Overlay
Korisni savjeti

Beauty trik s krastavcima postao viralan na društvenim mrežama: dermatolozi se slažu - otklonit će crvenilo i smiriti kožu sklonu aknama

Piše Stil
Foto Shutterstock
24. kolovoza 2021. - 12:35

TikTok i beauty trikovi postali su dobro poznat par kao Instagram i modni savjeti. Posljednji koji smo otkrili postao je viralan u rekordnom roku. Isprobale su ga brojne beauty blogerice koje se kunu u njegovu učinkovitost, a dermatolozi se slažu da su rezultati u skladu sa strukom.

Alexa Rae Loebel poznata je po svojim skincare savjetima, a zadnji koji je isprobala je masaža lica smrznutim 'kukumarom'. U frizeru drži jedan krastavac i onda njime svako jutro nakon buđenja i uvečer prije spavanja masira lice. Njena koža nakon toga je, tvrdi TikTokerica, svježa i sjajna, a trik navodno pomaže i u zacjeljivanju rana, otklanja akne i pomaže da koža ne bude natečena ujutro.

Njezin savjet isprobali su nakon toga i drugi korisnici platforme,a njihov zaključak je jednoglasan - trik zaista djeluje. Nekoliko djevojaka koristilo je krastavce u dužem periodu i sve se slažu da im je lice svjetlije te da su im ujutro manje vrećice ispod očiju.

Glamour magazin je odlučio provjeriti ima li za ove rezultate utemeljenja u struci pa su pomoć potražili kod dermatologa. Prema dr. Beth Goldstein: "Krastavci su bogati vitaminom K koji pomaže u smanjenju podočnjaka. To je zato što je vitamin K tvar topljiva u mastima koja kontrolira zgrušavanje krvi.”

Objasnila je i zašto je bolje koristiti rashlađene krastavce nasuprot svježih. Oni mogu bolje pomoći smiriti kožu jer smanjuju oticanje, natečenost i upalu.

"Prema jednoj studiji, krastavac može smanjiti razinu sebuma, što može pomoći u smanjenju akni. Biokemikalije prisutne u krastavcu mogu pomoći u blokiranju enzima koji uzrokuje višak proizvodnje melanina i pigmentaciju koja uzrokuje tamne mrlje na licu,” pojasnila je dr. Goldstein.

25. travanj 2024 02:06