih, bile su prava senzacija. Mnogi su bili otvoreno užasnuti, no čak i dio tih koji su se javno zgražali nije se mogao oduprijeti općoj fascinaciji tim komadićkom odjeće. "Ma jel' ono ona tamo nosi tange!?" šaputalo se za ženama bez tragova urezanih gaćica na stražnjici.

Uskoro su se tange prestale skrivati, bilo je vrlo živahno i pobunjenički pustiti da im tanašni rub viri iznad ruba hlača, a taj je look početkom milenija postao standard. Sjećate se kako se struk na hlačama najednom spustio apsurdno nisko? Razlog je bio: da se bolje vide tange.

U to su vrijeme neke modne marke, poput Gossarda, počele proizvoditi tangice s ukrasima na najtanjem dijelu, a postojale su i verzije optočene kristalima i dijamantima. Nikakvo čudo da smo ih redovito viđali na slavnim, pomalo zločestim curama poput Christine Aguileire i Britney Spears, a taj stilski moment se, u jeftinijoj imitaciji, preselio u mainstream.

I dogodilo se neizbježno: tangice, nekoć demonizirani odjevni predmet na kojeg su se, skoro, "petavale roge" s vremenom su se "isfurale". Kad ih je imala "svaka šuša", nakon što su se otvoreno nosile na plaži, prestale su biti interesantne. Na olakšanje svih onih koje bi radije da im se ispod uskih hlača nazire rub običnih gaćica nego da ih nekakva uzica žulja po nezgodnom dijelu.

No, prošlo je dovoljno vremena i evo ih opet. Tangice su se vratile. Vidimo ih na slavnim, pomalo zločestim curama poput Rihanne, Hailey Baldwin i Due Lipe (valjda se i ona odlučila postati pomalo zločesta), a u ponudu su ih ponovno pustile određene modne marke. No, na sreću svih nas koji ne volimo da nas žulja na nezgodnom mjestu, nove su tangice puno pametnije osmišljene. Uopće nisu tangice. Riječ je tek o imitaciji.

Netko se, naime, domislio na odjeću našiti ukrase koji imitiraju nekoć zloglasne gaćice. Što znači da sad možemo izgledati pomalo zločesto, bez da nam pati udobnost. 

26. travanj 2024 08:47