U blagdansko vrijeme samo pričamo o spizi. Francuska, pečeno, bakalar, fritule, kolači, torte, keksići, sir, pršut... Mljac, mljac, mljac.
A piće? Jasno, uz sve te delikatese trebalo bi biti dobrog vina, uz slatko i prošeka, a ni pjenušac neće biti na odmet. Možda i kakav aperitivčić... Ali što je s onima (okej nama) koji vole koketel? Kakav bi koktel uopće bio prikladan za blagdanska okupljanja (pa koliko god ograničena ona ove godine bila)?
Mi smo pronašli jednu ideju i baš nam se svidjela. Uključuje liker od čokolade, liker od mentola i čokoladu. Mljac, mljac mljac.
Evo recepta.
Martini od bijele čokolade
Sastojci:
30 mililitara votke
30 mililitara likera od bijele čokolade
30 mililitara slatkog vrhnja
30 mililitara likera s mentolom
nekoliko kockica bijele čokolade
pepermint-štapići
led
Priprema:
Otopite bijelu čokoladu, grubo usitnite pepermint-štapić. Utisnite rubove čaša u čokoladu pa u mrvice bombona. Pomiješajte sve sastojke u shakeru ili blenderu, ulijte u čaše i odmah poslužite. Po želji po vrhu pospite još smrvljenog peperminta.