Overlay
Ističe samo najbolje

Za svaki oblik lica postoji idealna frizura, pronađite svoju: donosimo i inspiraciju za šišanje s društvenih mreža, jeste li spremni za promjenu?

Piše Stil
Foto Shutterstock
6. rujna 2020. - 09:50

U pokušajima da odaberemo frizuru koja će nam što bolje pristajati, često inspiraciju tražimo na društvenim mrežama, pogled nam leti na Pinterest, pa čak i hollywoodske zvijezde.

No bajkoviti se uzori, nažalost, rijetko kada pokažu primjenjivima u stvarnome životu bez privatnog frizera. Pa nastavimo živiti s kosom koju je nemoguće stilizirati na dnevnoj bazi, muku mučimo s pronalaženjem odgovarajućih frizura. Uz to, priznajemo, rijetko ne idemo za tim da nam ono što savršeno pristaje Beyonce ne mora nužno odgovarati. 

Jer ključnu ulogu igra upravo oblik lica. Kako biste što lakše pronašli odgovarajuću frizuru za svoj, vodite se ovim kratkim uputama koje donosi mindbodygreen.

1. Ovalni oblik lica

Ovalno lice estetski je najpoželjnije, najneutralnije i slaže se s najviše fizura. Kod ovog tipa lice nije potreno vizualno ga produljiti, ublažiti njegove izražene crte ili ga umanjiti šiškama ili radjeljkom. No isto tako, sve spomenute frizure sretnicima s ovalnim licem pristaju.

2. Četvrtasti oblik lica

Znate da imate ovaj oblik lica ukoliko su vam najšire strane jednake njegovoj duljini. Isto tako, ovaj oblik karakterizira izražena čeljust. Što se tiče frizura koje mu najbolje pristaju, to su slojevite i one sa šiškama.

3. Okrugli oblik lica

Slično četvrtastome, širina i duljina ovog tipa jednake su ili gotovo jednake. No, za razliku od prvog spomenutog, okrugla lica nemaju oštrih rubova i kontura. Najbolje im pristaju kraće asimetrične frizure, bob ili pixie.

4. Oblik dijamanta

Karakteriziraju ih oštre crte lica, visoke jagodične kosti i brada koja se ističe. Savjetuju se stepenaste frizure, a kad je stiliziranje u pitanju, valovi i kovrče ublažit će linije. Ukoliko je kosa podignuta, neka to bude u nisku pundžu, s pramenovima koji padaju oko lica.

5. Srcoliki oblik lica

Moguće ga je pomiješati s prethodnim spomenutim, zbog istaknute brade, ali ovaj karakterizira šire čelo i uža linija čeljusti. Najbolje frizure za ovaj tip lica one su s razdjeljkom po sredini, odlično im stoji ravni bob, ali i šiške sa strane.

19. travanj 2024 22:09