Overlay
Kul mjesta

Popijte kavu uz more, guštajte u finim zalogajima i zabavite se uz dobru glazbu i koktele: ovog se vikenda lijepo opustite, znamo tri baš savršena mjesta za to

Piše Stil
9. rujna 2022. - 09:42

Puno desetljeće u Visu postoji konoba&bar Lola Vis, omiljeno okupljalište s čarobno lijepom sjenovitom terasom. Ugodna domaća atmosfera i sjajan jelovnik nadahnut dalmatinskom i španjolskom kuhinjom - na kojem su se našle kulinarske kreacije poput kroketa od sipe i njoka od ricotte - zaslužni su što je broj 12 u Ulici Matije Gupca jedna od najpopularnijih adresa na otoku.

Zanimljivo je da se iza ove lijepe priče krije jedna ljubavna - vlasnici Puri Lojo i Ivica Grgić na Visu su se zaljubili na prvi pogled te su se nakon nekoliko godina zajedničkog života u njenoj rodnoj Španjolskoj odlučili skrasiti na tom predivnom otoku. Možda je i zbog toga Lola postala popularna destinacija za proslavu vjenčanja?

Mina Restaurant & Lounge Bar smješten je u slikovitoj hvarskoj uvali Mina, lako dostupnoj pješice, biciklom ili automobilom iz Jelse ili Vrboske.

image

Mina

Posjetitelje osvaja predivnim ambijentom, ugodnom atmosferom, primamljivom spizom - poput salame od sipe, ravijola s jastogom i pašte sa svježim tartufima - sjajnim koktelima, dobrom vinskom listom i mogućnošću da se u svemu tome uživa vrlo opušteno, udobno zavaljeno, s neodoljivim pogledom. Dodatni bonus je lijepa plaža, što čini Minu savršenim odredištem za cjelodnevno guštanje.

Volite li mjesta u kojima je sasvim okej doći u kostimu, bos, pa još malo potoćati noge u moru, posjetite Maro’s Beach Bar u Drveniku na Makarskoj rivijeri. 

Vrlo kul mjesto smješteno na stijenama uz šetnicu uz more idealno je ne samo za primamljive fotografije s godišnjeg nego i za guštanje u kavi, koktelima i osvježavajućim pićima uz očaravajući pogled i ugodni chill glazbenu podlogu. Dodatni bonus: vikendom se ondje održavaju i beach partyji. 

Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!

 

28. travanj 2024 15:17