Lijepo rashlađen prosecco savršeno nam prija po ljetnim vrućinama, a još nam je draži kao sastojak pjenušavih koktela. Proteklih je godina izrazito moderan Aperol spritz, kako zbog svoje jednostavnosti, tako i zbog ugodnog, osvježavajućeg okusa. Volimo ga i mi, ali željeli bismo vas ohrabriti da isprobate i druge pitke kombinacije s proseccom. donosimo nekoliko prijedloga ( i recept za aperol spritz, ako ga kojim slučajem ne znate sami "smućkati").
Aperol spritz
l100 ml Aperola
150 ml prosecco
soda
led
Stavite nekoliko kockica leda u 2 čaše i svakoj dodajte 50 mililitara Aperola. Raspodijelite prosecco u čaše te ih dopunite sodom.
Bellini
2 breskve srednje veličine
100 ml vode
1 žličica soka od limuna
prstohvat šećera
1 boca Prosecca
Izblendajte breskve, vodu, sok od limuna i šećer. Rasporedite ih u čaše do 1/4 visine te čaše dopunite proseccom.
Ledeni kir
25 ml votke
kuglica sorbeta od maline
100 ml prosecca
Ulijte votku na dno coupe čaše. Ohladite 30 minuta, a zatim prelijte sorbetom i do vrha napunite proseccom.
Mimosa
1 boca prosecca
1l svježe cijeđenog soka od naranče
Svaku od 6 čaša do pola napunite dobro rashlađenim proseccom, a zatim pažljivo do vrha ulijte hladni sok od naranče.
Negroni sbagliato
25 ml Camparija
25 ml slatkog vermuta
prosecco
led
U highball čaše ulijte Campari i vermut, dodajte kockice leda. Pažljivo dodajte prosecco, lagano promiješajte i ukrasite kriškom naranče.
Pratite Stil i na Instagramu!