Čime bismo mogli uljepšati nedjelju, da bude baš onako kako treba, šećer na kraju tjedna? Pa, malo slatkog neće biti na odmet, zar ne? Slažete li se s nama, možda ste već odabrali i napravili (a možda već i pojeli) desert za ovu nedjelju, a ako još ne znate što biste, uzmite u obzir prijedlog blogerice Anamarije Habuš, o kojoj smo vam nedavno pisali.
Anamarija, koju pratimo na blogu Mrvice sa stola i na Instagramu Tigerlilly47, ima super recept za vrlo kremastu i bogatu čokoladnu mousse tortu, a pristala ga je podijeliti s našim čitateljima. Recept je, napominje Anamarija, predviđen za kalup promjera 20 centimetara te je bazični, što znači da se s nj9im možete poigrati i dodati mu nešto po svom okusu. Anamarija je u ovom slučaju u osnovni recept za kremu ubacila i komadiće After Eight čokoladice i moramo vam reći da nam njena ideja zvuči jako, jako dobro...
Čokoladna mousse torta
Sastojci za podlogu:
250 g čokoladnog keksa
120 g maslaca
50 ml mlijeka
Sastojci za mousse:
300 ml slatkog vrhnja
150 ml mlijeka
50 g čokolade
1 žlica kakaa
6 g želatine
Priprema:
Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Čokoladne kekse stavite u vrećicu i usitnite valjkom ili ih usitnite u blenderu. Usitnjene kekse stavite u posudu, dodajte otopljeni maslac i mlijeko, dobro izmiješajte kako bi se sastojci povezali. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u dno kalupa i stavite u hladnjak.
Za mousse želatinu pomiješajte s dvije žličice vode i ostavite da nabubri. Mlijeko zagrijte do vrenja, uklonite ga sa vatre i u njemu otopite želatainu. Čokoladu nasjeckajte na sitnije komadiće i otopite na pari zajedno sa žlicom kakaa. Dodajte joj vruće mlijeko, dobro sve promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Smjesu ostavite da se nakratko prohladi i na kraju rukom umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje.
Dobiveni mousse prelijte preko pripremljene podloge, zagladite i ostavite u hladnjaku da se stisne.
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....