Overlay
frozen paloma

Savršen koktel za kraj tjedna: napola zamrznuta verzija omiljenog klasika oduševila je pratitelje slavne chefice, večeras nazdravite ‘golubicom‘

Piše Stil
7. veljače 2021. - 15:50

Što se vama čini, nije li savršen dan za koktel? Istina, sutra je ponedjeljak i zadnje što vam u ponedjeljak ujutro treba je glavobolja, ali ako znate svoju mjeru i još k tome imate recept za stvarno dobar koktel, mi ipak glasamo "za". Eto, nagovorili smo vas, zar ne? 

Predlažemo koktel po imenu paloma, klasik koji uključuje tekilu i citrusne sokove. Verziju koju donosimo u nastavku, a koja je posebna po tome što je napola zamrznuta, preradila je poznata chefica Ina Gartner, objavivši ga kao svoj prijedlog za večer u kojoj počinje američki Super Bowl. Treba li uopće spominjati da je prijedlogom oduševila svoje brojne pratitelje?

Bez obzira hoćete li večers gledati igrače američkog nogometa kako trče terenom prema pravilima koja su vam više ili manje jasna ili ćete se zabaviti na neki drugi način, ako ispunjavate gore spomenute preduvjete - i pri ruci su vam svi navedeni sastojci - oduprite se fjaki i južini s "golubicom" u ruci.

Ledena Paloma

Sastojci (za 4 čaše):

3 do 4 crvena grejpa

250 mililitara bijele tekile

3 do 4 limete

¼ šalice jednostavnog šećernog sirupa

2 šalice leda

malo soli

4 tanke kriške crvenog grejpa za ukras

Postupak:

Iscijedite voće, pomiješajte ga sa tekilom i jednostavnim sirupom. Mješavinu ulijte u plitku posudu ili kalupe za led i zamrznite nekoliko sati dok ne postane čvrsta.

Polovicu smrznutu smjesu razbijte vilicom i prebacite u blender. Dodajte još i šalicu leda te ¹⁄₈ žličice soli i miješajte dok ne postane glatko. Smrznutu smjesu podijelite između dvije visoke čaše, a zatim ponovite s preostalom smjesom, ledom i soli.

Svaku čašu ukrasite kriškom grejpa i poslužite odmah.

20. travanj 2024 15:57