Overlay
Dječji nakit

Nakon što ju je naručila Dua Lipa, ogrlice nove mlade dizajnerice eksplodirala na društvenim mrežama: ne stigne ih napraviti svima koji ih žele

Piše Stil
Foto AFP
19. siječnja 2021. - 16:30

Dua Lipa navodno se izbezumila od oduševljenja kada je od Ian Charmsa dobila ogrlicu od perli posebno izrađenu da odgovara njenom ukusu. Slatki, dječji komad nakita sastoji se od bisernih drangulija, motiva duge i privjeska s licem njezina psa, Dextera, te označava sve što podrazumijeva stil živopisne pop zvijezde.

Dizajnerica iza Instagram profila novog brenda modnih dodataka Lisa Sahakian, kaže da je pjevačica koja je uvijek u potrazi za originalnim i hrabrim asesoarom njena idealna klijentica.

- Ona je samopouzdana, ali ne shvaća se previše ozbiljno. Lipin senzibilitet podudara se s osjećajima koje osbno gajim prema modi. Odlučila sam pokrenuti svoj posao bez prethodnog iskustva u dizajniranju nakita, ali s hrabrošću da napravim nešto divlje i zabavno, rekla je za Vogue Sahakian.

Dizajnerica je sasvim slučajno pokrenula svoj uspješni posao i to tek nedavno, a već ima pregršt klijenata među slavnima. Prvo je napravila ogrlicu za svog dečka, ali dok je gledala na njemu postala je ljubomorna i odlučila sebi napraviti sličnu. Čim ju je objavila na Instagramu dobila je razne upite odakle joj pa ih je počela izrađivati za svoje prijatelje, a onda naplaćivati strancima. Ni tada nije mislila da bi to mogao postati ozbiljan pravi posao, ali kad je došla pandemija, a ona ostala bez posla nastao je njezin novi biznis.

Lorenzo Posocco, stilist mlade pjevačice, brzo je nanjušio slobodoumnu mladu kreativku i naručio ogrlicu za svoju klijenticu. Osim nje na Instagramu se moglo vidjeti i njenog dečka, Anwara Hadida kako je nosi pa ne čudi što je nakon toga DM Instagram stranice na kojoj se prodaje nakit Ian Charms ostao zatrpan. Kako je gotovo nemoguće udovoljiti svim zahtjevima uskoro nastaje i web prodajno mjesto na kojem će se moći naručiti personalizirane ogrlice.

- Upravo sam napravila ogrlicu koja sadrži gljive, bisere, kutnjak, odrezak i vilu, što u velikoj mjeri sažima moj kaotični osobni stil. Volim kad se moje ogrlice ne pridržavaju nikakvih pravila, a stopostotno su prilagodljive svačijim željama. Svaki komad je vrlo osoban i tako naučim puno o svakom klijentu, objašnjava u jednoj objavi dizajnerica.

A među njenim poznatim klijentima našla se i glumica i redateljica hit HBO-ove serije za mlade 'Girls', Lena Dunham.

Sahakian, Amerikanka armenskih korijena kaže da svoje perlice prikuplja od svuda, od Perua do Ukrajine, ali najviše ipak u L.A.-u u kojem živi. Ondje se u centru grada nalazi trgovina u kojoj je dopušteno boraviti samo 15 minuta gdje ona i njen dečko odlaze i onda pokušavaju prikupiti što više različitih perlica i urlaju jedno drugome kada nađu nešto što im se sviđa i trče po prodavaonici dok ih ne izbace.

- Suradnja s dečkom bila je šokantno kreativno nadahnjujuća. Ako me ikad svlada umor od svega, on me podsjeti da čim mi ovaj posao prestane biti zabavan mogu prestati bez ikakvih obaveza, rekla je Sahakian.

Međutim, prestati s proizvodnjom joj trenutno nikako nije u planu. Osim što otvara online shop, aktivno radi s brojnim kreativcima na stvaranju personaliziranih perlica, a inspiraciju pronalazi u svemu, od Jersey Shorea, preko Eltona Johna do motocrossa. Njena osnovna žena je uvesti veselje, zabavu i živost u modu pa nas ne čudi ni najmanje zašto je Dua Lipa njezin fan.

22. travanj 2024 17:57