Nemamo gdje poći na kavu, nemamo gdje poći u kino, ne bi se smjeli okupljati u kućama, bar ne u nekom zanimljivom broju, a kako je kiša, ni šetnje ne dolaze u obzir. Sve skupa baš ružno podsjeća na situaciju od prošlog proljeća. Nema nam druge nego posegnuti za čokoladom.
Ako vi znate neki bolji način tješenja, samo naprijed, no nama je danas samo do čokoterapije. A kad je bal, nek je maskembal i stoga idemo s čokoterapijom do daske: radimo čokoladni tart s karamelom.
Pridružite nam se!
Čokoladni tart s karamelom
Sastojci:
175 grama glatkog brašna
25 grama kakaa
145 grama maslaca
1 jaje
60 mililitara vode
250 grama šećera
350 mililitara slatkog vrhnja
250 čokolade za kuhanje
Postupak:
Pomiješajte brašno, jaje, 50 grama šećera, 100 grama maslaca i kakao u tijesto. Obložite njime kalup za torte, prekrijte ga papirom za pečenje i opteretite pa ispecite.
Za karamelu zakuhajte preostali šećer s vodom. Kad počne tamniti, maknite s vatre i umiješajte ostatak maslaca te 150 mililitara vrhnja.
Prelijte po ispečenom tijestu. Kad se stisne, preko karamele prelijte čokoladni ganache koji ćete napraviti od 200 mililitara vrelog vrhnja pomiješanog s 250 grama nasjeckane čokolade.