Vani je hladno i premda je subota, samo će najhrabriji (i najuporniji) poći vani u izlazak. Nama ostalima preostaje da smislimo kako subotnju večer učiniti malo zanimljivijom od ostalih večeri u tjednu. Mogli bismo pogledati nešto dobro. Mogli bismo pozvati društvo. Mogli bismo otvoriti koju bocu vina ili piva. A mogli bismo i napraviti nešto za grickanje. Nešto vruće i jako, da nas dobro zagrije dok vani "dere" bura. Imamo prijedog koji pokriva sve navedeno - super je grickalica, fino prija uz vino i pivo, a definitvno će vas zagrijati.
Jalapeño papričice sa sirom
Sastojci:
12 jalapeño paprika
250 g krem sira
100 g cheddara
1 češanj češnjaka
1/2 žličice dimljene paprike
12 kriški slanine
24 čačkalice
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a veliki lim za pečenje obložite papirom. Paprike prepolovite po dužini i uklonite im sjemenke i središnju membranu. Pomiješajte krem sir, naribani cheddar, usitnjeni češnjak i dimljenu papriku. Posolite po svom ukusu. Rasporedite nadjev u polovice papričica. Kriške slanine prerežite napola i omotajte svaku oko jedne polovice papričica. Pribodite ih čačkalicom. Poslažite punjene paprike u lim i zapecite oko 25 minuta. Poslužite odmah.
Pratite Stil i na Instgramu!