Overlay
Knjigaj se

Ljeto je bolje uz dobro štivo: pročitajte koje nam je preporuke dala book tuberica Katarina Radetić, uz ove naslove neće vam biti dosadno

Piše Tea Sumić Miletić
15. srpnja 2020. - 11:52

S obzirom na sve, čini se kako ćemo se ovog ljeta na plaži držati socijalne distance. No to ne znači da nećemo biti u dobrom društvu, samo trebamo osigurati kvalitetno štivo. Friške hitove ili provjerene klasike, odaberite prema ukusu i raspoloženju, a kako bismo vam olakšali odabir, za sugestije smo zamolili Katarinu Radetić, filmsku i televizijsku redateljicu, jednu je od prvih book tuberica u Hrvatskoj.

Njen profil knjigajse možete pratiti na You Tubeu, ali i na Instagramu. 

Evo što nam je predložila.

1. Susjed, Marina Vujčić

Psihološki je roman o prosječnoj tridesetsedmogodišnjoj ženi koja u svojoj mašti započinje odnos sa susjednom u kojeg se zaljubila. Kada njihov odnos iz svijeta mašte pređe u stvarni svijet on postaje napet i jeziv.

2. Ljubav u doba kolere, Gabriel Garcia Marquez

Neugledni Florentino Ariza zaljubljuje se u ljepoticu Ferminu Dazu koja mu uskraćuje ljubav, ali on ju odluči čekati cijeloga života. Na dan pogreba njezinog muža, više od pola stoljeća kasnije, pojavljuje se na njezinom pragu. 

3. Grad lopova, David Benioff

Najgladnije i najhladnije zime u Rusiji tijekom Drugog svjetskog rata glavni junaci romana od pukovnika dobivaju naredbu da moraju pronaći jaja za svadbenu tortu njegove kćeri. Vrate li se bez jaja bit će smaknuti. 

 

19. travanj 2024 18:10