Jela zbog čije pripreme ne treba "dežurat uz špaher" ljeti poprilično dobivaju na cijeni! Potražili smo malo drugačije, neobičnije recepte vrijedne isprobavanja. Jedan od njih su Tacosi s ostacima roštilja, ako vam je ostao višak mesa od vikend grilla, umjesto da ga samo podgrijete i razmišljate kako je bilo bolje kada ste ga jeli prvi put, složite ovo jednostavno, a ipak skroz drugačije jelo.
Tacosi s ostacima s roštilja
Sastojci:
tortille
meso preostalo nakon roštiljanja
1 ljubičasti luk
1 avokado
pola glavice salate
3-4 rajčice šljivarice
vezica korijandra ili peršina
1 limeta
maslinovo ulje
sol i čili pahuljice
Priprema:
Tortille kratko zagrijte na tavi (ili nemojte). Meso narežite na trakice. Luk narežite na listiće, avokado na tanke fetice, a šljivarice na četvrtine. Salatu narežite na trakice, a korijandar odnosno peršin usitnite po želji. Na tortille slažite meso pa povrće, pokapajte ga sokom limete i uljem te pospite solju i čili pahuljicama. Poslužite odmah
* Po želji tacose poslužite uz osvježavajući umak od 1 čašice grčkog jogurta pomiješane s par kapi limetina soka i sitno sjeckanim češnjakom.
Pratite Stil i na Instagramu!