Obožavamo plodove mora i cijelog ih ljeta jedemo na sve moguće načine. Ne bismo baš mogli reći da su nam dosadili na buzaru i u rižotu, čak štoviše, no ponekad se zaželimo malo drugačijeg okusa pa ih bacimo na gradele. I baš su odlični. Nije ih uopće gnjavaža spremati na grillu, samo trebate znati prave trikove.
1. Škampi i kozice peku se od tri do šest minuta na srednjoj temperaturi, a prepoznat ćete da su spremni kada oklop promijeni boju u ružičastu ili crvenu, a meso otvrdne i dobije biserno bijelu boju.
2. Škampe je prije pečenja potrebno namazati maslinovim uljem, a ako su sitnijin ili pečete samo repiće, nabodite ih na drvene štapiće, prethodno natopljene vodom.
3. Peći možete i školjke, na komadu aluminijske folije.
4. Peći možete i hobotnicu, ali je najprije skuhajte. Više detalja o postupku naći ćete ovdje.
5. Kada su pečeni, plodove mora prelijte mješavinom jedne četvrtine šalice maslinova ulja, soka polovice limuna
i 2 žlice nasjeckanog začinskog bilja.