Počelo je vrijeme grickanja keksića i slatkiša. Doduše, nekima nikad nije ni prestalo. Svima onima koji ipak barem u teoriji paze što jedu vjerojatno će biti drago doznati da se savršeni keksići mogu ispeći i od popularne superhrane koja pomaže regulirati kolesterol, šećer u krvi i krvni tlak, a pored toga je puna željeza, kalija, magnezija i drugih važnih minerala. Riječ je o kvinoji, koje bismo trebali konzumirati što više, ali nekako je se ne sjetimo ili nam se ne da jesti je na uobičajene načine (kome je sad do zdrave salate?). Ovi neodoljivi keksići, koje smo našli na jako dobrom Instagramu @nm_meiyee savršena su vam prilika za uvesti je u prehranu svima koji joj se inače opiru ili od nje zaziru - pripremite ih i nosite za marendu ili ih grickajte kad vas uhvati želja za grickanjem. U ovom slučaju, bez grižnje savjesti!
Keksići od kvinoje
Sastojci:
160 g brašna po izboru
100 g pahuljica kvinoje
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice ružičaste soli
170g maslaca po izboru
100 g bijelog šećera
100 g smeđeg šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
2-3 žlice mlijeka
Pjenasto pomiješajte maslac sobne temperature i obje vrste šećera. Dodajte mlijeko i ekstrakt vanilije, promiješajte pa dodajte i suhe sastojke. Pokrijte i ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzija.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i ostavite da malo omekša. Uz pomoć žlice za sladoled zagrabite tijesto i stavite ga na lim za pečenje. Pomoću manje žličice oblikujte njuškicu i uši.
Ohladite kolačiće 20 minuta u hladnjaku pa ih pecite 15-ak minuta, dok rubovi vrlo lagano ne porumene. Ostavite kolačiće da se potpuno ohlade pa ih ukrasite otopljenom čokoladom.
Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!