Overlay
Ključni dodatak

Što nam revije za proljeće i ljeto govore o naočalama koje će se nositi narednih sezona? Donosimo pet trendova koje ćete viđati na ulicama

Piše M. M.
Foto Nataliya Petrova AFP
28. siječnja 2021. - 14:41

Ne lažimo se u Dalmaciji naočale ne skidamo ni zimi, ali kad dođu topliji dani skoro da nas se može smatrati ludima ne nosimo li ponosno svoj omiljeni model na nosu. Obična odjeća, bezvezne šlapice i onda voila, savršene naočale koje nas izdvajaju iz mase, čine da se osjećamo kao diva svog vlastitog univerzuma.

Postoje one klasične 'cvike' koje smo kupili prije sto godina i nosimo ih stalno, neke smo čak ukrali od roditelja i njih je nepotrebno najavljivati. U to svakako spadaju Ray Ban modeli, a svatko ima neki svoj koji mu dobro stoji, koji voli i koji nosi i kad više nije u trendu kao i kad ga ima svaka cura na cesti.

A opet, kad uđemo u neku novootkrivenu stranicu s odjećom i modnim dodacima uvijek prvo škicnemo kakve naočale imaju. Valjda iz toga dolaze sve one koje 'nećeš vjerovat, slučajno sam našla'. Slučajno, malo sutra! 

Čim krenu proljetne slike na Instagramu i nadajmo se kave na sunčanim terasama kafića, počet ćemo uočavati nove stilove i dizajn naočala i poželjeti ih i sami, ali kako ne bismo morali čekati i možda izgubili šansu da pribavimo model koji nam se svidi napravili smo presjek trendova koje smo vidjeli na revijama kolekcija za proljeće ljeto 2021.

Okviri srednje debljine, kutevi srednje zaobljeni

Nakon što su mačkaste naočale vladale sezonama, prije dvije godine počeli smo uočavati ovalne modele kojima su se lani priključile nešto kvadratastije varijacije. Mi volimo jedne i druge, a nakon što ih s čežnjom gledamo na revijama uspješno ih nalazimo i u high street ponudi.

image
Hot Futures Good Vibrations
image
Fenty
image
Fenty
image
Good Vibrations Liberty

Retro mačkaste

Ako ste pomislili kako mačkasti modeli zato više nisu in, krivo ste nas razumjeli. O itekako ćemo ih gledati i dalje, i to u svim bojama - od klasičnih crnih do retro tigrastih uzoraka. Njihov najveći plus je što pristaju skoro svakom licu.

image
Dior Matchesa fashion
image
Saint Laurent
image
Miu Miu

Povratak velikana

Neko vrijeme nismo baš viđali XXL naočale, one stare Prada koje je imalo pola svijeta nekako smo ignorirali. Moguće je da smo ih se na nakratko zasitili, ali sad se vraćaju u velikom stilu skupa s cijelom modom 70-ih godina prošlog stoljeća.

image
My Theresa Chloe
image
My Theresa Gucci
image
Retrosuperfuture Farfetch

Povratak u budućnost

Futuristički modeli čudnih oblika za koje nas je manje briga kako nam stoje, a više kakav dojam ostavljaju na svakoga tko prođe, sigurno su namijenjene hrabrijim fashionisticama. Na revijama smo ih viđali kod velikog broja dizajnera, pa ih očekujemo i kod gradskih kulerica.

image
Prada
image
Givenchy Farfetch
image
Burberry

Prozirni polumjeseci

Omiljeni model Paris Hilton, stakla u bojama bez ruba u obliku polumjeseca koji prekriva pola lica, ponovno je u modi. Ove naočale malo nas podsjećaju na laboratorij kemije iz osnovne škole, ali to nas neće spriječiti da ih iskombiniramo za lude ljetne partije na plaži.

25. travanj 2024 05:50