Upravo sada, negdje između ručka i večere, ali bliže večeri nego ručku, prema pravilima bontona vrijeme je za 'cocktail hour' - ugodno druženje uz neobavezan razgovor i piće, u pravilu alkoholno. Na primjer Moscow Mule, popularni koktel od votke i osvježavajućeg napitka na bazi đumbira. Riječ je o jednom od trenutno najpopularnijih pića, kojem dodatnu zanimljivost daje mogućnost igranja različitim dodacima. A ovaj je prijedlog u samo 24 sata zaradio preko 46 tisuća pregleda na Instagramu.
Nismo mogli odoljeti da ga malo ne istražimo pa smo našli stranicu s receptom i evo vam ga, preračunatog u mjerne jedinice metričkog sustava. Popis sastojaka uključuje i jabučni cider (jabukovaču), koji možete i sami naptaviti kuhajući jabuke uz dodatak naranči i toplih začina poput cimeta, klinčića i muškata te potom sve usotnite i procijedite ktoz gazu.
Na popisu sastojaka je i 'maslac od jabuke', za koji ćete recept naći ovdje, no možete ga napraviti i "odoka", kuhajući oguljene, nasjeckane jabuke s jabučnim ciderom, javorovim sirupom, cimetom u prahu, ribanim muškatnim oraščićem, mljevenim klinčićima i malo ekstrakta vanilije - odnosno s čime već se "snađete" - pa potom sve sameljete u kašicu nalik na pire.
Jesenski Moscow Mule
sastojci:
56,7 g votke
sok od 1/2 limete
78,67 g jabučnog cidera (jabukovače)
1 žlica maslaca od jabuka
1-2 žličice svježeg ribanog đumbira
pivo od đumbira
led
za dekoraciju:
kriške jabuke, zrna šipka i štapići cimeta
priprema:
Čašu za koktel napunite ledom.
Promiješajte votku, sok od limete, jabukovaču, maslac od jabuke i đumbir u miješalici za koktele. Napunite ledom i protresite dok se ne sjedini, oko 1 minute.
Procijedite u pripremljenu čašu. Prelijte pivom od đumbira i ukrasite kriškama jabuka, orancima nara i štapićima cimeta.