Overlay
isplati li se?

Mogu biti pravi spas, ali i teško razočaranje: koji modeli shaping hulahopki jamče savršeno utegnute i naglašene obline uz optimalnu kamuflažu "viška"

Piše Stil
Foto Shutterstock
18. veljače 2021. - 15:47

Primičemo se vrlo osjetljivom razdoblju: za koji dan postat će toplije, više ćemo nositi haljine i suknje, a čvrste hlače od materijala poput jeansa zamijenit ćemo ležernijim modelima. Sav onaj "višak" koji smo nakupili preko zime još nismo stigli ni učvrstiti ni ukloniti i eto problema za koji bi, možda, rješenje moglo biti u shaping hulahopkama.

Posljednjih godina postale su poprilično popularne, baš kao i svo shaping donje rublje, a tržište je na tu popularnost dalo svoj odgovor, toliko izdašan i obilat da se sad poprilično teško snaći. No, najprije, je li uopće pametno nositi takve čarape?

Pronašli smo nekoliko razloga za "protiv", a uključuju ometanje cirkulacije, neudobnost, nepoželjan pritisan ka mišiće i organe u trbušnoj šupljini, usporavanje probave, nastanak varikoznih vena, inkontinenciju, onemogućavanje koži da "diše" i stvaranje pogodnih uvjeta za razvoj mikroorganizama koji uzrokuju upale.

Međutim, teško je zanemariti razloge "za", u koje spadaju davanje dojma utegnutije i vitkije siluete te "peglanje" svih onih nakupina koje želimo prikriti.

I eto ga sad, treba pronaći hulahopke sa što više "za", a što manje "protiv", nimalo lak zadatak, ali pokušali smo. Idemo najprije napomenuti što shaping hulahopke razlikuje od onih koje su samo "wannabe" shaping: pojačano tkanje na području trbuha i stražnjice, ponekad i bedara, odnosno, na svim područjima koje bi njihovo nošenje trebalo učiniti naoko vitkijim. Nisu li ta područja znatno ojačana, riječ je tek o marketinškom triku.

Svakako pripazite i na odabir veličine, jer pretijesna shaping odjeća uistinu bi vam mogla omersti cirkulaciju, natjerati srce na prekomjeran rad, a duljim nošenjem mogli biste omesti rad unutrašnjih organa. Odaberete li ispravno veličinu, nošenje će vam biti daleko udobnije i lakše ćete se kretati. Imajte na umu i da po debljini ne moraju odgovarati običnim najlonkama istog broja dena, jer se za shapewear hulahopke koriste drugačiji materijali. 

Što se tiče materijala, pokušajte pronaći one s večim udjelom pamuka i izbjegavajte one s neoprenom (još poznat i pod nazivima lycra i elastane), jer podiže temperaturu tijela pa ćete se u takvima više znojiti.

Naposlijetku, izdvojili smo nekoliko modela s jako dobrim recenzijama. Cijene im se kreću od 20-ak do oko stotinu kuna, no većina ih košta oko 70 kuna. Za detaljnije opise pregledajte našu galeriju, ali uzmite u obzir da, kako nismo svi isto građeni, ne pristaju svi modeli svima na isti način niti im je učinkovitost univerzalna. Zaključak je kako bi bilo najbolje malo eksperimentirati pa kad nađemo najbolje držati se njih. Ali ne nositi ih prečesto!

26. travanj 2024 00:43