Overlay
savršeno za rujan

Planirate ‘spojiti par dana‘ za obiteljski odmor? Imamo popis top destinacija na kojem su se našle i dvije u Hrvatskoj, jedna je zasjenila Gardaland!

Piše Stil
Foto Anthony Wallace
12. rujna 2021. - 12:51

Razmišljate li o tome kako bi lijepo bilo iskoristiti još uvijek tople dane za obiteljski odmor, mogla bi vam dobro doći nova top lista odredišta koje bi svaka obitelj trebala posjetiti barem jednom. Poseban kuriozitet ove top liste, koju jue objavio američki lifestyle portal fathermag.com, je da su se na njoj, na vrlo viskim pozicijama, našla dva hrvatska nacionalna parka.

Plitvice su tako, našavši se na 4. mjestu ovog TOP 50 popisa, preskočile Gardaland, dok su i slapovi Krke zaradili sasvim pristojan plasman na 22. mjesto (da se nas pitalo završile bi još i bolje). Cijeli popis pročitajte na fathermag.com, a mi vam prenosimo najbolje od najboljih.

1. Disneyland, Francuska

Popularni zabavni park smješten nadomak Pariza mjesto je iz bajke. Doslovno. Nudi zabavu za sve članove obitelji, a među atrakcije se ubrajaju vožnja s piratima s Kariba, jezivi  Hollywood Tower Hotel, labirint Alice Curious, vožnja kroz avanture Indiane Jonesa...

2. NP Plitvice, Hrvatska

Posjet jezerima koja su zbog svoje jedinstvene ljepote uvrštena u UNESCO-vu svjetsku baštinu uvijek je dobra ideja, no ovo je možda baš najbolje vrijeme za to. Turistička gužva je popustila, a vrijeme je još uvijek savršeno za izlete.

3. Gardaland, Italija

Gardaland, park smješten blizu Verone, konkurira Disneylandu obiljem adrenalinskih atrakcija i fantastičnih vožnji, među kojima su trenutno najpopularnije spuštanje niz prašumske brzace, vožnja kroz Atlantidu i superbrzi rollercoaster Blue Tornado.. 

4. Oceanario De Lisboa, Lisabon, Portugal

Veliki akvarij podijeljen u pet cjelina dom je stotinama životinjskih vrsta, a morski psi, vidre, morske ptice i ribice plivaju slobodno oko posjetitelja. 

5. Puy du Fou,  Francuska

Tematski par smješten pored Les Epessesa kao stvoren je za ljubitelje povijesti i avanture. Zamislite da ste ušetali na set filma čija se radnja događa u rimsko doba ili u srednjem vijeku... Park je prije par godina proglašen najboljim tematskim parkom na svijetu. 

6. Portaventura World, Španjolska 

PortAventura u Cataloniji podijeljen je u šest tematskih područja i bogat je bogat sadržajima za sve članove obitelji, bilo da su ljubitelji automobila, adrenalinskih vožnji po vodi ili rollercoastera. 

7. Pairi Daiza, Belgija

Pairi Daiza često se naziva najomiljenijim belgijskim zoološkim vrtom te je, bez sumnje, jedno je od najboljih mjesta za ljubitelje životinja. Minijaturni svijet veličine 55 hektara podijeljen je na 8 podsvijetova, svaki sa svojom faunom i florom. Idealan je za djecu koja vole promatrati i istraživati životinjski svijet u (uvjetno rečeno) prirodnom okruženju. 

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 19:51