Overlay
laminiranje obrva

Novi beauty trend: sve što trebate znatio o postupku koji jamči uredne, lijepo naglašene i pune obrve, ne čudi nas što postaje sve popularniji!

Piše Stil
Foto AFP
29. siječnja 2021. - 13:19

Novi beauty trend obećava nam lijepo definirane i uredne obrve, prirodnog izgleda, ali dovoljno naglašene da lijepo uokvire oko. Riječ je o takozvanom "laminiranju" obrva, trenutno jednom od najbrže rastućih trendova u svijetu ljepote. Laminirane obrve odlikuju brižno počešljane, zaglađene dlake koje izgledaju kao da su upravo uređene, iako danima zadržavaju oblik.

Sve to postiže se profesionalnim tretmanom koji uključuje nježnu otopinu za trajnu, neutralizirajući losion i hidratantni tretman za privremeno opuštanje i preusmjeravanje dlačica obrva prema gore, zahvaljujući ćemu se postiže privid dužih, punijih obrva. Ovaj tretman rješava problem neposlušnih dlačica koje uporno zadržavaju svoj smjer pa je pino lakše postići i zadržati željeni oblik obrva.

Pomalo blesav naziv ovaj trend duguje postupku laminiranja kojim se površina prekriva slojem plastične folije, vjerojatno zbog toga što se njime donekle oponaša ta tehnika. Nakon nanošenja otopine za trajnu i neutralizirajućeg losiona, područje obrva se prekriva plastičnom folijom kako bi se pojačala kemijska reakcija i postiglo da se dlake opuste i ostanu uredno začešljane.

Rezultati traju oko šest tjedana, no može se produljiti uključivanjem hranjivog ulja u beauty rutinu jer tako dlačice zadržavaju mekoću. Pogodan je za sve tipove kose i obrva te za sve oblike lica i očiju, premda se najbolji rezultati postižu s obrvama koje prethodno nisu bojane i koje se odlikuju finom, glatkom teksturom. Nisu preporučljivi ni za jako tanke obrve - takvima će bolje odgovarati tretmani poput microbladinga. 

26. travanj 2024 05:01