Što bismo danas mogli dobroga jesti, pitanje je to koje se obično javlja oko ove, "gladne ure". Ne znamo za vas, ali mi smo baš raspoloženi za burek. S mesom, naravno.
Sad će nam, za zavarati glad, poslužiti i gotovi, no čim uhvatimo malo vremena, a nadamo se da će to biti već večeras, pripremit ćemo pravu stvar. Imamo odličan recept za domaće "mini burekiće", s domaćim korama.
Pozivamo vas da nam se priključite u isprobavanju, a kako bi vam razvlačenje kora što bolje uspjelo, prisjetite se trika koji smo vam nedavno otkrili.
A sad evo i recepta.
Pužići s junetinom od domaćih kora
sastojci:
500 grama brašna
250 mililitara mlake vode
50 mililitara ulja
2 žličice soli
600 grama mljevenog mesa
1 žuti luk
sol, papar
postupak:
Od prva četiri sastojka zamijesiti mekše tijesto i ostaviti bar dva sata u hladnjaku, premazano uljem i zamotano u foliju.
Nasjeckati luk i dodati mesu, dodati malo soli i papra pa sve zamiješati i neka odstoji kako bi se proželi okusi.
Tijesto nauljite, razvaljajte i pažljivo razvucite na pobrašnjenom stolnjaku. Napunite nadjevom pa zarolajte. Režite manje oblike i savijte ih u pužiće pa poredajte u posudu za pečenje i premažite uljem. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite pužiće dok ne uhvate boju.