Overlay
idemo u london

Znamo što ćemo gledati na Božić, a vi? Objavljen je trailer za Netflixov adut sezone: djeluje vrlo primamljivo, no slutimo potencijalne probleme

Piše Stil
Foto IMDb
17. prosinca 2020. - 12:21

Mi znamo što ćemo na Božić raditi nakon što pokupimo razderane papire za umatanje i zavalimo se na kauč u šećernoj omaglici od božićnog doručka. Gledat ćemo novu Netflixovu seriju Bridgerton. A evo zašto biste trebali i vi. Ili ne biste!

Nova serija Shonde Rhimes, autorice Uvoda u anatomiju, donosi nam intrigantnu povijesnu dramu smještenu u londonsko visoko društvo u kojem u ljeto 1813. godine izbije niz skandala. Priča je utemeljena na serijalu romantičnih romana Julije Quinn, čija djela, premda napisana u drugoj polovici ovog stoljeća, uspoređuju (barem po popularnosti i tematici) s klasicima Jane Austin, dok glumačku postavu čine Phoebe Dynover, Rege-Jean Page pa čak i legendarna Julie Andrews kao pripovjedačica.

image
IMDb

Radnja je usredotočena na Daphne Bridgerton, najstariju kći moćne obitelji u godinama za udaju, učiji svijet, zajedno s nizom glasina koje ga prate, ušeta Simon Basset, vojvoda od Hastingsa i tako nastaje savršena podloga za spomenuti niz skandala. Seriju po tematici i dramskim obratima uspoređuju s Downton Abbey, no uz dodatak Očajnih kućanica. Riskantna je to kombinacija i nadamo se da će serija biti sličnija prvim sezonama gore spomenute Anatomije, jer su nam kasnije bile malo 'too much', i da neće ni po čemu podsjećati na Rhimesinu How to Get Away with Murder koja je upravo nevjerojatno loša.

Bridgerton najavljuju kao jedan od Netflixovih najvećih blagdanskih aduta, a u prilog tome ide i trailer koji je upravo objavljen. Nadamo se da će nam ispuniti očekivanja, ona optimistična.

19. travanj 2024 00:13