Overlay
Sestre iz Sarajeva

Kaftan Studio obožavaju svjetski stilisti i zvijezde, prvi brend iz BiH čija haljina je bila na dodjeli Oscara ima novu kolekciju

Piše Stil
25. rujna 2020. - 12:48

Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović sestre su koje stoje iza najpopularnijeg bošnjačkog brenda Kaftan studio. Ne samo da su osvojile domaću i regionalnu scenu pa su tako njihove brojne kreacije zasjale na Sarajevo Film Festivalu, već i svjetske modne magazine i zvijezde, a sada imaju novu kolekciju.



Elle, Bazaar, L'Officiel, Schön Magazine samo su neki od časopisa koji su zamijetili njihov unikatni dizajn i iskoristili ga u svojim editorijalima. U velikom intervjuu glumica Mary Elizabeth Winstead gotovo isključivo nosila je Kaftan komade odjeće, Chaka Khan za Variety također, a Jordyn Woods nosila je Kaftan na čak dvije naslovnice u proteklih mjesec dana, za Mod magazine i HelloBeautiful.



I stilisti zvijezda zamijetili su sarajevski brend pa su sve češće možemo vidjeti zvijezde tijekom važnih evenata u njihovim haljinama. Lilimar Hernandes i Leslie Grossman nosile su ih na crvenom tepihu barem jednom, a Allegra RIggio u više navrata, na Vanity Fair Oscar Partyju i eventovima koji su pratili dodjelu Golden Globes.

Kaftan je i prvi brend iz Bosne i Hercegovine čija je haljina završila na crvenom tepihu dodjele najprestižnije filmske nagrade, Oscara, a nosila ju je Rebecca King Crews.



Sestre odlično kombiniraju couture i pret-a-porter, pa osim svečanih večernjih haljini imaju i dnevne komade. Kao zamjenu za krzno koje odbijaju koristiti, rade IT jaknice u slojevima koji im daju na volumenu. U njihovoj posljednjoj kolekciji dodale su dvije nove inačice popularnog komada u pepita i leopard uzorku. Ako želite nabaviti jednu od njih bolje vam je da se upišete na listu čekanja jer se proizvode ručno, a potražnja im je sve veća.

18. travanj 2024 00:46