Overlay
veliki vodič

Deset klasičnih komada koje mora sadržavati jesenska garderoba: izdvojili smo najbolje primjerke iz aktualnih kolekcija, ovo će vam olakšati kupovinu

Piše Stil
Foto Depositphotos
18. listopada 2021. - 10:43

Volimo isprobavati nove trendove, guštamo se igrati stilskim idejama, ali moda je jedno, a dobro odijevanje drugo, premda se mogu uvelike poklapati. Dobro odijevanje podrazumijeva stil i poznavanje nekih osnovnih pravila, koja se, naravno, uvijek mogu prekršiti - iz čiste zabave.

Ipak, postoje određeni postulati koje bi trebalo poštivati, a jedan od njih je i pravilo o klasičnim komadima koje bi svaka žena koja se želi lijepo odijevati morala imati u garderobi. Za jesen, to su slijedeći ključni komadi (bez panike, dobar dio njih se poklapa sa zimskima i proljetnima):

1. Kvalitetne hlače

Ove godine u trendu su široke, a nama se iz aktualnih kolekcija najviše sviđaju ovi modeli:

image
Pull&Bear, 179,90 kn
image
Massimo Dutti, 599 kn

2. Lagani džemper

Debele ćemo s užitkom nositi kad jako zahladi, ali sada su nam lagani džemperi nezaobilazna stavka. Birajte one sa što većim udjelom pamuka i prozračno pletene.

image
Mango, 249 kn
image
Massimo Dutti, 379 kn

3. Prugasta majica

Za casual prilike, ali i za situacije u kojima želimo dati ležerniju notu klasičnim kombinacijama, dobro će nam doći prugaste majice.

image
Zara, 119 kn
image
Mango, 129 kn

4. Košulja

Neizostavan dio garderobe za svaku sezonu je dobra, klasična košulja. Ove sezone volimo jarko zelenu, stoga smo pali na ovaj Zarin model.

image
Zara, 229 kn
image
Reserved, 199 kn

5. Dolčevita

Uski modeli sjajno će pristajati uz široke hlače, a široki, komotni upotpunit će sve casual kombinacije, ali će također poslužiti kao lijep kontrast pencil suknjama.

image
H&M, 79,90 kn
image
Zara, 79 kn

6. Suknja

Sunje birajte po svom guštu, a uzmite u obzir da se ove godine u modu vraća vrlo kartka minica. Iz šarolike ponude modela mi smo odabrali ove:

image
Pinko, 1715 kn
image
Reserved, 199 kn

7. Haljina dugih rukava

Ove godine volimo shirt-dress modele, ali sviđaju nam se i one koje prijanjaju uz tijelo.

image
Massimo Dutti, 940 kn
image
Pinko, 3300 kn

8. Sako/blejzer

Sakoi i blejzeri sastavni su dio garderobe čak i onima koji su ih do prije godinu-dvije smatrali odjećom za one koji se odijevaju staromodno. Sad su vrlo trendi i dolaze u pravom obilju stilova, od onih krojenih tako da pristaju kao saliveni do oversized modela.

image
Massimo Dutti, 1199 kn
image
Pull&Bear, 199 kn

9. Kožna jakna

Motorističke i rockerske su klasika, a ako se želite poigrati, birajte one koje su krojene kao blejzeri ili cropped i oversized modele.

image
Bershka, 199 kn
image
Stradivarius,

10. Baloner

'Trench' čak i casual kombinacijama daje dozu elegancije, a ako je oversized, pruža klasičnima određenu dozu ležernog šarma. Ove se godine odvažite poigrati bojama pa umjesto klasičnog bež balonera odaberite model u khaki, modroj ili sivoj nijansi.

image
Stradivarius, 229 kn
image
Massimo Dutti, 1195 kn

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 07:52