Tražite li ideju za nešto slatko za poslužiti nakon ručka, nudimo vam jednostavno rješenje: dobre, drage, starinske fritule s jogurtom! Recept za brze i jednostavne fritule s jogurtom tako mekane da se tope u ustima dobili smo od Janette Razum koju pratimo na stranici Slatki svijet kuhanja i na Instagramu Slatki svijet.
Janette nam savjetuje da ako želimo u tijesto možemo dodati i malo grožđica. Mi svakako hoćemo!
Brze fritule s jogurtom
Sastojci:
250 g glatkog brašna
1 jaje
250 g tekućeg jogurta
1 žlica šećera
1 limun šećer ili naribana korica 1/2 limuna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 žlica ruma ili rakije
Priprema:
Pjenjačom izmutite jaja sa šećerima i soli. Dodajte sve ostale sastojke – jogurt, rum ili rakiju, brašno i prašak za pecivo.
U loncu dobro ugrijte ulje. Ulja treba biti dovoljno tako da fritule mogu plivati u njemu.
Žličicu namočite u vruće ulje, uzimajte po malo tijesta i ubacujte ih u vruće ulje. Pomozite si drugom žličicom s kojom ćete pogurati tijesto u ulje. Fritule kratko pecite, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.
Pečene fritule stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće. Vruće fritule posipajte krupnim ili šećerom u prahu.