Overlay
čokoterapija

Čokoladom protiv kiše i lošeg raspoloženja: udrite iz sve snage, pripremite savršeno kremasti i bogati čokoladni tart s karamelom

Piše Stil
Foto Shutterstock
3. prosinca 2020. - 12:03

Nemamo gdje poći na kavu, nemamo gdje poći u kino, ne bi se smjeli okupljati u kućama, bar ne u nekom zanimljivom broju, a kako je kiša, ni šetnje ne dolaze u obzir. Sve skupa baš ružno podsjeća na situaciju od prošlog proljeća. Nema nam druge nego posegnuti za čokoladom.

Ako vi znate neki bolji način tješenja, samo naprijed, no nama je danas samo do čokoterapije. A kad je bal, nek je maskembal i stoga idemo s čokoterapijom do daske: radimo čokoladni tart s karamelom.

Pridružite nam se!

Čokoladni tart s karamelom

Sastojci:

175 grama glatkog brašna

25 grama kakaa

145 grama maslaca

1 jaje

60 mililitara vode

250 grama šećera

350 mililitara slatkog vrhnja

250 čokolade za kuhanje

Postupak:

Pomiješajte brašno, jaje, 50 grama šećera, 100 grama maslaca i kakao u tijesto. Obložite njime kalup za torte, prekrijte ga papirom za pečenje i opteretite pa ispecite.

Za karamelu zakuhajte preostali šećer s vodom. Kad počne tamniti, maknite s vatre i umiješajte ostatak maslaca te 150 mililitara vrhnja.

Prelijte po ispečenom tijestu. Kad se stisne, preko karamele prelijte čokoladni ganache koji ćete napraviti od 200 mililitara vrelog vrhnja pomiješanog s 250 grama nasjeckane čokolade.

21. studeni 2024 23:41